Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

A kako je ta 3DS provera izvršena? Stigao ti je SMS kod, koji si uneo? Ako jeste, do njih/taga je. Ako nije, verovatno je do tebe/banke. Dešava se da te poruke ne stižu nekoliko dana po otvaranju računa, pa je možda neka fora da CG i HR zahtevaju potvrdu (koju ne možeš da izvršiš), a RS i MK ne. Verovatno nije to, ali čisto naglašavam kao mogućnost.
Nadam se da ću uspeti da objasnim. Unesu se parametri kartice u zatražena polja ( za obe države) i krene proces naplate, tj inicijalno se vidi u prozoru da je u procesu sinhronizacije sa 3DS i samo izbaci grešku bez da meni stigne neki SMS ili neki drugi tip potvrđivanja.

Da li je dovoljno da imam evre na tekućem računu da bi "plaćao Mastercard karticom bez naknade" ?
Da.

Da li treba na neki način da se "poveže" debitna Mastercard za taj devizni račun ili je to default jer je račun multivalutni?
Ne, baš zato što je multivalutni.

Ako je sve ovo tačno, ima smisla, kako se određuje kad skida sa dinarskog a kad se evro dela računa?
Prvo se skidaju evri, a zatim dinari. To jest, svakako se skidaju evri, samo je pitanje da li si primoran da ih dokupiš ili ne.

Ako nisam prebacio kroz menjačnicu novac pretpostavljam da menja po ovo kupovinom kursu(danas 118.86)?
Ne, primenjuje se bankarski kurs odavde, što je danas 122,0922. Taj povlašćeni je samo u menjačnici. Isto važi svugde, ne samo u Yettelu. Okej je i da ti rezervacija bude u dinarima, a knjiženje u evrima, ima i ta fora. Ako nisi obezbedio evre u trenutku autorizacije, možeš da ih dodaš sve do knjiženja, kako bi u konačnici oni bili skinuti.

samo izbaci grešku bez da meni stigne neki SMS ili neki drugi tip potvrđivanja.
To je onda to, nije ti osposobljen 3DS, što znači da je najverovatnije do tebe, odnosno banke. Samo će se namestiti kroz neki dan, a možeš im se i žaliti. Svakako, kuriozitet je zašto tag traži potvrdu za CG i HR, pa ti to ne prolazi, a za RS i MK ne traži, pa ti to prolazi. Logično bi bilo da traži za sve, ali eto, to je odluka trgovca.

@rovello Hvala na odgovorima. Sad vise te ponude nema, ali sam podneo zahtev za kreditnu karticu i poslao poslednja 3 izvoda Yettel banke u zahtevu kod dokumentacije. Sa obzirom da minimalac leze na YB racun, nisam siguran da ce moj zahtev od 150 hiljada kreditne kartice proci, ali sam ga poslao svakako. Ono sa 350 hiljada mi je sve delovalo kao neka "greska"

O kakvim nefizickim karticama ljudi ovde govore?

BTW, odobren mi je zahtev za storniranje uplate koju nisam ja izvrsio. Prvo su me napusili sto mi je neko uzeo podatke kartice i objasnili kako je to sve zapravo moja krivica, ali su mi onda ipak iz dobrote svoga srca izasli u susret da storniraju transakciju.
Da se razumemo, zahvalan sam, stvarno jesam, ali ipak ostaje kao da sam ja nesto pogresio zato sto kartica ne zahteva 2fa svuda. A to gde je kartica iscurela, to mogu samo da nagadjam sa svim ovim ai hakovanjima i nasim busnim sajtovima.
Takodje je apsurd da me napusavaju, a na kraju se radi o storniranju transakcije koje je u njihovoj mogucnosti od pocetka. Sto znaci da je zapravo moguce stornirati i transakciju koju je korisnik napravio greskom.
sve u svemu, hvala na podrsci (nije sarkazam)

Imam jedan jako čudan problem, fizička Master debit kartica je samo odjednom odlučila da ne funkcioniše. Probam NFC na POS terminalu odbijena, probam čip odbijena, probam na bankomatu upit stanja odbijeno (blokirano od strane izdavaoca kartice)...

U aplikaciji probao gašenje i ponovo uključivanje kanala prodaje, džabe. Za to vreme internet plaćanja istom rade normalno, plaćanja digitalnom karticom kroz Google Wallet takođe radi, korišćenje bankomata kroz digitalnu karticu takođe radi...

