Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je za ~30% posto veća u julu, ali u junu, nekih 11 dana, pola kuće nije bilo tu, pa su bili ugašeni bojleri, klima, TV, kompovi... Nemam osećaj da je mnogo veća potrošnja u julu.

Jun 5800, jul 5050. Nismo mnogo vilenili kući po ovim vrućinama pa nije bilo potrebe za klimom.

Bojler je potrošio 106 kW, dok je, recimo, u martu potrošio 165 kW. Sve logično, nema tolike potrebe za toplom vodom na +40°C

Ja otvorim hladnu vodu na slavini a ide topla.

Izmerio sam IC termometrom preko 36C vodu iz slavine, a preko 37 kada se zadržala u lavabou. Kada pustim vodu, potrebno je 20ak sekundi da krene tako topla voda i bude topla nekih 60-90 sekundi.

Cevi od vodomera do tog kupatila idu preko 20m kroz dvoriste, ispod betona, a kako se približava objektu, cevi su bukvalno 20cm ispod površine, od čega je 12-15cm beton,

Beton na tom mestu, kuda idu cevi, je bio 47C, a interesantan momenat mi je da je bela fasadna cigla, odmah pored, takodje ceo dan na suncu, bila 37-38C. Najtopliji predmet u dvorištu nije bio braon oluk ili lim na zidu, već plastična maska na gepeku automobila, bele boje, 64.9C. Automobil nema na šta da se ishlađuje.

se ne bojis zamrzavanja?

Temperatura vode zavisi od udaljenosti od glavnoj cevovoda i kuda prolazi.Kod mene u kući u prizemlju jedva 20ak stepeni ali sam na 6 metara od uličnog vodovoda i sve je 2 metra pod zemljom.

se ne bojis zamrzavanja?

Nemoj sada da mi praviš paniku! Jel idemo ka globalnom otopljavanju ili ledenom dobu?! 😄

Samo tih poslednji metar-dva je tako plitko.
Imam u betonu električne grejače. Mada ne znam da li rade, postavio ih 2020, nikada ih nisam uključio 😄
Svakako bi se odrazilo na račun za struju, jer je ovde, zapravo, to tema.

Samo jedne godine, od tada, sam pomislio, trebalo je da uključim, ali izlopatao za sat vremena, očistio da ne poledi. I opet nije bilo potrebe. Nisam stavio senzor, jer bi on uključivao napajanje kablova i kad nema snega.

Sneg je izolator
Problem je debela suvomrazica

Da i za auto vazi sa je bolje da vam je auto zavejan pa smrzne sneg nego auto. Nego drug ima problem zna mu voda smrzne u garazi.U zidu od garaze je cev i onda ostavi da curi kao tanko da ne smrzne. Otisao sam totalno u off sada

Nazad
Vrh Dno