Ne znam cemu takav stav odmah na keca. Isao sam nazad pedesetak stranica na ovom forumu i koja god je stolica bila spomenuta, a da sam imao sansu da je isprobam u nekom salonu/prodavnici/kancelariji/kod nekoga licno sam isprobao. Da ne spominjem stolice iz prodavnica namestaja, gejming prodavnica, salona za bas kancelarijsku opremu itd itd. Nisam sedeo u njima mesec dana da mogu da imam utisak na duze staze ali prvi utisak posle par minuta sedenja mi nije odgovarao.
Markus ne da je kvalitetnije odradjen nego vecina tih stolica nego je daleko ispred. Kada kazem kvalitetno odradjen mislim na tockove, zvezdu, same rucke, naslon, cak i taj sedaoni deo koji je veoma robustan. Sama stolica je poprilicno masivna i kada se sedne u nju daleko je bolji osecaj nego na vecini plastikanera. O tisini da ne spominjemo jer vecina stolica koje sam probao su imale neki zvuk. Da li je to skripanje ili pucanje tokom naslanjanja, pomeranja, ustajanja i sedanja itd itd. Da li je to zato sto su bile izlozbeni modeli ili jer su bile u kancelariji maltretirane od raznoraznih ljudi ne znam ali svakako to je nesto sto bi mi smetalo. Ja imam problem sa amortizerom i sedaonim delom. Amortizer kao amortizer nije ogromna stvar i moze lako da se zameni, ali sundjer sedaonog dela jeste.
Apsolutno ne tvrdim da je Markus najbolja stolica ikada. Ono sto sam definitivno shvatio da ne postoji univerzalno najbolja stolica za sve jer niti smo svi isti, niti svima iste stolice odgovaraju. Meni npr mesh na sedaonom delu nikako ne odgovara i ne mogu na tome da sedim. Previse mi je tvrdo i neudobno. Barem na stolicama te nize klase do recimo 50.000din.
Ja sam Markus uzeo ne bi li zamenio prastaru kancelarijsku stolicu i to je sve bilo za prvu ruku. Kako sam isprobavao razlicite stolice sve sam vise bio razocaran istima te je nisam ni menjao. Ostaje mi da pocnem da gledam stolice iz nekog srednjeg ili skupljeg ranga. Verujem da se tu moze naci daleko lakse nesto bolje i kvalitetnije.
@phoboskv
Koja je po tebi najbolja stolica koju si ti licno probao (znaci ne procitao nesto, cuo, rekla/kazala itd itd) u tom cenovnom rangu do 450e i mozes apsolutno da se zakunes da je bolja ne samo nego Markus nego bilo koja stolica koja se moze naci kod nas?