Šta je novo?

Preporuka za streamer Hi-Fi

Da li je ikako moguće puštati muziku, konkretno radio stanice preko streaming URL-ova na internetu, koristeći samo Mi Box S (3rd gen), bez potrebe da se pali televizor?
Ukoliko nije, meni se čini da je to jedna od glavnih prednosti WiiM uređaja, da ujutru kada se probudiš, možeš da pustiš muziku/radio koristeći samo telefon, bez potrebe da pališ TV.

Ne može mi box da radi ništa bez TV izlaza jedino nekako da ga prevaris.

da ujutru kada se probudiš, možeš da pustiš muziku/radio koristeći samo telefon, bez potrebe da pališ TV.

prednost da telefonom puštam radio?

Kažem jednostavno alexi koju stanicu da pusti i on to uradi, ili mu zasad da on to sam radi po nekom pravilu.
To je prednost.

Inače wiim nije ništa posebno, toliko sam očekivao a ostao razočaran

Sve je to precenjeno kinesko s

Cuveno HIFI pravilo stupa na snagu.....koliko para, toliko i muzike.....u najvecoj vecini slucajeva nema druge matematike.

ne znam šta ste očekivali...imam wiim pro otkad se pojavio i apsolutno nemam primedbi...o zvuku ne bih jer ga i pored nekoliko dosta skupljih externih dac-ova slušam klot sa njegovim dacom, ali verujem da ljudi traže uvek više detalja, rezolucije, da sve pršti, bla, bla, od uređaja koji košta toliko koliko košta...pošto je to nekima ideal zvuka neka ostane na tome, meni nije...

softer veoma fleksibilan, možeš da ubacuješ svoje radio stanice, room korekcija meni znači više od promene dac-a, ukratko sve radi bez mnogo trzavica i mislim da je sreća što takve sprave mogu da se nađu po toj ceni...

Ne može mi box da radi ništa bez TV izlaza jedino nekako da ga prevaris.

prednost da telefonom puštam radio?

Kažem jednostavno alexi koju stanicu da pusti i on to uradi, ili mu zasad da on to sam radi po nekom pravilu.
To je prednost.

Slažem se, to je još bolja opcija. Ali da li Alexa može direktno da se poveže sa aktivnim zvučnicima, tako da mi TV uopšte ne treba kada hoću da puštam muziku, ili ipak mora Mi Box da bude spona između njih?

A može li preko Wiim (ili nekog drugog uređaja od ovde pominjanih) da pojačava i smanjuje volume kada je preko RCA povezan na klasičan stereo AMP?

Moze naravno, njihova aplikacija besprekorno radi, ja tako i kontrolisem jacinu, na pojacalu okrenem pot na 9h i preko telefona ga doziraš

Iskreno ne znam, eno stoji mi daljinski u kutiji nisam ga ni jednom upotrebio

Може али са диг контролом јачине губи се на квалитету звука.

Ovo baš nisam razumeo. WIIM je precenjeno kinesko s???

WIIM streameri daju sjajan kvalitet po odličnoj ceni. Software radi besperkorno, iz mog iskustva bolje od Naim ili Sonos-a koji su dosta skuplji a koliko sam čitao i mnoge druge. Podržavaju praktično sve što pomisliš, Airplay, Chromecast, Spotify i Tidal Connect, internet radio, integracija streaming servisa je odlična... i sve to po praktično najnižim cenama na tržištu.
Ko nije zadovoljan integrisanim DAC-om može da doda šta hoće prema svom ukusu.

Ne podržava svaki Wiim Airplay i/ili Chromecast.

Nazad
Vrh Dno