Šta je novo?

Preporuka za streamer Hi-Fi

Sad vidim da Player ima Wiim Pro. To mi je dobra opcija zbog garancije, verovatno ću ga uzeti.

Hvala svima.

Podrzava i vise od toga sto si naveo, i naravno da je strimer.
Ja ga koristim u hi fi sistemu.
Baš me zanima ovo rešenje. Na granici sam da kupim Wiim Amp (Pro?). Strimova bih flac fajlove sa NAS-a, preko telefona naravno. E sad, imam Mi Stick 4k povezan na Onkyo AVR, koji mi služi za filmove. Zanima mišljenje audifila, koliko je ovo lošije rešenje od Wiim Amp-a, tehnički/zvučno govoreći?

bakara, u kakvom hifi sistemu ga ti koristiš?

Stigao mi je juče sa Alija Arylic S10+, mislim da je ovo najpovoljniji strimer na tržištu. Koštao me 49$ + 670 din. za pdv (kinez napisao na paketu 13€, naši procenili na 20 😀.
Kupio sam ga najviše za Tidal i internet radio i to za ovih sat, dva, koliko ga čačkam odlično radi. Spojio sam ga optičkim kablom na Onkyo TX-NR636, zvučnici su Infinity Alpha 30. Probao sam i Line out izlaz, ali ipak Onkyov DAC lepše svira. Aplikacija nije loša, jednostavna je i pregledna. Nema baš mnogo tehničkih podešavanja. Do sad sam se kačio na Onkya preko Blututa i tako slušao Tidal, ali me je nerviralo što tada AVR uključi TV preko CEC-a potpuno nepotrebno, telefon je non stop radio, a i Tidal napiše da je preko blututa muzika kompresovana. Ovako sam za sitne pare eliminisao sve ono što me je nerviralo, spravica je skroz simpatična. Ako vas nešto zanima samo pitajte.

1000026093.jpg1000025986.jpg1000025985.jpg

Morao sam da uđem u app da pogledam, i... Nema ga.

Штета. Мислио сам да га купим и пробам поред мог Bluesound-a, да упоредим. Нешто нисам баш задовољан њиме. Квалитет звука је одличан, али је софтвер доста лош.

Poslednja izmena:
Neka me neko ispravi, ali ja za Deezer, Tidal i sve što koristimo ne vidim potrebu ni za čim osim chromecast audio povezan optički na DAC po izboru. Ili umesto ch audio bilo šta što ima cast funkciju i digitalni izlaz.

Upravo što piše gore, zašto bi koristio Deezer kroz neku glupu aplikaciju kada može native app i cast. Neki kao strimer mi ima smisla ko ima muziku lokalno, pa da se to organizuje i šta već.

Da podsetim, u toj varijanti strim ne ide sa telefona, neko direkt net - chromecast, telefon/laptop je samo kontrolor.

Ako će neko da kaže nije isti digitalni izlaz na c audio i na stimeru od xxxx eura, nemojte, ovo je izvorno kompjuterski forum :)

Nisam siguran za neke high res formate da li podržava, ali to me ne zanima.

Неће нико да ти каже а ти тако користи, неће нико да ти брани. :)

I mene zanima, ako kao kolega gore koristi Onkyo-ov dac, koja je poenta strimera u odnosu na npr mi box ili neko slično rešenje.

U mom slučaju, samo sam želeo da posedujem neki streamer - to je glavna prednost, mi box mi ne treba, iako možda jeste svestraniji.
Lagano se koristi, dosta mi je praktičniji za Tidal od telefona povezanog blututom sa AVR-om, telefon služi samo kao daljinski, a ne kao izvor. Tidal u 4Stream app je identičan kao originalna Tidal app. Čini mi se i da lepše zvuči od blutut kombinacije sa telefona, čak i internet radio zvuči pristojno.
Pored spomenute 4Stream aplikacije, postoji i Arylicova aplikacija Go Control u kojoj ima malo više podešavanja samog zvuka i drugih parametara.

Poslednja izmena:
Neka me neko ispravi, ali ja za Deezer, Tidal i sve što koristimo ne vidim potrebu ni za čim osim chromecast audio povezan optički na DAC po izboru. Ili umesto ch audio bilo šta što ima cast funkciju i digitalni izlaz.

Upravo što piše gore, zašto bi koristio Deezer kroz neku glupu aplikaciju kada može native app i cast. Neki kao strimer mi ima smisla ko ima muziku lokalno, pa da se to organizuje i šta već.

Da podsetim, u toj varijanti strim ne ide sa telefona, neko direkt net - chromecast, telefon/laptop je samo kontrolor.

Ako će neko da kaže nije isti digitalni izlaz na c audio i na stimeru od xxxx eura, nemojte, ovo je izvorno kompjuterski forum :)

Nisam siguran za neke high res formate da li podržava, ali to me ne zanima.
Јел можеш мало да елаборираш ово што си написао? Више пута сам прочитао твој пост, али и даље не схватам како то да изведем. Моје питање је, да будем конкретан, јел могу ја то да изведем помоћу Bluesound стримера? Или ми стример уопште не треба? Имам ДАК у појачалу, имам Хегела, а не знам да ли подржава Chromecast, а и да подржава, не знам шта с тим да радим. Имам баш доста музике на Дизеру, тако да бих волео да останем на тој стриминг платформи.

Naravno da ne podržava.
Chromecast podržavaju isključivo Google certified uređaji

Јел можеш мало да елаборираш ово што си написао? Више пута сам прочитао твој пост, али и даље не схватам како то да изведем. Моје питање је, да будем конкретан, јел могу ја то да изведем помоћу Bluesound стримера? Или ми стример уопште не треба? Имам ДАК у појачалу, имам Хегела, а не знам да ли подржава Chromecast, а и да подржава, не знам шта с тим да радим. Имам баш доста музике на Дизеру, тако да бих волео да останем на тој стриминг платформи.
Chromecast nije streaming platforma. Mešaš babe i žabe.

Da, nešto kao protokol, slični su i Tidal connect i Spotify connect.
Suština je da se koristi originalna aplikacija (a može i iz web browsera) sa time "komanduješ" i moraš da imaš uređaj koji to podržava, što jeste strimer, ali na primer taj google chromecast audio (koji se više ne proizvodi) je minimalistička verzija strimera, služi samo za cast, nema svoj user interface., aplikaciju, bilo šta.

Mnogi strimeri podržavaju sve ili neke od ta tri protokola.

Ne kažem da je to bolje od drugih rešenja, ali čemu sve dodatne opcije ako neko (kao ja) koristi samo deezer i tidal. Imam Cambridge Audio cxn100, lepo, veliki displej, 430mm širina. Ali ništa mi to nema svrhu kada koristim samo cast opciju (ima chromecast built in).

Pri tome njegova deezer aplikacija mi je nikakva, ne liči na pravu, zašto bih to koristio kada mogu zvaničnu. A zvuk isti, sve isto.
Tako da mi google chromecast i chord dac rade sve isto, plus možeš da menjaš dac po ukusu.

Hteo bih da malo osavremenim soju audio postavku, i to strimerom, ali nemam pojma. Moze li neka preporuka? Da li strimer obavezno ima DAC konvertor ili ne? Imam neko analogno pojačalo, moj strimer bi morao da ima DAC pretpostavljam. Da li je možda dobra varijanta i da li postoje oni av reciveri sa ugradjenim strimerom, tako da i ostatak audio sistema zanovim...hvali se u nekoji nižoj klasi ovaj wiim pro plus kao ima dobar odnos signal šum dobar DAC itd za 190 evra...
može li neka preporuka

Већина нових авр има стример у себи. Да то има смисла мин су 500е половни. Онда добијаш и стерео и суроунд а пре оут предњих на појачало које имаш.

Mozda bih vise voleo da je to 2.0 sistem zbog muzike manje me zanim suround za filmove.

da li je ovo ok kofiguracija, i koji bvi strimer išao uz ovo?
da li strimer u ovom slučaju ne mora da ima DAC?

Ок је само ако ти се свиђа звук који даје.
Тај амп има неки дак у себи, ништа посебно али ради. Потребан је стример који диг везом повежеш на дак. Неки Wiim, Eversolo...

Znači moram da probam na licu mesta? Ne znam da li je to moguće, obziro da prodaju i online znači kao mačku u džaku.

Техничка исправност је једно а звук који се добија зависи од опреме, правилног положаја у просторији и укуса слушаоца.

Ono što sam mislio da ovde pitam je da li neko kao poznavalac može bez puno muke i traganja da kaže neke osobine ovih komponenata, to je moguće i objektivno donekle oceniti inače ne bi postojali review servisi na tu temu

Јесте, у праву си... генерално Маранц и Бовери иду заједно. Први мало топлији, други мало оштрији па се уклапа.

Definitivno je najbolje da poslušaš, bar u Player-u izlaze u susret. Ja sam te godine kada sam uzimao zvučnike ciljao na MA Bronze, čuo ih, nisu mi se svideli, pa Canton GLE 436.2, pa B&W 606 S2, Klipsch R-60M itd, i na kraju mi najviše legne Kef Q350 koje i dalje koristim, tako da ako ti nije mrsko, i Player i 4Audio u BGu hoće da montiraju setup na probu, bar su hteli pre par god kada sam bio u potrazi...

Poslušao sam neki setup ali kad ja to ne mogu slobodno da podesim ekvilajzere ništa mi ne znač, drugo, na niskom nivou svaki zvučnik isto zvuči tek kad se odvrne da se oseti snaga da zatrese može da se oseti i kvalitet, tako da slaba vajda.
U tom slučaju šta mislite o skromnoj varijanti WiiM amp pro + KEF Q150 za nekih 700 e?

У твом случају, више него довољно.

Stigao mi je juče sa Alija Arylic S10+, mislim da je ovo najpovoljniji strimer na tržištu. Koštao me 49$ + 670 din. za pdv (kinez napisao na paketu 13€, naši procenili na 20 😀.
Kupio sam ga najviše za Tidal i internet radio i to za ovih sat, dva, koliko ga čačkam odlično radi. Spojio sam ga optičkim kablom na Onkyo TX-NR636, zvučnici su Infinity Alpha 30. Probao sam i Line out izlaz, ali ipak Onkyov DAC lepše svira. Aplikacija nije loša, jednostavna je i pregledna. Nema baš mnogo tehničkih podešavanja. Do sad sam se kačio na Onkya preko Blututa i tako slušao Tidal, ali me je nerviralo što tada AVR uključi TV preko CEC-a potpuno nepotrebno, telefon je non stop radio, a i Tidal napiše da je preko blututa muzika kompresovana. Ovako sam za sitne pare eliminisao sve ono što me je nerviralo, spravica je skroz simpatična. Ako vas nešto zanima samo pitajte.

Pogledajte prilog 487876Pogledajte prilog 487877Pogledajte prilog 487878

Razmišljam da ga kupim, ali ako nema Deezer, onda mi baš i ne koristi.

Vrh Dno