nitro5
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 29.06.2022
- Poena
- 175
Nema od toga ništa, em će biti preskupo za kupovinu em za korišćenje i popravke, što znači servis i vreme provedeno u servisu dok ovi obični rade i dalje, barem u slučaju Apple-a. Ovo je nerd gadget, ne nešto što možeš da ubaciš u tašnu sa šminkom, ključevima i 1001 stvari koje žene drže tamo, bilo kakav fold sa mekim ekranom nema šanse tamo, plus nema prostora za maskice, koje su veliki deo user experiance-a.Cene brutalnost 🙂
Zanimljivo kako će sada ovaj passport stil uređaja da bude popularan a kada su ih ranije tako pravili niko živi ih nije kupovao i hajpovao.
Neverovatno koliko jabuka utiče na ukuse potrošača
Nije to do jabuke. Gledam već neko vreme huawei tog dizajna na kome radi i njihova olovka i maštam da to izbaci i apple. Mada po ovoj ceni je haos, znači nema šanse. A što se maski tiče ima ih u milion dizajnova za huawei pura x. Bukvalno su testirali kinesko tržište za ovakav dizajn ima već godinu dana.Cene brutalnost 🙂
Zanimljivo kako će sada ovaj passport stil uređaja da bude popularan a kada su ih ranije tako pravili niko živi ih nije kupovao i hajpovao.
U suštini ovo jeste pravi dizajn, jer u rasklopljenom stanju ima odnos stranica malog tableta.Cene brutalnost 🙂
Pa i ne, nisam dovoljno bogat da kupujem uređaje od 2k ojra bez garancije ili garancije za koju moram da molim nekog ili se preterano cimam.. Imam fino iskustvo što se toga tiče sa domaćim operaterima (naročito kad sam onu budjavu Motorolu rešavao) tako da bi se zadržao kod takve kupovine..@ProMaster nisi o oppo find n6 razmišljao?
Meni se na papiru dopada ovaj form faktor, dosta vise od Fold Ultra. Za razliku od nekih misljenja ovde, ja sam bas mislio da 90% vremena koristim telefon sklopljen a veliki ekran samo kada mi treba multitasking (bas retko) ili kada gledam video sadrzaj (jos redje) ili citam e-knjigu i neke duze clanke (to mi je bilo najprimamljivije). Medjutim imao sam priliku da ga probam danas u radnji i ne znam sta da mislim. Nije uopste zgodan za koriscenje jednom rukom, delom zbog oblika ali i zbog tezine. Recimo, desnim palcem nisam uspeo da dohvatim phone ikonicu (koja se nalazi dole levo). Postoji mogucnost da je to stvar navike i da bih bio opusteniji posle nekoliko dana koriscenja, ali ovako na prvu mi ne deluje bas najzgodnije.U suštini ovo jeste pravi dizajn, jer u rasklopljenom stanju ima odnos stranica malog tableta.
Samsung je u startu krenuo pogrešno, nastojao da uređaj u sklopljenom stanju imitira običan telefon.
Zbog velike debljine sklopivih uređaja u to vreme morali su ići sa manjom širinom kako bi mogli da stanu u džep, pa smo dobili uređaje koji neprirodno izgledaju, previše su uski i izduženi. Rezultat - spoljašnji ekran je imao prilično lošu ergonomiju, usku tastaturu na kojoj se teško kucalo i lako grešilo, a do gornjeg dela ekrana se teško dosezalo prstom. Kad se rasklopi, uređaj je dobijao kvadratni format kome većina sadržaja i aplikacija nije bila prilagođena, a posle 7 godina jasno je i da neće biti.
Novi Fold 8 je tu u mnogo boljoj poziciji. Mislim da će se na novom uređaju spoljašnji ekran manje korititi, služiće bukvalno za trijažu, notifikacije, poruke i slično. Širina ekrana će omogućiti lakše korištenje tastature. Kad se rasklopi dobijamo uređaj koji je u vertikalnoj poziciji idealan za surfovanje ili čitanje dokumenata, a u horizontalnoj idealan za Yotube ili Netflix. Zbog toga mislim da će Fold Ultra za 2 godine u ovoj (kvadratnoj) formi prestati da postoji a ostaće samo Fold.
Čekam do crnog petka da se malo slegnu utisci oko ovog uređaja (baterija, kamere...) i da vidim kakav će biti preklopni iPhone, pa ako ne bude nekih ozbiljnih nedostataka kupujem jedan od njih...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari