Šta je novo?

iPhone 13

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je l se isplati menjati 13 Pro Max i doplatiti recimo nekih 400-500 ili koliko već za 16 Pro Max 256 gb?
Ima li očigledne razlike u brzini i kamerama ili je sve isti k?
Baš me zanima, pitam čisto onako kao neko ko nije fan novih boja na 17 Pro seriji.
Za seriju 17 selfi kamera je drastično očigledno bolja u odnosu na sve ranije modele.

Nisam koristio 16 pro seriju, ali 13 pro jesam.

Vidim da se ljudi žale na bateriju na običnom 16 pro, i po onome što čitam, deluje mi da ta baterija nije ništa bolja u odnosu na 13 pro (moj je bio na ios 16.9). E sad, moguće je da 16pm manje pati od tih novih apdejta, jer je kapacitet veći.

A što se kamera tiče, meni se čini da 3x kod 13 pro, ima češću primenu od 5x kod 16 pro.

Što se ostalih kamera tiče, glupo bi bilo reći da nema napretka. Ali ako fotkaš preko dana, tj u idealnim uslovima, nećeš primetiti neku drastičnu razliku.

Moguće da je najveća razlika vidljiva kod selfi kamere.

Najbolje je da postaviš pitanje i u ip 16 temi.

Je l se isplati menjati 13 Pro Max i doplatiti recimo nekih 400-500 ili koliko već za 16 Pro Max 256 gb?
Ima li očigledne razlike u brzini i kamerama ili je sve isti k?
Baš me zanima, pitam čisto onako kao neko ko nije fan novih boja na 17 Pro seriji.
Za seriju 17 selfi kamera je drastično očigledno bolja u odnosu na sve ranije modele.
Moje misljenje ne. Ja imam 16pm, klinac obican 13. Meni su lepse fotke na 13. Svaka novija generacija iphona-a pravi sve vise izvestacene hdr prepucane fotke. Telefon kao telefon je daleko brzi tu nema price, baterija na 16pm je fantasticna, ali kamere te nece impresionirati. Za mene je 14pro i dalje najbolja apple kamera. 17ica ima prednost dosta bolje prednje kamere, kao i 4x zooma koji je na 16pm bas los. Zoom 5x na 16pm je losiji nego digitalni zum nekog pixela.. bolje promeni batt za 100e i teraj dalje 13.

Ma ne buraz, nije mi teško da ga dopunim u toku dana... Najčešće pred kraj radnog vremena na oko 40% stavim ga i do 15:10 bude na 100% i miran sam. 😅 Nego rekoh, čisto onako pitam.
Hvala vam.

Koliko primecujem, sve se svodi na to da treba da doplatis, a na kraju sve isto

90% ljudi ne koristi napredne funkcije na telefonima ma kakvi oni bili

Cak neko nece znati ni da ti objasni neku razliku u kameri

Ako imas para, kupis najbolje sto postoji na trzistu

Ako u skorije vreme planiraš da menjaš telefon, doplati još malo za 17 Pro ili veći i taman izbegavaš ono poskupljenje koje će očigledno da bude solidno za narednu seriju. Identično imam razmišljanje za sledeću generaciju u odnosu na tvoj. Menjanje baterije ili kupovina 17 Pro serije.
On topic, tvoj telefon je više nego dobar za većinu normalnih korisnika i sve se u suštini svodi na bateriju, pošto većini korisnika tvoj telefon pravi lepe fotografije, lepo radi 😃
Ne znam da li novije generacije, osim bolje baterije, procesora i više RAM-a imaju nešto što te privlači ili ti treba 😃
U slučaju d je odgovor na neka od ovih pitanja da, doplati za 17 Pro seriju 😃

Ajde biću iskren mada je smešno. 😅
Brat iz Norveške došao sa devojkom i njegova lepša polovina ima 16 Pro Max Desert Titanium.
Kaže da tamo retko ko nosi maske jer većina imaju onaj Apple Care ili kako već... Bilo me sramota da pitam da upoređujemo kameru. 😄😅
Ja lepši telefon nisam video u životu.
Ono je zaista ali zaista prelepost.
P.S. Apsolutno sam zadovoljan svojim 13 Pro Max. Sjajan telefon, po mnogima legendaran.

Nazad
Vrh Dno