Aj kod očnog ti polako, ako ti je desno 16:9.Čega ste se najeli? Kakav 4:3 ono je levo 21:9 a desno 16:9
Ma meni ono ne izgleda kao 4:3 . Tek kad sam zumirao vidim nije 16:9.Aj kod očnog ti polako, ako ti je desno 16:9.
Pa kad nije, ali je prilično blizu.Ma meni ono ne izgleda kao 4:3 .
E fala ti na istraživanju ne bi mi palo na pamet 🤣. Video sam sve to ali kažem ovako na slici mi ne deluje da je blize 4:3 nego 16:9 ali da podaci govore suprotno.Pa kad nije, ali je prilično blizu.
4:3 je 1.33:1 a IMAX aspect ratio je 1.43:1. Svakako jako daleko od 16:9 aka 1.78:1.
Jeste glupost (jer industrija ako im zatreba iz ovog ili onog razloga ima da proglasi vertikalni snimak 9:16 kao ono pravo).Kakva glupost. 300 godina prelazili sa 4:3 na 16:9 (i slične wide rezolucije), a sad se vraćamo na 4:3. Kao možeš IMAX i u wide, ali onda ne vidiš pola slike 😂

Све наведено, и више од тога...Jel ima uopste fantasy delova osim Kiklopa ? Svinje, sirene... jel ih ima ?
Da da taj 2:1 baš gledam Midnight Mass sada i ima taj je AR koji mi je svaršen.Serije aspect ratio je uvek pravljen za TV prijemnike, sto je danas 16:9
(HoC je cak imao 2:1 ako mislis na Netflixovu verzije te serije, sto je presedan za TV/Streaming),
a filmovi za bioskopsko platno su uvek isli na od 1.85:1 do 24:10.
Post rem je da smo navikli na serije u 16:9, a filmove.. eh, tu je sad razlika... neko voli taj TV format, a neko senzorski 4:3.
Elem, posto si, kao i ostali svi mi ostali matorci u temi, gledao sa crnim barovima, verovatno i na VHS-u?
...smo i gledali mnoge filmove sa crnim barovima iznad i ispod slike.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari