psaras
- Ribolovac -
- Učlanjen(a)
- 04.04.2005
- Poena
- 955
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Jedna zanimljiva situacija, ako može neko upućeniji da prokomentariše. Imao sam pretplatu na Gemini koja se obnavlja, platio VISA debitnom Rajfajzena koja mi je vezana za primarni račun. U međuvremenu, prošlog meseca, otvorim račun u Yettel banci namenski za internet plaćanja, istovremeno u Rajfu zatražim izdavanje nove kartice kako bih prekinuo sve veze sa primarnim računom i starom karticom kojom sam plaćao sve živo. Sinoć, stiže mi poruka da mi je naplaćeno za gemini, broj nove kartice u poruci, iako je nigde nikad nisam ostavio, jer sam je baš iz tog razloga i izvadio. Gemini kaže da postoji neki sistem Automatic Card Update gde sam ja pristao (ili nisam) da banka prilikom zamene kartice "velikim trgovcima" kao što su Google, Amazon, Netflix i ostala bagra, prilikom zamene moje kartice njima automatski prosledi nove podatke kako pretplata ne bi bila prekinuta, što je meni skandalozno. Nazovem banku, službenica call centra me ubeđuje da nema šanse da tako nešto postoji i da je nemoguće da mi bude naplaćeno sa nove kartice ako je prethodno lično negde nisam uneo. Istovremeno je uvidela i da mi je stara kartica aktivna još uvek u sistemu iako je morala biti ugašena. U telefonu, kad sam proverio subscription management, uredno stoji nova kartica za Gemini pretplatu. Iskreno ne znam šta da radim, službenica mi ne deluje ubedljivo, nije mi toliko zbog googla koliko zbog same činjenice da je neko nakon promene kartice uspeo da naplati novac sa mog računa. Ima li neko nekih saznanaj o ovome? Ako ovo zaista postoji, pisaću banci da mi to deaktiviraju i da mi dostave spisak svih servisa kojima su dali moje nove podatke, čak razmišljam i da ih pritisnem da mi izdaju novu karticu o njihovom trošku, ali ne bih da ispadnem budala, mada nema drugog objašnjenja s obzirom na činjenice.