Šta je novo?

AIK Banka

Stigla i Dina, sad je sve kompletno. Još da promenim ličnu kartu i to je to. Uzeo sam ovaj srednji paket, ne sviđa mi se kurs i 25 dinara je naknada za uplate. Unicredit ima bolji kurs i 20 dinara naknadu.
Ali je sad počeo da naplaćuje 30 dinara interne transfere i 60 dinara mesečno su poskupeli održavanje, možda i pređem u AIK sa zaradom.

Napokon se pojavili PIN-ovi i to je neko ostavio na jednom ormariću pored sadučića. Možda je i poštar još ko zna kad stavio u pogrešno sanduče, pa je taj sad tek video i stavio na ormarić ko će ga znati. U svakom slučaju nepotrebno je da se uopšte šalje kada može da se uvede samo da se vidi preko aplikacije. Ili bar da bude preporučeno, a ne da se tek tako ostavi na izvolte.

Evo meni posle 20+ dana stigao sms da je poslat pin za dinu koju ću, nadam se, dobiti u neko dogledno vreme.

Toliko prostu stvar oko dostave i isporuke kartica nisu mogli da naprave kako treba..

1000014332.webp

Ista situacija, supruga je dobila broj koji je uručen u Zrenjaninu. Bilo je reči o tome da oni šalju neke nebulozne brojeve za praćenje. 😀
Bilo je već reči da rezervišu broj za praćenje unapred, ali još uvek nisam video da recikliraju isti broj više puta! Verujem da će joj kartica stići narednih dana.

Prilozi

• Screenshot_20260721_223142_Chrome.webp
    Screenshot_20260721_223142_Chrome.webp
    35.1 KB · Pregleda: 17
Ma da, to je jasno, nego me tu nervira druga problematika...ti, ja, i ljudi sa foruma koji čitaju ovu temu znaju za taj problem i tu brljotinu, a to je, realno, mali procenat klijenata AIK banke.

I sad ljudi poput ovog čoveka nemaju pojma o čemu se radi, verovatno misle sad da je kartica uručena nekom drugom sa sve pin kodovima, i ko zna šta još pomisljaju, i oni će sad da jure bezveze da idu do banke da se natežu sa njima tamo na šalteru...

Zaista mi je neverovatno da tako prostu stvar nisu mogli da organizuju kako treba, i da pored toga ponude ko želi da kartice i pin kodovi stignu u filijalu.

Kakva je situacija sa dobijanjem ananas vaucera? Pisao juce ujutru, jos nista.
Bilo je više iskustava da nekad ne odgovore. Sačekaš malo, pa im pišeš opet kroz neki dan.

Ali je sad počeo da naplaćuje 30 dinara interne transfere i 60 dinara mesečno su poskupeli održavanje, možda i pređem u AIK sa zaradom.
I dalje su im sva plaćanja 20 dinara, pa proveri ako ti je naplaćeno više nego što treba. Što se tiče poskupljenja, tj. aktuelnih cena, nije ti adekvatno poređenje. UniCredit-u ćeš nadalje plaćati 450 dinara mesečno za Gold paket, a to je pre ekvivalent Aikovom Supreme od 790 mesečno. Aikov Advance za 390 dinara treba porediti sa UniCredit-ovim Standard od 350 mesečno. Kad se tako stvari poslože, UniCredit je jeftiniji, i po održavanju, i po plaćanjima, a bez problema možeš da se spustiš na niži paket. Izgubio bi putno osiguranje, a zlatna kartica bi ti spala na običnu, ali tako ti je i u Aiku, obična kartica i bez dodatnih pogodnosti poput osiguranja. Ipak, plata unapred i non-stop štednja su velike Aikove prednosti, pa je svakako na tebi da izvagaš šta ti više odgovara, ali mesečno održavanje i cena plaćanja, na koje si se fokusirao u citiranoj poruci, ipak su ubedljivo na UniCredit-ovoj strani, nikako na Aikovoj.

ali još uvek nisam video da recikliraju isti broj više puta!
Mene ne čudi, ipak nema neograničeno tih brojeva, ali jeste neozbiljno što dodeljuju neki svež, pa postoje duple informacije, kao na snimku ekrana koji si postavio...