Jel ima neko ideju šta je problem?

Imam jedan jako čudan problem, fizička Master debit kartica je samo odjednom odlučila da ne funkcioniše. Probam NFC na POS terminalu odbijena, probam čip odbijena, probam na bankomatu upit stanja odbijeno (blokirano od strane izdavaoca kartice)...

U aplikaciji probao gašenje i ponovo uključivanje kanala prodaje, džabe. Za to vreme internet plaćanja istom rade normalno, plaćanja digitalnom karticom kroz Google Wallet takođe radi, korišćenje bankomata kroz digitalnu karticu takođe radi...

Jel ima neko ideju šta je problem?
Fizičko oštećenje kartice. Zahtevaj novu kroz call centar, možda ti tako ne naplate naknadu za reizdavanje.

Pozdrav kolege forumaši, jedno pitanje vezano za Yettel Master Card.

Juče otvorih račun na Bank Maks, sve je profunkcionisalo i radi regularno osim mogućnosti da karticu uvežem sa TAGom (Open Balkan) koja bi radila za Crnu Goru i Hrvatsku.

Na računi ima sredstava u EUR valuti.

Inicijalizacija samog plaćanja se započne, ali problem nastane kada se dođe do procesa
3D Secure autentifikacije.

Izlaze mi ovakve poruke ka sa skrinšota.

Pitanje je da li se neko susretao sa sličnim problemima?
Ja sam imao isti, tj. sličan problem prošle godine. Kao što već napisa Rovello, očigledno ti nisu omogućili 3DS, moraš pisati prigovor, ali budi uporan, jer su meni riješili sličan problem tek nakon drugog prigovora i prilično dugog čekanja za oba (u principu sam dobijao generičke odgovore da problem nije do njih i pokušavali su prebaciti na trgovca, tj. njihov payment procesor).

I kod mene bio sličan problem, gdje je prolazilo plaćanje na jednom mjestu, ali ne na drugom. Možda je razlika u implementaciji tog 3DS-a, ne znam. Doduše, kod tebe je čudno što kod istog "trgovca" imaš drugačija ponašanja...

Svakako sam 99% ubijeđen da je problem na njihovoj strani (Yettel), tako da najbolje da im pišeš prigovor.

O kakvim nefizickim karticama ljudi ovde govore?
Fizička je plastična, klasična kartica, koja ti stigne poštom kroz neko vreme. Ipak, odavno su uveli tzv. instant kartice, pa u suštini sve možeš da obaviš i bez čekanja na fizičku, jer odmah može da se doda u digitalne novčanike (za POS terminale i bankomat), a podaci za onlajn plaćanje su u aplikaciji. Kroz neko vreme će i biti tvoj izbor želiš li uopšte fizičku, a ne bi me čudilo ni da to budu naplaćivali, npr. 500 dinara svako (re)izdavanje fizičke (plastične), dok bi ova instant (digitalna, virtuelna, kako već ko zove) ostala besplatna.

zato sto kartica ne zahteva 2fa svuda.
To jeste problem. Naša regulativa (prepisana od evropske) čak i zahteva da svaka transakcija bude potvrđena, nezavisno od trgovca. Otud ti je neko prethodno i napisao da nisi kriv za pogrešno autorizovana plaćanja, pa su ti verovatno zato i vratili, da im ne bi kasnije napravio problem.

Sto znaci da je zapravo moguce stornirati i transakciju koju je korisnik napravio greskom.
Mogu oni sve da ti vrate, samo je pitanje da li su usput stvarno morali da pošalju novac trgovcu ili ne. I to se međusobno ne isključuje, tako da su oni možda i morali taj novac da pošalju, ali iz nekog svog fonda za problematične transkacije, koji svakako svaka banka ima, jer bude dosta takvih. Naravno, pošto su ti vratili, dalje te ne zanima.

(blokirano od strane izdavaoca kartice)
Fizičko oštećenje kartice.
I ja bih najpre rekao da je to, mada je citirana poruka bankomata čudna. Isto je čudno što su se istovremeno pokvarili NFC antena i čip. Valjalo bi to detaljnije ispitati.

Ja sam imao isti, tj. sličan problem prošle godine. Kao što već napisa Rovello, očigledno ti nisu omogućili 3DS, moraš pisati prigovor, ali budi uporan, jer su meni riješili sličan problem tek nakon drugog prigovora i prilično dugog čekanja za oba (u principu sam dobijao generičke odgovore da problem nije do njih i pokušavali su prebaciti na trgovca, tj. njihov payment procesor).

I kod mene bio sličan problem, gdje je prolazilo plaćanje na jednom mjestu, ali ne na drugom. Možda je razlika u implementaciji tog 3DS-a, ne znam. Doduše, kod tebe je čudno što kod istog "trgovca" imaš drugačija ponašanja...

Svakako sam 99% ubijeđen da je problem na njihovoj strani (Yettel), tako da najbolje da im pišeš prigovor.
Definitivno je do njih, zvao kol centar i napredna korisnička služba ne radi danas pa su me zamolili da ih kontaktiram sutra.
Osoba sa kojom sam komunicirao je napomenula da postoji realna mogućnost da za moju karticu nije aktiviran 3DS.

Fizička je plastična, klasična kartica, koja ti stigne poštom kroz neko vreme. Ipak, odavno su uveli tzv. instant kartice, pa u suštini sve možeš da obaviš i bez čekanja na fizičku, jer odmah može da se doda u digitalne novčanike (za POS terminale i bankomat), a podaci za onlajn plaćanje su u aplikaciji. Kroz neko vreme će i biti tvoj izbor želiš li uopšte fizičku, a ne bi me čudilo ni da to budu naplaćivali, npr. 500 dinara svako (re)izdavanje fizičke (plastične), dok bi ova instant (digitalna, virtuelna, kako već ko zove) ostala besplatna.
A vidi stvarno ima nova kartica. Nekativna je pa sam mislio da je to ona stara sto sam je blokirao, a to je zapravno nova instant kartica.
Dodato odmah u gpay, ali ne mogu na paypal jer mi stornira transakciju pa nemam bank statement koji mi je potreban, ali to cu resiti sa bankom.

Sada sam smanjio dnevni limit pa cu ga podizati po potrebi. Zezancija, ali izgleda da ce morati u ova moderna vremena.

Ja sam tražio povećanje limita sa 200 na 350k, al sam napomenuo jednokratno da mi treba tj, samo mesec dana i da posle mogu i da vrate 🙂
Videćemo šta će da bude.

Definitivno je do njih, zvao kol centar i napredna korisnička služba ne radi danas pa su me zamolili da ih kontaktiram sutra.
Osoba sa kojom sam komunicirao je napomenula da postoji realna mogućnost da za moju karticu nije aktiviran 3DS.
Evo ovako samo da potvrdim, 3DS je aktiviran od strane tehničke službe nakon poziva kol centru. Za sve nove korisnike a i ove kojima bude zatrebalo da znaju da postoji mogućnost da im 3DS nije aktiviran i da na ovaj način može da se reši.

Jel ima neko sa onim mejlom 3000 kes bek na 30.000 potrosenih da mu je leglo? Prvi put sam dobio mejl pa ne znam kako to ide, u mejlu je pisalo cini mi se 20 dana rok.

Da li neko ima problem sa skidanjem izvoda iz aplikacije na androidu? Nije ništa novo mislim da nisam mogao od je sjećam se kada ali sada mi je trebao izvod i popup kaže skinuto ali ga nema nigdje sačuvanog na telefonu? Isto kada obavim plaćanje pa hoću potvrdu da skinem, tada jedino share pa sebi na viber pošaljem inače ne mogu direktno da skinem.. ne mogu da nađem opciju u browser verziji za mjesecne izvode.

Da li neko ima problem sa skidanjem izvoda iz aplikacije na androidu? Nije ništa novo mislim da nisam mogao od je sjećam se kada ali sada mi je trebao izvod i popup kaže skinuto ali ga nema nigdje sačuvanog na telefonu? Isto kada obavim plaćanje pa hoću potvrdu da skinem, tada jedino share pa sebi na viber pošaljem inače ne mogu direktno da skinem.. ne mogu da nađem opciju u browser verziji za mjesecne izvode.
Da, izgleda da ga ne skine nigde kada klikneš na "Preuzmi dokument".
Meni kada kliknem da datume 01.04.2026. - 30.04.2026. na stranici "izvodi" otvori izvod i kada hoću da ga podelim onda se pojavi .pdf. Tako možeš da ga pošalješ sebi na Google drive ili OneDrive pa ga skini odatle.

