Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 8/Flip 8

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Povećanje kapaciteta baterije bi značilo nešto vrlo konkretno. A ovo oko procesora mi deluje kao za potrebe patkometrije.

Cak je i Exynos postao dosta dobar na 2nm, ne bih rekao da je to bas patkonetrija😂

Cene brutalnost 🙂

Zanimljivo kako će sada ovaj passport stil uređaja da bude popularan a kada su ih ranije tako pravili niko živi ih nije kupovao i hajpovao.

Neverovatno koliko jabuka utiče na ukuse potrošača

Konačno nova generacija baterije (Si-C) na Ultra modelu, doduše samo 5000mAh.

Edit: osim veće gustine energije, nisu povećali životni vek baterije, ostaje po onoj EU normi 2000 ciklusa dok ne padne na 80%. Nije to loše, nego mislio sam da će uz novu tehnologiju da produže životni vek baterije. Pa ako već daju softversku podršku 7 godina, da se za tih 7 godina ne menja baterija.

Poslednja izmena:
Cene brutalnost 🙂

Zanimljivo kako će sada ovaj passport stil uređaja da bude popularan a kada su ih ranije tako pravili niko živi ih nije kupovao i hajpovao.

Nema od toga ništa, em će biti preskupo za kupovinu em za korišćenje i popravke, što znači servis i vreme provedeno u servisu dok ovi obični rade i dalje, barem u slučaju Apple-a. Ovo je nerd gadget, ne nešto što možeš da ubaciš u tašnu sa šminkom, ključevima i 1001 stvari koje žene drže tamo, bilo kakav fold sa mekim ekranom nema šanse tamo, plus nema prostora za maskice, koje su veliki deo user experiance-a.

Cene brutalnost 🙂

Nije to do jabuke. Gledam već neko vreme huawei tog dizajna na kome radi i njihova olovka i maštam da to izbaci i apple. Mada po ovoj ceni je haos, znači nema šanse. A što se maski tiče ima ih u milion dizajnova za huawei pura x. Bukvalno su testirali kinesko tržište za ovakav dizajn ima već godinu dana.

Bar više niko neće pričati kako Si-C baterije nisu bezbedne i slične gluposti. Jer jelte sada i Samsung to koristi 🙂

Коначно се сетили да повећају капацитет. Са S27 серијом већи капацитет него на фолду.

Al su povećali ubilo se. Kinezi ih šiju na svim poljima.

После 4 - 5 година 5000maH, полако, ово је мали корак за човечанство, велики за Самсунг🤣.

Optimizacija je majka opstanka u ovim teškim vremenima .. Skoro je bilo poređenje S26U i nekog Xiaomi-a valjda sa velikom baterijom, razlika u 15,16min..

Poručih ga danas u A1, čekam da mi agent prodaje sutra i definitivno potvrdi, pošto radim prenos broja iz Yettela, pa ćemo da vidimo da li je dostojna zamena za legendarni Honor Magic V2 🙂

Cene brutalnost 🙂

U suštini ovo jeste pravi dizajn, jer u rasklopljenom stanju ima odnos stranica malog tableta.
Samsung je u startu krenuo pogrešno, nastojao da uređaj u sklopljenom stanju imitira običan telefon.
Zbog velike debljine sklopivih uređaja u to vreme morali su ići sa manjom širinom kako bi mogli da stanu u džep, pa smo dobili uređaje koji neprirodno izgledaju, previše su uski i izduženi. Rezultat - spoljašnji ekran je imao prilično lošu ergonomiju, usku tastaturu na kojoj se teško kucalo i lako grešilo, a do gornjeg dela ekrana se teško dosezalo prstom. Kad se rasklopi, uređaj je dobijao kvadratni format kome većina sadržaja i aplikacija nije bila prilagođena, a posle 7 godina jasno je i da neće biti.
Novi Fold 8 je tu u mnogo boljoj poziciji. Mislim da će se na novom uređaju spoljašnji ekran manje korititi, služiće bukvalno za trijažu, notifikacije, poruke i slično. Širina ekrana će omogućiti lakše korištenje tastature. Kad se rasklopi dobijamo uređaj koji je u vertikalnoj poziciji idealan za surfovanje ili čitanje dokumenata, a u horizontalnoj idealan za Yotube ili Netflix. Zbog toga mislim da će Fold Ultra za 2 godine u ovoj (kvadratnoj) formi prestati da postoji a ostaće samo Fold.
Čekam do crnog petka da se malo slegnu utisci oko ovog uređaja (baterija, kamere...) i da vidim kakav će biti preklopni iPhone, pa ako ne bude nekih ozbiljnih nedostataka kupujem jedan od njih...

Zamisli 8 generacija praviš flegship fold, motorola izbaci prvu genraciju i Flossy koji je samsung fanboj stavi motorolu, oppo i vivo pre novih samsung telefona. Čestitam samsung gospodo, ostali ste u prošloj deceniji!

@drgonzo pre će biti da će ovaj novi fold da prestane da postoji jel osim za gledanje slika nema više ama nikakav benefit. I koje lakše kucanje na spoljnom ekranu, pa jednom rukom kad kucam nema šanse da dohvatim poslednja dva slova u redu.
A što se tiče ovoga "Mislim da će se na novom uređaju spoljašnji ekran manje korititi, služiće bukvalno za trijažu, notifikacije, poruke i slično" svako ko je skontao poentu folda i benefite koji isti donosi upravo je ovako i koristio fold telefon od početka kada je napravljen. Jel ako ćeš da koristiš spoljni ekran 80-90% vremena kako pojedini navode, druže (u globalu) ovaj telefon nije za tebe. Za godinu dve neka ovaj trenutni f8 ultra povećaju spoljni/unutrašnji ekran za 3mm na uštrb bezela (po 1.5mm sa svake strane, što nije nemoguće kad vidimo koliki su) ili smanje širinu za 3mm (kako god) i zaoble ivice, eto ultre na 2!
Google, oppo i još par njih nisu bez razloga proplivali na tom wide formatu, daj bože da apple donese radikalniju promenu ali sumnjam.
I na kraju, nemam ništa protiv ni jednog telefona, super je da bukvalno sad ima izbora za svakoga pa ko šta voli.
Mi ćemo, naravno, svakom naći zamerku, jel nismo džaba tech geekovi.

Ne znam za vas, ali ja se vraćam Samsungu jer je definitivno najzaokruzeniji uređaj. Ok, baterija će biti nešto kraća, nego da sam prešao na Magic V6, ali čak i kad nisam pored punjača, uvek imam uz sebe neki magsafe power bank pa će završiti posao.

Napatih se sa poluproizvodima koji na papiru izgledaju bajno, a u praksi malo manje sjajno.

Ovaj Honor Magic V2 je neverovatan telefon, i izgleda da po pitanju izdrzivosti V5 i V6 nisu ni blizu, da bi mogao da na konto toga zazmurim na užasnu se podršku kakvu Honor ima i na čekanje mesecima da se ispravi neki minoran bag, nastao kroz neki update. Gledam ženin S23+, sećam se kako je to bilo sa S23 i S24 Ultrom, a onda sam nedavno uzeo iPhone 16 Pro da vidim da li je i tu nešto krenulo na bolje, a onda shvatio da više koristim V2 u odnosu na njega, iako mi je tamo primarna kartica .

Tako da kad sam probao sve što sam mogao, opet nekako dođemo do toga da je Samsung nešto što je najpribližnije dobrom i kompletnom proizvodu.

O Motoroli i Xiaomi-u, nakon blago rečeno horor iskustva sa njima, nisam ni pomišljao.

Nazad
Vrh Dno