Šta je novo?

AIK Banka

Meni ni dalje nije stigla MC, a račun otvoren 4. maja. Bio prošle nedelje u poslovnicu, da proverim da li nije tamo, međutim ništa. Poslali su zahtev za novu.

Sta je taj broj za pracenje? I meni treba da stignu kartice i pinovi, ali nisam dobila nikakav broj za pracenje

Kontam da to znači da nije bilo preporučeno pismo. Kada jeste, može da se prati, a broj je oblika RDxxxxxxxxxRS. Na početku su tako slali Dinu, dok su PIN-ovi stizali kao obična pisma.

Meni danas stigla MC, ali ne i Dina. Sada mi stiže SMS da mi je MC poslata i da je očekujem za 5 dana 😅

/edit zanimljiv kod za pracenje
38083.webp

Uslov za Non Stop štednju u iznosu do 1.200.000rsd je paket Aik Advance ili Aik Supreme do 1.200.000 RSD uz redovan prijem zarade.
Da li mora cela plata da se prebaci ili može deo?

Meni danas stigla MC, ali ne i Dina. Sada mi stiže SMS da mi je MC poslata i da je očekujem za 5 dana 😅

/edit zanimljiv kod za pracenje
Pogledajte prilog 550112
Tek sad sam video sliku.
Isto mi je pobrkano nesto, primila neka Natasa pa se nastavlja isporuka, kao da je kod isti pd prethodne posiljke pa tako ostalo, interesantno da je ovo kod za pracenje ove kartice master sto mi je danas vec stigla 😂

Uslov za Non Stop štednju u iznosu do 1.200.000rsd je paket Aik Advance ili Aik Supreme do 1.200.000 RSD uz redovan prijem zarade.
Da li mora cela plata da se prebaci ili može deo?
gde je to navedeno, ja nisam nigde našao na njihovom sajtu, mislim na deo za vrstu paketa koji imaš

Kako nisi, baš svugde piše gde se non-stop štednja pominje, a najlogičnije je možda gledati samu stranicu te štednje, ovu:
Za iznose do 10.000 EUR (1.200.000 RSD) uz Aik Advance ili Aik Supreme paket račun i redovan prijem zarade.
Za iznose do 2.000 EUR (200.000 RSD) bez prijema zarade ili uz AikStart platni račun.
Citirana je samo jedna od mnogobrojnih formulacija koje postoje na sajtu, a isto, naravno, piše u ugovoru, nema izuzetaka.

Što se tiče originalnog pitanja, juče nisam odgovorio jer ne znam pouzdano, ali hajde sad kad već pišem. Ne pominju deo kao opciju ni u jednoj svojoj kampanji koja uključuje prenos zarade. Ipak, nemaju načina da bez tvoje saglasnost (dobili bi je tek npr. kad bi aplicirao za neki kreditni proizvod, uključujući platu unapred) dohvate tačan podatak kolika ti je plata (a i to bi samo bruto bila, a ti primaš neto, što je velika razlika), pa nikako ni ne mogu da znaju da li si prebacio celu ili deo. Već su neki uspešno dobili 5k bonusa uz onlajn otvaranje i prebacivanje dela, tako da se sve u svemu ne bih stresirao oko toga. Najpre bih to ovako posmatrao: da su hteli baš da budu strogi, tj. da ti budu jedino mesto prijema zarade, naglasili bi to i/ili tražili usput dokaze o tačnim iznosima. Svakako, koliko god da ti legne, vodićeš se u sistemu kao primalac zarade za taj mesec, to ti je najvažnija činjenica.

Nisam ni ja nigde video iznos, ali je bitna šifra po kojoj se vrši ta transakcija između firme i banke. Valjda je 240, tako nešto.

To jeste plata, ali mislim da prihvataju i druge vrste zarade. Ovde je svojevremeno @uji napisao šta važi za dobrodošlicu:
Uplate iznosa na račun sa šifrom 240 i 241 daju Vam mogućnost podnošenja zahteva za beskamatni kredit u sklopu navedene kampanje, dok za ostvarivanje bonusa od 5000 rsd , šifre koje ulaze u obračuna benefita su 240, 242, 245, 247, 248, 249 i 340.
E, sad, dobro je pitanje šta važi za non-stop štednju, ali, koliko se sećam, neko je pisao da pored plate (240) važi makar i penzija (245).

Pitanje, kako tumačite da nema održavanja računa u prvih 6m?
Da li će meni naplatiti održavanje za novembar, ako račun ugasim 2. novembra, a otvoren je 4. maja? 🙂

Pored Non Stop štednje imaju i personalizovanu ponudu za štednju u zavisnosti da li primate (želite da prebacite) platu kod njih i da li želite da vam sredstva budu dostupna pre isteka roka oročenja.
Kamate na EUR su od 3%, 3.5%, 3,85% do 4% NKS na 12 meseci.
Uslov za 4%:
  • Uslov je da prenesete zaradu u AikBank i da tokom celog perioda oročenja primate zaradu preko tog računa. Prenos zarade možete izvršiti najkasnije 60 dana od datuma zaključenja ugovora. Ukoliko ne ispunite pomenute uslove, banka, bez zaključenja aneksa, počinje da obračunava kamatu po kataloškoj kamatnoj stopi (NKS 2,50%, EKS 2,12%)

Nazad
Vrh Dno