Šta je novo?

Multimedija za auto

• Začetnik teme Začetnik teme dexx01
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav je mikrofon, da li te čuju lepo preko bluetootha?

Kakav je mikrofon, da li te čuju lepo preko bluetootha?
Koristim externi mikrofon koji je ostao od prethodne multimedije,kazu mi da se cujem odlicno,bolje nego na prethodnom uredjaju.Externi mic sam ugradio na mesto gde se nalazi i originalni mic za pasata b7,gore iznad glave,kod sijalica za kabinu.

Koristim externi mikrofon koji je ostao od prethodne multimedije,kazu mi da se cujem odlicno,bolje nego na prethodnom uredjaju.Externi mic sam ugradio na mesto gde se nalazi i originalni mic za pasata b7,gore iznad glave,kod sijalica za kabinu.
Mozes li mi poslati koji imas? Ja imam passata b6, znaci sve je isto. Nisam uspeo da provuced neki eksterni gore iznad sijalica iznad glave i da ga spustim niz stub.

Mozes li mi poslati koji imas? Ja imam passata b6, znaci sve je isto. Nisam uspeo da provuced neki eksterni gore iznad sijalica iznad glave i da ga spustim niz stub.
Ovaj je u pitanju:

I just found this on AliExpress:
Car Audio Clip Microphone 3.5mm Jack Plug Wired External Mini Mic Overhead Console For Aftermarket Android Multimedia

Sto nisi uspeo da provuces? Ja sam istom putanjom provukao ovaj externi lagano,niz desni prednji stub,pa kroz nebo sa prednje strane,pa do sijalica.

Ovaj je u pitanju:

Car Audio Clip Microphone 3.5mm Jack Plug Wired External Mini Mic Overhead Console For Aftermarket Android Multimedia

Sto nisi uspeo da provuces? Ja sam istom putanjom provukao ovaj externi lagano,niz desni prednji stub,pa kroz nebo sa prednje strane,pa do sijalica.
Ja imam ovaj. Nikako nisam mogao da ga provučem tamo iza sijalica do soferke.
3m Long Stick on Car Microphone 2.5/3.5mm Jack Car Bluetooth External Microphone DVD Navigator Collar Clip Microphone with Snap

Treba mi jedan savet, trenutno u Astri J imam fabričku multimediju, koja ne poseduje Android Auto/CarPlay. Konkretno u pitanju je Navi650 tip:

1000009246.webp

Koje bi najbolje rešenje bilo da se ubudži Android Auto? A da ne bude problema sa već postojećim sistemima u autu (parking senzori, vizuelno navođenje prilikom okretanja volana, sistemski mikrofoni...).

Video sam da postoje i neki moduli koji se nakače između ekrana i radija i omogućavaju AA, ali tu onda ostaje pitanje zamene ekrana, pošto ovo originalno nije touchscreen.

Koliko bi se isplatilo ovako nešto, i da li bi pravilo probleme sa fabričkim parking senzorima, rikverc kamerom?

Idem uskoro u Nemačku, pa mogu i tamo da pogledam, samo ne znam šta da tražim.

Znači cilj mi je da se što manje rastura trenutni dashboard. Ako je to uopšte moguće.

Ja imam tako na Audiju A5, nije touchscreen ali naviknes se na upravljanje preko dugmica..

Mora da rasturaš
Ako nećeš onda koristi mobilni telefon na držaču ili samostalan navi uređaj

Te zamene od 70-ak € kobajagi A16, okači mačku o rep. Na stranu što su obično đubre

Uređaji koji dodaju AA funkcionalnost fabričkim, koštaju više stotina evrića

Ma nije problem da se plati, samo je bitno da valja.

A što se rasturanja tiče, ni to nije problem, više sam mislio da ne bih one headsete koji su preko cele visine konzole. Više bih neki koji upada u fabričku poziciju.

Kad kažeš samostalni navi, jel misliš na ovo:

Da, takvog tipa, samo što to nije samostalni navi 🙂 Nema GPS prijemnik
Preslikavaš sadržaj sa mobilnog na njega preko AA/CarPlay

Ma nije problem da se plati, samo je bitno da valja.

A što se rasturanja tiče, ni to nije problem, više sam mislio da ne bih one headsete koji su preko cele visine konzole. Više bih neki koji upada u fabričku poziciju.

Kad kažeš samostalni navi, jel misliš na ovo:

Na starom Fiat Bravu sam imao tipsku Mekede koja upada umesto fabricke i kidala je. Oni imaju i prodavnicu na Aliju odakle mozes da porucis od njih, jedino sto ne mozes da izbegnes carinu i DHL...

Edit: uzeli smo Mekede i na zenomobilu fici i tu radi lepo, s tim da je dosta skromnija od one moje stare.

Imas na prethodnim stranama gde sam kacio i slike i detalje..

Edit2: Touchscreen mi i nije neka ogromna prednost, ne znam da li si koristio vec Android Auto negde ali svakako ti ne da da kucas dok je auto u pokretu a kada se zaustavis opet je brze uzeti telefon i ukucati sta ti treba ili u google maps ili tipa u youtube music..

Meni ti veći ekrani ne smetaju za astru j, to zovu Tesla ekran jer je kao ono što je bilo u Tesli S, vertikalna orijentacija... Takav zameni sve komponente sa te konzole.
Nalazio sam I takve koje zamene smao orig ekran tj upada u taj prostor.

Ni jedna varijanta ispod 250 usd (mozda i vise) na AE mi po spec nije delovalo da moze da bude dovoljne snage da radi kako treba, 4GB ram min sam gledao...

@Markic
Mislio sam na ovako nešto:
ili
Opciono uz doplatu zamena fabričkog ekrana tačskrinom i zadnja kamera

Najskuplja varijanta > komplet zamena kvalitetnim aftermarket android uređajem. Znači prvenstveno kvalitetan ekran, dobar CPU i dovoljno RAMa

Najejftinija solucija - dobar držač za mob i kvalitetan USB kablić 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno