Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

Ovde nije problem postupanje nas na vertikali jer sam ja i prvi put u aprilu i sada prihvatio preporuku upravnika i pozvao tu firmu koja je nadležna za zgradu a spreman sam da se sve proveri i termalnom kamerom i komšije i ja nemamo apsolutno nikakav problem i komunikacija je na visokom nivou.

Problem je komunikacija sa upravnikom, znači prepiska samo između mene i njega, gde je on moje poruke upućene njemu, gde ja iskazujem nezadovoljstvo radom te firme iz prethodne intervencije i stav o njihovoj obučenosti i opremljenosti da to urade stručno i profesionalno, prosledio u tom obliku firmi, bez mog znanja i saglasnosti, bez da sam ja tražio ili dozvolio da on iznese da sam ja nezadovoljan njihovim radom i bez obaveštenja da to čini.
On smatra da sve radi po propisu, meni to nije normalno jer smatram da je narušio bilo kakvu poverljivost i da kao neki vid službenog lica koje vrši funkciju ne može da postupa tako samovoljno bez saglasnosti onih koji su ga izabrali po bilo čemu a naročito da prosleđuje trećoj strani nešto poput ličnih poruka. I ne u porukama nema ničeg strašnog ali ne nervira i plaši potencijalna mogućnost zloupotrebe i takvo ponašanje.

Jasno, tvoje pitanje je bilo na temu deljenja privatnih razgovora, moje je na temu kako ubediti komšiju iznad da je kod njega problem. 🙂
Kako ti planiraš da rešiš situaciju, kažeš da su i tebi dali odokativnu procenu da je sve ok samo da silikoniraš spojeve, to mi ne deluje kao trajno rešenje a opet, šta očekuješ da će termalna kamera pokazati?
Ako mu ne curi ništa kada su zatvorene slavine, znači da nije do cevi pod pritiskom... ali neki problem def postoji.

Ne znam, valjda da pokažu gde curi da bi mogli da reaguju jer su kao utvrdili da je kod mene sve OK i hoće da razbijaju plafon kod komšije ispod mene da bi videli da li je ili nije tu negde u blizini gde je fleka.

Ne znam, valjda da pokažu gde curi da bi mogli da reaguju jer su kao utvrdili da je kod mene sve OK i hoće da razbijaju plafon kod komšije ispod mene da bi videli da li je ili nije tu negde u blizini gde je fleka.
Ovo je potpuno sumanuto rešenje. Voda kada prodre u pod može "izbiti" ispod na sasvim neočekivanom mestu, jer ide tamo gde je manji otpor. Tako da, ne mora da znači da je tik iznad curenje.

Znam, zbog takvog razmišljanja i prilikom prvog izlaska sam izneo kritike na njihovu stručnost, dok sam na opremljenost izneo jer su i prvi put izlazili bez bukvalno ikakvog alata i odatle je krenulo ono što me zanima a za šta smatram da definitivno nije ispravno.

Pritom upravnik meni odgovara da je
firma koja održava objekat već bila upoznata sa problemom u mom stanu, činjenicom da je prethodno intervenisala i da se problem ponovio i da je takođe upoznata da nisam zadovoljan prethodnom intervencijom, zbog čega su preneli reklamaciju na izvedene radove i zatražili da na objekat izađe druga ekipa.

Niti sam tražio da ikoga upoznaje sa bilo čim, niti da mesecima kasnije ulaže reklamaciju u situaciji kada je već pokrenut novi postupak, niti je na kraju izašla nova ekipa već dva potpuno ista majstora kao i prvi put.

Još kaže da U toj komunikaciji nisu deljeni moji lični podaci, niti su potrebni, već isključivo informacije neophodne za rešavanje prijavljenog problema i reklamacije., pri čemu je dalje poslao bukvalno moju poruku u kojoj nema nijedne relevantne informacije neophodne za rešavanje problema pošto mislim da moj stav u vezi rada firme nije ništa od napred navedenog.

Moje glavno pitanje je da li je forwardovanjem mojih poruka u izvornom obliku bez obaveštenja ili saglasnosti da to učini na taj način došlo do povrede propisa o zaštiti podataka o ličnosti.

Ukratko, ako se iz forvardovane poruke može utvrditi tvoj identitet na neki način, onda je povreda jasna.
Ukoliko je odgovor ne, stvar je u prilično sivoj zoni, pa ako hoćeš da isteraš pravdu moraćeš na sud.

Nema ličnih podataka ali je naglašeno da je to moja poruka i još je na osnovu istih "preneo reklamaciju na izvršene radove" iako to od njega nije traženo.

Ali je za mene bitnija stvar koja i generalno plaši, jeste da u privatnoj komunikaciji za nekim pravnim licem isto može da bez ikakve odgovornosti prosledi kome god želi tu našu korespodenciju!

Ako je jasno naglašeno da je to tvoja poruka, tj. ako taj neko kome je forvardovana poruka jasno može da zaključi o kome se radi, da, jeste izvršena povreda zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a tvoja adresa je poverenik, kome treba podneti pritužbu.

Jasno, tvoje pitanje je bilo na temu deljenja privatnih razgovora, moje je na temu kako ubediti komšiju iznad da je kod njega problem. 🙂
Kako ti planiraš da rešiš situaciju, kažeš da su i tebi dali odokativnu procenu da je sve ok samo da silikoniraš spojeve, to mi ne deluje kao trajno rešenje a opet, šta očekuješ da će termalna kamera pokazati?
Ako mu ne curi ništa kada su zatvorene slavine, znači da nije do cevi pod pritiskom... ali neki problem def postoji.

Ne mora da znaci da nije do njegovog dela instalacija ako ne curi kad su slavine zatvorene. Cevi mogu da pustaju bilo gde pa I q0cm pre ventila, negde u zidu na vertikali koja ide od podruma do tavana, bukvalno bilo gde. Takođe, može i iz otpadnog dela da ide, naročito ako nije iz toaleta, može da daje fleku bez ikakve prebojenosti.

Ne mora da znaci da nije do njegovog dela instalacija ako ne curi kad su slavine zatvorene. Cevi mogu da pustaju bilo gde pa I q0cm pre ventila, negde u zidu na vertikali koja ide od podruma do tavana, bukvalno bilo gde. Takođe, može i iz otpadnog dela da ide, naročito ako nije iz toaleta, može da daje fleku bez ikakve prebojenosti.
Eto, i bivši kolega vodovodac isto razmišlja kao i ja 🙂

kako god, ovo nije tema za otkrivanje izvora curenja. ipak se to ne uči na pravnom

OK, nisam hteo da idem u detalje sa problematikom, nije od toaleta fleka niti je vertikala jer je na mestu gde ne prolaze nikakve cevi, već je ispod njegovog poda u kojem je slivnik od poda kupatila i pored njega slivnik zidane tuš kabine, kako voda uglavnom ima tendenciju da ide na dole, jel'te, da je negde na 8 spratova iznad njega, pojavili bi se makar nekome nekakvi tragovi od vode, ne bi samo moj plafon vlažio, dakle, da, 99,9% je kod njega negde problem, da li cev u zidu ili verovatnije neki od slivnika ili mu probija hidroizolacija negde, ne znam.

Pitanje za ovu temu je kako formalno pravno 'naterati' nekoga da to reši i ko treba da finansira makar i ta snimanja kamerom, koja su opet, u njegovom interesu da bi što manje rušenja imao. Čak i da se razvaljuje moj plafon i otkrije da od negde dolazi voda, to opet mora da se reši sa gornje strane, ne mogu ja ispod da rešim nikako.

Ako je jasno naglašeno da je to tvoja poruka, tj. ako taj neko kome je forvardovana poruka jasno može da zaključi o kome se radi, da, jeste izvršena povreda zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a tvoja adresa je poverenik, kome treba podneti pritužbu.
Da jeste naglašeno i način na koji je on, naglašavam bespotrebno, izvršio reklamaciju može dovede do toga da izvršilac usluge drugačije pristupi istoj jer nije isto kada se napiše "moram vas upoznati da nisam zadovoljan načinom kako ste prvi put pružili uslugu iz razloga tog i tog i da smatram da je neophodno da se radi kvalitetnijeg uvida u situaciju ponese/koristi..." i kada on bez mog znanja/saglasnosti prosledi trećoj strani moju poruku upućenu njemu gde piše da su "majstori pristupili nezainteresovano i posao odradili ofrlje u stilu dođoh, uzeh pare i odoh, bez ikakvog alata, sa rukama u džepovima tako da ne smatram svrsishodno da takvi "majstori" izlaze ponovo na način na koji su bili jer smatram da nemaju ni znanja ni opreme da utvrde uzrok problema i da će ponovo samo da otaljigaju posao a neće rešiti problem"!

I takva moja poruka se prosledi trećoj strani bez mog znanja i saglasnosti kao "moja" reklamacija (on u odgovoru kaže da su preneli moju reklamaciju, koju niti sam tražio da se prenese niti je imalo svrhe pisati je niti je naposletku čak bila ni reklamacija već obično moje mišljenje u prepisci preko vibera).

Naročito je problem što ja o tome ne bih znao ništa da me uvređena gospođa iz firme nije napala to jutro prilikom mog poziva, kao i da on to predstavlja kao model funkcionisanja i ko zna koliko puta je već radio sa propiskom između njega i drugih stanara, što niko do sada nije znao, a što je moglo da dovede do velikih i neželjenih posledica.

Deo instalacija koji se nalazi u stanu je odgovornost vlasnika stana s tim što kod pregradnih zidova izmedju stanova može postojati i podeljena odgovornost na oba stana koji dele taj zid.
Naterati vlasnika stana da pristupi radovima se može na više načina ali jedina dva legalna su molbom i prijavom komunalnoj inspekciji.
Ukoliko vlasnik odbija radove ili radnje za utvrđivanje mesta havarije, a znakovi curenja ne ukazuju jasno da se radi o instalaciji koja se nalazi u komsijskom stanu, nema druge nego pozvati u svoj stan ekipu koja može utvrditi na ovaj ili onaj način (kamerom, drugim sredstvom ili lupanjem zidova) da se kvar ne nalazi u stanu oštećenog. U tom slučaju a u zavisnosti od hitnosti odnosno moguće štete po imovinu i / ili opasnost po zdravlje i život ljudi, moguće je prijaviti slučaj inspekciji. U krajnjem slučaju može doći i do suda ako komšija iz čije se instalacije se dešava curenje / izlivanje odbija svaku saradnju i rad ekipe majstora.

Što se tiče prosleđivanja poruka i podataka iz zajedničke grupe, mislim da je RingeRaja napisao dovoljno. Mada se ja ne bih obazirao na komentar operaterke tog preduzeća. Ako se smatra da su majstori u prethodnim intervencijsma lose izvedeno, svakako im treba dati do znanja da su fušeri...

Slažem se da im treba reći ali ne na način na koji je on to uradio - mogao sam u privatnoj prepisci, ne znajući da on ima nameru da to tako izvorno prosleđuje toj trećoj strani, da napišem i nešto zbog čega su mogli da me tuže a ne samo da se naljute i da napravi veliki problem svom sagovorniku (ne samo meni i ne samo sada).

Meni je ovo svakako nauk šta dalje (ne) činiti ali ostaje pitanje pravilnosti i opravdanosti njegovog postupanja baš iz razloga koji sam napred naveo - i ne samo njegovog već bilo kog pravnog lica sa kojim neko vrši prepisku udvoje. Ja razumem da po zahtevu suda, policije i slično on može da dostavi prepisku navedenim organima ali da kao pravno lice pa još izabrano da naše strane može da prosledi nečije poruke bilo kom, ali bilo kom trećem licu a bez ikakve odgovornosti - iskreno to me plaši u ime svih nas!

Ti onda pokreni njegovo razriješenje sa funkcije ili mu dajte otkaz ako ga plaćate ili je “profesionalni”, pa nek’ se češe, jer ih ima dovoljno da ćete drugog naći za par dana, a onda sa njim kulturno i tvrdo i objasnite mu kako i zašto je prethodnik odlepršao.

To smo već danas krenuli u akciju pošto u našem ulazu definitivno već ima više od 2/3 vlasnika stanova koji su nezadovoljni njegov radom (ovo je samo jedna stavka u nizu) ali je problem što moramo da se uskladi i i usaglasimo sa ostala dva ulaza pošto je on izabran na nivou čitave zgrade a ne ulaza. Sve u svemu biće malo više posla ali koliko sam čuo i tamo ima dosta nezadovoljnih i koji su odavno za smenu ali je u nekom trenutku došlo do generalne apatije i ljudi su digli ruke od njega - treba ih probuditi.

Koliko uzimaju upravnici za zgrade?

Treba da formiramo stambenu zajednicu u zgradi i da nadjemo tog upravnika, koji je normalan

Profesionalni upravnik 300 din po stanu kod mene. Dugo je vodila jedna komsinica besplatno, pa joj doslo sve preko glave...

Mi imamo problem, posto je zgrada mala, tj 4 stana po ulazu i neki nisu zainteresovani za saradnju, pošto ne mogu da naplate.

Pa nek bude neko onda iz zgrade. To je još bolje rešenje.

Izgleda ce tako i biti

Nazad
Vrh Dno