A da vidi može da se klikne i sharuje, ćorav sam 😅 no valjalo bi da se može i skinut.. ako i drugima ne radi da im pišem

Meni na androidu radi skidanje izvoda iz aplikacije i nalaze se u "Docs" folderu u fajlovima

Ne znam za ostale operativne sisteme, ali na HyperOS-u se dešava sledeće: preuzimanje funkcioniše, izvod se smešta u direktorijum Download, ali se ne indeksira kako treba. Samim tim, ne pojavljuje se u nedavnim datotekama, kao ni u kategorijama (dokumenti, preuzeto), pa morate baš ući u direktorijum Download kroz neki menadžer da biste mu pristupili. Planirao sam svojevremeno da istražim o čemu je reč, ali sam na kraju zaboravio. Ako neko zna, slobodno neka napiše. Sve u svemu, ta opcija preuzimanja ne radi sasvim kako treba, iako u načelu radi. Ja, međutim, koristim i Google Files, pa tako to rešavam. "Deljenje" dokumenta toj aplikaciji svodi se na čuvanje u Download, dakle preuzimanje, ali uz korektno indeksiranje.

Permisije na samom Android OS umeju nekad da zezaju, ovih dana sam za dosta aplikacija morao da dodeljujem permisije za folder za download specijalno za svaku aplikaciju koja je podrazumevala skidanje necega i skladistenje u memoriju.

Proverio sam u međuvremenu, isto se dešava i na One UI, pa kontam da je ipak do Yettela. Preuzimanje, dakle, radi, samo nešto nije u redu sa indeksiranjem preuzetog izvoda. Tako da zapravo apelujem na one koji misle da ne radi da provere sadržaj direktorijuma Download, jer su dobre šanse da je izvod tu, samo se ne prikazuje lepo bez direkton ulaska tu gde je. To je, inače, oduvek tako kod njih, nije ništa novijeg datuma, mada sam ja tek skorije shvatio šta se desilo, kada sam ušao u Downloads i video gomilu "fantomskih" izvoda.

U Download folderu je kod mene na OneUI/Samsungu.

Sto je i logicno, tu ga ocekujem.

Pa da, to sam i napisao. Ali da li je indeksiran? Vidiš li ga u kategorijama poput nedavno, dokumenti, preuzimanja, šta već tačno tvoja verzija ima? Ako ne, na to baš ciljam. Mnogi samo tu pogledaju, a i ja sam ranije, pa misle da preuzimanje nije uspelo. A zapravo jeste, samo se mora direktno ući u taj folder da bi se izvod video.

U File manageru ga vidim u Downloads kategorijama pod Other, dok stariji izvodi stoje u kategoriji Yettel Bank.

Nesto nije kako treba svakako.

U pravu ste, indeksiranje je problem. Zapravo, meni se danas i pojavio u recent I sad sam testirao i našao još dosta izvora i plaćanja koje sam svojevremeno pokušavao sačuvati. MagicOS

Otvorio sam racun u Yettel Bank 31. jula i dobio instant (digitalnu) Mastercard karticu koju sam aktivirao u aplikaciji. Broj telefona je ispravno registrovan u banci i sve ostale SMS poruke normalno primam.

Problem je sto prilikom internet placanja ne dobijam 3D Secure SMS kod. Probao sam na dva razlicita sajta i nijednom nije stigao kod.

Kontaktirao sam korisnicku podrsku Yettel Bank i rekli su mi da je moguce da je razlog to sto trenutno imam samo instant karticu, a jos nisam dobio fizicku Mastercard karticu.

Da li je neko imao isti problem? Da li je 3D Secure poceo da radi tek nakon preuzimanja i aktivacije fizicke kartice ili je problem bio nesto drugo?

Otvorio sam racun u Yettel Bank 31. jula i dobio instant (digitalnu) Mastercard karticu koju sam aktivirao u aplikaciji. Broj telefona je ispravno registrovan u banci i sve ostale SMS poruke normalno primam.

Problem je sto prilikom internet placanja ne dobijam 3D Secure SMS kod. Probao sam na dva razlicita sajta i nijednom nije stigao kod.

Kontaktirao sam korisnicku podrsku Yettel Bank i rekli su mi da je moguce da je razlog to sto trenutno imam samo instant karticu, a jos nisam dobio fizicku Mastercard karticu.

Da li je neko imao isti problem? Da li je 3D Secure poceo da radi tek nakon preuzimanja i aktivacije fizicke kartice ili je problem bio nesto drugo?
Evo par poruka iznad Profajler je pisao o ovom problemu..

Nazad
Vrh Dno