I dalje su im sva plaćanja 20 dinara, pa proveri ako ti je naplaćeno više nego što treba. Što se tiče poskupljenja, tj. aktuelnih cena, nije ti adekvatno poređenje. UniCredit-u ćeš nadalje plaćati 450 dinara mesečno za Gold paket, a to je pre ekvivalent Aikovom Supreme od 790 mesečno. Aikov Advance za 390 dinara treba porediti sa UniCredit-ovim Standard od 350 mesečno. Kad se tako stvari poslože, UniCredit je jeftiniji, i po održavanju, i po plaćanjima, a bez problema možeš da se spustiš na niži paket. Izgubio bi putno osiguranje, a zlatna kartica bi ti spala na običnu, ali tako ti je i u Aiku, obična kartica i bez dodatnih pogodnosti poput osiguranja. Ipak, plata unapred i non-stop štednja su velike Aikove prednosti, pa je svakako na tebi da izvagaš šta ti više odgovara, ali mesečno održavanje i cena plaćanja, na koje si se fokusirao u citiranoj poruci, ipak su ubedljivo na UniCredit-ovoj strani, nikako na Aikovoj.
Hvala ti što si detaljno objasnio, u pravu si. Matematika mi lošija strana, oduvek.
Probaću non stop štednju da vidim kako funkcioniše a plata unapred mi ne treba.

Ako ti ne treba, utoliko bolje! Prosto platu unapred staviš na non-stop štednju i ona ti u najmanju ruku pokrije deo održavanja. Tako radi i moj rođak. Njemu su sračunali da mu je plata unapred ravno 99k, tj. toliko su mu ponudili. Pominjao sam pritom da mu je iz nekog razloga isplaćuju deset dana unapred umesto sedam. Plata mu redovno leže 20. u mesecu, a plata unapred legne 10, dakle. U tih deset dana mu non-stop štednja generiše 135 dinara, što je malo više od trećine održavanja. Moglo bi se zato uslovno reći da mu je održavanje 255 dinara. Naravno, to je maksimalno uprošćeno, ima on mnogo više novca na toj štednji, a s druge strane je ograničena na jednu godinu, ali kontaš već na šta ciljam. Tu su i druge štednje po viđenju, naravno. Sve i da neko napuni u Aiku 1.200.000 dinara, uvek može da platu unapred stavi i na npr. Yettelovih 2,01%, mada to jeste za nijansu veće cimanje.

@scouser
AIK vs UniCredit
Lagana pobeda za UniCredit po mom mišljenju.
@rovello
Ne treba zaboraviti ni po mom mišljenju trenutno najbolju kreditnu karticu koju ima UniCredit gde bilo šta na svetu što platiš karticom možeš da podeliš na rate i to bez kamate samo se plati provizija od 300 dinara uz prvu ratu bez obzira na iznos transakcije.

Takođe, tamo uz Gold paket dobiješ besplatno i običnu Master i Gold, pa tako imaš 2 kartice Master za njihove akcije raznorazne.

A i SMS je besplatan dok je u AIK-u 35 dinara.

@rovello Je l’ mi je promena PIN-a na AIK bankomatu najbolja opcija da aktiviram Dinu? (Nadam se da im to bar radi kako treba)

trenutno najbolju kreditnu karticu
Istina, za podelu na rate je odlična. Ipak, kome to ne treba, bolja je Aikova Super Kartica, koja je besplatna, vraća novac nazad (doduše, u vidu poena), a usput je tipa World.

Je l’ mi je promena PIN-a na AIK bankomatu najbolja opcija da aktiviram Dinu?
Pa da, jedina opcija koja je besplatna, tj. ne zahteva novac na računu.

(Nadam se da im to bar radi kako treba)
Ne nužno, pisao sam o tome ovde, drugi pasus. Ukratko, može da pođe po zlu ako pogrešiš unos originalnog PIN-a. Naravno, ne bi čudino ni da može bez toga, hahah.

Trebalo bi da je kao i kod Shoppstera, bezuslovno možeš da iskoristiš do 5000 (ako je iznos kupovine manji, razlika se poništava) ili preko toga doplaćuješ.

