Već duže vreme tražim novi automobil i ne mogu da nađem ništa što mi se sviđa, pošto se ispostavilo da mi je izgled automobila jako bitan.
I jedan dan na ulici vidim ovaj automobil i odmah sam rekao, to je to, taj hoću. Ja nisam znao da postoji taj automobil, pomislio sam da je neki kinez, međutim onda sam istražio i video šta je u pitanju.
Ono gde mi je sad dilema da li da uzmem benzin 2.0 204hp ili plugin hibrid 1.5 204hp.
Moja vožnja je 80% kuća-posao, što je dnevno oko 50km, pola otvoren put od sela do grada i pola u gradu. Koliko sam video, vozački je benzin mnogo bolji, ali je plugin mnogo jeftiniji za voziti.
Registracija je jeftinija oko 17k, domet je 100km, ja računam da je 80km, to mi pokriva uglavnom dnevne potrebe. Skuplji je 2500e u startu što nije strašno.
Ono što me muči je što recimo izgubim malo tu vozačku prednost, nemam awd, i čitao sam malo iskustva ljudi da je dosta čudno kočenje i na to se treba navići. Takođe kad nema baterije, ostaje taj slabiji motor od 150hp i auto koji je teži 250kg.
U obe varijante oprema je super, ima manje više sve. Hteo sam da pitam da li si imao priliku da voziš auto, da li imaš neka iskustva? Kakvi su generalno VW hibridi? Ja nekako verujem samo u toyotine hibride.
@akki Možda i ti nešto znaš?
🙂
Hvala