Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za te pare haier Pearl Premium jedino da se možeš nadati nekom grijanju. Za 75 hiljada 14kmcc/
65k 12keta ili 75k 14kmcc. S tim što 14-ca ima 6kg težu spoljašnju i ozbiljno jači kompresor što znači za grejanje. U grejanju im je Pdesign @-10°C 2.5kW i 4kW. Može 12-ca da isporuči više od tih 2.5, ali je za takvu upotrebu projektovana, kao i 90% ostalih 12-ca, ne računajući zveri od 1k+ eur. Dakle ova 14kmcc je ozbiljno dobar uređaj za te novce, ako se traži primarno grejanje.

Kao što sam već oduševljeno pisao: 31 kg vanjska dvoredni izmjenjivač sa solidnih 1.3mm razmakom lamelica i blue fin premazom + 850g R32 koje gura čak 900 W kompresora,
Unutrašnja ima 2.5 reda izmjenjivač... Na operativnoj granici od -15 garantuje 3.34 kW konstantne snage, na -7 dok daje 4 kW neće se naprezati da ostvari taj kapacitet, a ako se napregne, daće puuno više toplote, ali naravno uz obaranje COPa, po modelima i tablicama kapaciteta Fujitsua. Realna mana je SCOP koji nije pretjerano visok to jest svega 4.1 kao i DF logika, ali koju pobija i brzo izniveliše veeelikim kapacitetom grijanja.

Nisam oduševlje "generalno" nego za tako male novce.

Energy X ima taj problem sa kontrolnim DF sve kad je napolju ispod +3 stepena. Grejac tacne sluzi svrsi da se ne stvaraju naslage leda na donjem delu klime,to funkcionise. Skuplje klime i nemaju taj grejac ali imaju bolje odradjeo sace. Ja sam uzeo krajem zime Nordic Pro,za sada sam zadovoljan. Bilo je hladnih dana i noci i nije isla cesto u DF. Na grejanju najnize modulira na 260-280w,na hladjenju zna i na 90w. Tiha i vanjska i unutrasnja. Rekao bih da je senzor temperature ultra brz i precizan. E sad kod mene je crni model i desava se na grejanju sitno krckanje plastike kada se tek ukljuci nekih 2-3 min a na hladjenju imam utisak da je ventilator na low malo jaci nego na Energy X.
Zainteresovan sam za Nordic Pro model, ali veoma malo informacija mogu da nadjem na domacim forumima. Konsultovao sam se i sa vestackim inteligencijama i pokusavao da izvucem informacije sa stranih foruma, ali bi mi pri izboru svakako vise znacilo iskustvo iz prve ruke.
Sluzila bi mi za grejanje dela stana. 45 kvadrata dobro izolovanog prostora sa dobrom PVC stolarijom u kome i bez grejanja temperatura ne pada ispod 16-18 stepeni. Iz najvece sobe bi duvala u hodnik iz koga bi grejala jos par manjih soba.
Vlasnik sam Pro X klime, zadovoljan sam, ali DF je glavna boljka. Pro X kod mene takodje ne spusta modulaciju ispod 360w. Intersuje me na kojoj spoljasnjoj i kojoj unutrasnjoj temperaturi je Nordic Pro modulirao na 260-280w? Obzirom da je koriscena krajem zime, na koliko jakim minusima je radila i kako je modulirala? Kako se pokazala sto se tice potrosnje u odnosu na Pro X? Kod Pro X klime me takodje nervira mlak, hladnjikav izduv. Da li toga ima i kod Nordic Pro modela?
Znam da je mnogo pitanja, ali odgovori bi mi znacili da konacno prelomim oko kupovine nove klime. Hvala

