Al ste se raspisali... stvarno je ova tema živnula u odnosu na prethodnu godinu kad sam ja uzeo Model 3, sad da li sam možda malkice doprineo temi ili ne, zaista imam utisak da ljude sve više i više počinju da zanimaju EV, bez obzira što je velikom broju nov EV van platežne moći - nije bitno, pišemo, diskutujemo, neki planiraju polovan, što da ne. Bitno je da ima itekako ljudi kojima ima smisla. Iako u dosta slučajeva možeš da se iscimaš da uvedeš struju u parking garažu, ovi što se bune da nemaju parking mesto... pa šta mi tu da vam radimo?
Niko nije pričao da je BEV izvodljiv za 99% ljudi, i nije uži centar Beograda cela Srbija... Uostalom, kao što smo pisali, broj porodičnih kuća naspram stanova u Srbiji je 2 prema 1, 65% naspram 35% u korist kuća, samo što su ovi iz BG-a najglasniji kao i uvek i ako njima nije praktično da voze na struju, nije nikom jelte... Al kapiram zašto vas trigeruje priča o nekoj šatro uštedi kad plaćaš ogromnu cifru u startu, šta si tu uštedeo kad možeš da teraš dizela od baš tih 5 do 6K evra? To jeste surova realnost i slika Srbije, i bezveze što je tako, ali u normalnim društvima jeste predviđeno da čovek koji radi bilo koji malo normalniji posao može sebi da priušti neki standardniji nov auto, u koji upada i BEV. Uz druge nedostatke kao što je odsustvo infrastrukture, itd, jeste maler, ali biće nekad bolje valjda, ali kad... ae da budemo više optimistični nego pesimistični
🙂
In before - Gizmo previše serenda, otišao tamo u neke južne Francuske i šta ga boli...
😎 e bre, nije nama ovde samo sunce, padne nekad i kiša 🤣
Pogledajte prilog 547766
Nebih da izigravam nekog trendsetera van dodira sa realnošću, ali... meni je ovo zanimljivije i praktičnije nego da vozim neki Mercedes, Audi ili BMW - nešto tu nije u redu samnom, znam 😂 U naletima dosade pokušam da približim ideju EV-a po fejsu, verovatno to ne bih imao potrebu da radim da ne nalećem na toliko idiotskih postova prepunih mržnje, predrasuda i netačnih informacija, ali brzo skapiram da se mačujem sa vetrenjačama i odustanem od bilo kakve smislene diskusije... Eto, nisam pametan, pisati nešto ili gledati svoja posla...