Trebalo bi, samo dali je tako niko nema odgovor.
Ali bukvalno je član koji nas je uputio na tu akciju odmah to i napisao, tj. prosledio njihov mejl, što možeš videti ovde. Džabe si zvao, sve je jasno od početka.

(ako je iznos kupovine manji, razlika se poništava)
Ne poništava se razlika nego ceo vaučer. Minimalan iznos kupovine je 5k, dakle ili ništa ili doplata. Ne prolazi za manje iznose, čak ni 4999, ni u teoriji, a ni u praksi, probao sam. 😂

Hajde prvo da navedem novu čudnu situaciju koju sam čuo.
Epilog priče, ipak nije bilo potrebno pozvati digitalnu filijalu, zvali su oni sami njega. Opet su tražili sve podatke i odobrili dodavanje, tj. aktivirali token.

• Like
Reagovanja: uji
Provereno i za shopster i za ananas nema nikakvih skrivenih uslova. Jedini uslov je 5000din korpa ne računajući poštarinu, dakle, poštarinu morate da dopustite.

Već su pisali ljudi o tome ali ajde da ponovimo.

Istekao edit..
Da doplatite, ne dopustite, autocorect me zeznuo.

Hteo sam da se ispravim, kod ananasa morate da doplatite poštarinu, ali ako imate ananas+ onda ne morate ni to. Možete i preko naloga nekoga iz familije ako ima taj ananas+ da uzmete to da ne plaćate poštarinu.

Kad već pominješ to, da naglasim da nove Ananasove korisnike bilo koja prva porudžbina plaćena sačuvanom karticom ubacuje u Ananas+ klub, čak i otkazana, samim tim u potpunosti refundirana. To znači da na koncu dostavu niko ne mora da plati, pod uslovom da je ispunjeno to da od svakog trgovca u porudžbini ima proizvode u vrednosti od preko 2k. I na Shoppsteru može biti besplatna ako pošiljka staje u paketomat i tamo se preuzme. Ali dobro, ostaje suština da vaučeri mogu da pokriju samo proizvode, ne i dostavu.

Moze li mi neko ko je na Advance racunu reci koliki im je kurs za evro? Razmisljam se da mozda predjem iz Unicredita u Aik jer mi se svidja njihova ponuda za non stop stednju, pa gledam dal mi se vise isplati biti na Advance ili Supreme racunu (srednji kurs evra), a to mi zavisi od razlike u kursu

Pa da, to je srednji kurs. S tim u vezi, Supreme se automatski isplati onima koji preko banke menjaju oko 300 evra mesečno, jer bi im otprilike to napravilo kursnu razliku od 400 dinara, jednaku razlici u održavanju paketa. E, sad, ko je ipak navikao da menja po fizičkim menjačnicama, gde je prodajni kurs povoljniji, tipa 118 dinara, njemu već treba 700 evra mesečno da bi bio na istom. Naravno, u računicu treba ubaciti i blizinu menjačnice i bankomata, usput da li je potrebna gotovina ili ne, sveukupan komfor... Pa na kraju svako bira za sebe.

Jos uz Supreme besplatno placanje preko aplikacije, a Advance svaka transakcija 25din.

Ne (uslovno) i ne. Kurs je ograničen visinom plate, tako da teško da iko može da kupi 50k odjednom, hahah. A automatski se obračunava svakako.

• Like
Reagovanja: s5p
Jel mozes da kupis 50k evra po tom kursu?
Da li se za ovlasceni kurs u aik banci zove call centar ili se salje upit preko filijale?
Samo koliko ti je plata može po tom kursu. Ako pređeš ima obaveštenje da će ostatak ići po višem kursu. Ne treba ništa da se traži od njih. Ko ima Supreme dobija po automatizmu.

• Like
Reagovanja: s5p
Da li mora da se prima plata na Supreme racun da bi mogao da se koristi srednji kurs za kupovinu evra? Pretpostavljam da da jer se dozvoljen iznos vezuje za platu, al nisam nigde videla da pise to direktno kao uslov, dok za platu unapred pise

Nazad
Vrh Dno