Zainteresovan sam za Nordic Pro model, ali veoma malo informacija mogu da nadjem na domacim forumima. Konsultovao sam se i sa vestackim inteligencijama i pokusavao da izvucem informacije sa stranih foruma, ali bi mi pri izboru svakako vise znacilo iskustvo iz prve ruke.
Sluzila bi mi za grejanje dela stana. 45 kvadrata dobro izolovanog prostora sa dobrom PVC stolarijom u kome i bez grejanja temperatura ne pada ispod 16-18 stepeni. Iz najvece sobe bi duvala u hodnik iz koga bi grejala jos par manjih soba.
Vlasnik sam Pro X klime, zadovoljan sam, ali DF je glavna boljka. Pro X kod mene takodje ne spusta modulaciju ispod 360w. Intersuje me na kojoj spoljasnjoj i kojoj unutrasnjoj temperaturi je Nordic Pro modulirao na 260-280w? Obzirom da je koriscena krajem zime, na koliko jakim minusima je radila i kako je modulirala? Kako se pokazala sto se tice potrosnje u odnosu na Pro X? Kod Pro X klime me takodje nervira mlak, hladnjikav izduv. Da li toga ima i kod Nordic Pro modela?
Znam da je mnogo pitanja, ali odgovori bi mi znacili da konacno prelomim oko kupovine nove klime. Hvala
Nemam direktnog iskustva sa nordic pro modelima ali imam finog iskustva sa klimama pa cu ti reci par uopstenih stvari a nadam se da ce ti se neko javiti sa konkretnim iskustvom za pomenutu.
Energy pro, nordic i pro x su fizicki i hardverski jako slicne klime i jako su dobre klime (fizicki). Po forumu sam naletio na par mjesta da nordic ne pravi defrost tako kao cesto ove ostale navedene. Što se tiče modulacije koja ne ide ispod 300 - 350w to je zbog toga što je vanjska jedinica velika i jak je kompresor i ne može drugačije da radi, tako je kod sva 3 modela. To što je neko uhvatio niže su samo neki kratkotrajni momenti jer fizicki kompresor ne može slaije raditi od toga. (da može ići niže taj "hladnjikav vazduh na koji se žališ bi bio jošhladniji)
Što se tiče duvanja mlakog vazduha, to radi svaki inverter. On kada dostigne ili pridje zadanoj temeraturi toplota se smanjuje i izduv je za samo par stepeni topliji od unutrasnje temperature, na to dodas osjecaj puhanja i cini se da je hladnjikav vazduh ali nije, to održava temperaturu a smanjuje potrosnju. Da nije tako svaka klima bi radila kao on/off, gruvala bi toplo pa bi se gasila svako malo. Zbog toga se dobro pazi gdje se pozicionira klima, da ne udara u mjesto gdje se boravi u prostoriji.

Moj savjet je da se dobro raspitas i potvrdis to oko defrosta jer klimu kupujes jednom u bar 5 a nadati se 10+ godina, ja imam enegry pro i svake sezone me nervira to kada krene sa defrostom (svake godine sve manje ali ipak me nervira). Ako nije tako idi sa nekom boljom TCL 18 kom, ima finih modela koji su se dobro pokazali a cijena je povoljna, nisko spusta modulaciju a ima snage, ili gree airy 18 ili neka midea

Imam ovaj model klime,samo je 18 i crna je unutrasnja jedinica.
Uzeo je u novembru i vec mi se oseca na budj unutra kad izbacuje vazduh.Malo se manje oseca kad odradi Clean,ali miris je i dalje tu.Kako bih to mogao da sredim ?

Kako bih to mogao da sredim ?
Servis ---> detaljno pranje
Platis ili ipak sam odradis, ima dve posebne teme 🙂
--->
--->

Takodje ima i dva klipa od jednog naseg clana 🙂

Poslednja izmena:
Imam Hisense klimu Energy Pro X 12ica. Na rezimu hladjenja, kada dostigne temperaturu i kad samo duva mlak vazduh - poceo je da se oseca smrad.

Zvao sam servis, ocistili temeljno unutrasnju jedinicu, izvadili ventilator i skroz ocistili sve. Posle par dana opet se oseca ali malo manje nego pre.

Kad aktivno hladi sve ok, kad odrzava temp onda se malo oseca.

Inace kupljena je pre dve godine, ovo je bio prvi servis

Moze biti da ima naslaga u dnu klime u kadici ili na izlazu iz kade ili veca sansa da nisu dobro oprali sace, onaj dio koji je skroz do zida, ili malo dublje u izmjenjivac. Ne znam sad koliko su kvalitetno odradili, nezgodno na pamet pricati ali mora se dobro odmastiti da djeluje i rastopi prljavštinu i prasinu, ja to odradim 2 puta i ispiram toplom vodom i onda ide dezinfekcija nekim sredstvom.

Nazad
Vrh Dno