Šta je novo?

AIK Banka

Da li je prilikom apliciranja za kredit kod njih zaista dovoljna LK, pa sve povuku sa ePlatforme ili traže i izvode?

Da li mora da se prima plata na Supreme racun da bi mogao da se koristi srednji kurs za kupovinu evra? Pretpostavljam da da jer se dozvoljen iznos vezuje za platu, al nisam nigde videla da pise to direktno kao uslov, dok za platu unapred pise
Po Ugovoru piše ovo: Kupovina deviza (valuta EUR) na dan prijema zarade u visini zarade po srednjem kursu NBS pod uslovom da je odabran paket koji to podržava.
Pre nekog vremena smo konstatovali da ipak važi uvek, ali samo do iznosa visine zarade, tako da ipak mora da se prebaci zarada da bi radilo.

Videh na Ananas temi, da se dobijaju vauceri za otvaranje racuna u AIK banci, pa dok sam citao ovu temu zainteresovali su me nacini stednje, a nemam do sada nikakvog iskustva sto se toga tice..
Znaci, ako otvorim Start paket, iz aplikacije se prijavim za Non stop stednju, uplatim 200k dinara na bankomatu i to ne diram 12 meseci, posle toga imam 10k din, koje se isplacuju mesecno?
Isto tako, ako sam razumeo uporedo moze i Non stop stednja u evrima(2K), s'tim da je kamatna stopa manja i da ima porez na prihod?
"Simple as that" ili ima jos neka zackoljica? 🙂

Ne bih isao na vece pakete, zbog odrzavanja, za sva placanja koristim RF iRacun....

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da da jer se dozvoljen iznos vezuje za platu, al nisam nigde videla da pise to direktno kao uslov, dok za platu unapred pise
Po Ugovoru piše ovo
Čisto da napomenem, ipak piše i na sajtu (i tu nije naveden uslov da je samo na dan prijema zarade, što odgovara stvarnosti), pa linkujem stranicu ko je dosad nije video:

Da li je prilikom apliciranja za kredit kod njih zaista dovoljna LK, pa sve povuku sa ePlatforme ili traže i izvode?
Zvanično ne traže, ali, kao i svaka druga banka, mogu uvek dodatno da ti zatraže stvari, od izvoda (šta radiš sa novcem), preko platnih listića (specifikacija zarade), nadalje.

"Simple as that" ili ima jos neka zackoljica? 🙂
Simple as that. 😃 Nominalna (ugovorena) kamatna stopa za dinare je pritom 5%, a za evre 3%. Efektivna (stvarna) ispada isto 5% za dinare, a 2,55% za evre, zbog pomenutog poreza koji iznosi 15%, a stvarno je 3% × 85% = 2,55%. Dakle, sa uloženih 200k dinara, kroz godinu ti se vraća dodatnih 10k, a sa uloženih 2k evra vraća ti se dodatan 51 evro. I ovo je štednja po viđenju, što znači da u svakom trenutku možeš da povučeš deo sredstava, pa opet dodaješ, i slično. Kamata se isplaćuje prvog radnog dana u sledećem mesecu, isto na štedni račun.

Upravo smo ja i momak oboje otvorili racune u Aik banci onlajn i sad oboje imamo isti problem pri pokusaju aktivacije mbanking aplikacije. Kada ukucamo LIB koji nam je stigao sms-om i broj racuna trebalo bi da nam stigne jos jedan kod sms-om za aktivaciju, medjutim taj kod ne stize. Jel imao neko slican problem?

Ista situacija i kod mene, zvao sam kontakt centar i rekli su da znaju za problem i da se resava, da pokusam ponovo u toku dana.
Rece da su nocas bili neki radovi na sistemu i da se od tada to desava, a posle pogledah, zaista stoji i obaveštenje u aplikaciji...

Makar više Yettel nije dežurna banka po pitanju "izazova". Aik ih je uveliko prešišao. Ipak, meni su uspeli sve da reše sem promene korisničkog imena. To mi i dalje ne radi, ali pisao sam im tim povodom, tražili su mi sijaset podataka (vreme pokušaja, broj sesije, serijski broj tokena i slično), pa na kraju možda i to reše. Nije krucijalno, ali je ipak neprijatno.

Makar više Yettel nije dežurna banka po pitanju "izazova". Aik ih je uveliko prešišao. Ipak, meni su uspeli sve da reše sem promene korisničkog imena. To mi i dalje ne radi, ali pisao sam im tim povodom, tražili su mi sijaset podataka (vreme pokušaja, broj sesije, serijski broj tokena i slično), pa na kraju možda i to reše. Nije krucijalno, ali je ipak neprijatno.
A ja bas planiram da predjem iz Unicredita u Aik zbog njihove ponude za stednju, ali ne zvuci obecavajuce hahaha

isplatni terminal aik banke nema opciju prislanjanja kartice na pin pad -u , nisu platili nekome nesto i nesmeju da ukljuce, moze prislanjanje na aparatu ali tada mora da se skine taj pin pad na kome musterija ukucava pin . gora banka ne postoji .

Nazad
Vrh Dno