Šta je novo?

Raiffeisen bank

Šteta.

• Like
Reagovanja: uji
Ta banka je skroz čudna. Ne postoji klasična štednja, ni po viđenju, ni oročena, ni dinarska, ni devizna...

Postoje investicioni fondovi i mTrader (trgovanje hartijama od vrednosti). Svaka banka ima svoju politiku poslovanja, neka je manje ili više specifična, isto diskutujemo i u temi o Yettel banci (da šakom i kapom daju keš kredite čak i nezaposlenima, jer na 1200000 vraća se 1400000, što implicira da im je prioritet uvaljivanje skupljih kredita, dok za kreditnu bubreg moraš da izvadiš ili imaš prethodno urednu kreditnu istoriju). Nekad su postojale i kreditne uz depozit, ali toga je sve manje i možda jedna ili dve banke to daju, u kontekstu stvaranja kreditne istorije za ostale kategorije koji nisu klasični zaposleni (paušalci, preduzetnici na ličnoj zaradi, osnivači zaposleni u svojoj firmi, pp i ostali ugovorci, itd).

Ne znam da li je ovo novina ili sam samo imao srece, ali zatvorio sam i kartice i oba racuna u jednom danu, respect za devojku na salteru (bezistan)
Sta je sa onim - a ne moze odmah sve, prvo gasimo kartice, dodjite za koji dan. Pa onda opet cekate pola sata u strahovitom redu da bi se ispostavilo da rasejana koleginica nije ni podnela zahtev za gasenje kartica i onda idemo sve ispocetka. To je bilo iskustvo iz najjezivije filijale u TC Usce, pre renoviranja. Sada rade neki mladi ljudi i cini se da je mnogo bolja situacija, ako nista drugo barem su ljubazni. Trenutno prednjaci TC Merkator kao filijala iz pakla, em ste konstantno zapljusnuti mirisom luka i cevapa iz obliznje Morave, em koji god da ste u redu cekate do sudnjeg dana jer su uzasno spori. Svaki put bez izuzetka neko uplacuje zlatne poluge na racun, Rus otvara tekuci racun sebi i naslednicima, nekom dekici namestaju aplikaciju ili se nekome pusta stambeni kredit

Stigla mi ponuda za devizni iracun, izgleda jedina caka je da mora u filijali zahtjev da se isti poveže sa karticama. Nema održavanja i nekih skrivenih troškova koliko vidim, evo podnio zahtjeva pa čekam da procesiju.

Stigla mi ponuda za devizni iracun
Otvaraš ga iz Moja mBanka u Više/Onlajn ponuda da ne bi morao ponovo da obavljaš video identifikaciju.
Izgleda jedina caka je da mora u filijali zahtjev da se isti poveže sa karticama.
Ne mora, u inbox aplikacije u gornjem desnom uglu podnosiš zahtev, ali potrebno je da sačekaš do dva radna dana dok se ne realizuje.
Subject: Zahtev za povezivanje Visa kartice na devizni račun

Telo poruke:

- Ime i prezime,

- JMBG,

- Maskiran broj platne kartice koji možete pronaći u sekciji „Kartice“ u moja mBanka aplikaciji _ _ _ _ _ _ ****** _ _ _ _

u formatu 405477******xxxx
(xxxx su poslednje 4 cifre)

- Za sve transakcije napravljene mojom VISA karticom, bilo da su u inostranstvu ili u zemlji, želim da mi se zadužuje:

dinarski za domaće i devizni račun za inostrane transakcije.

Broj dinarskog računa*

Top, u mailu je pisalo suprotno, napravio u app vec pa sam prosao bez verifikacije a za vezivanje cu sacekati, hvala 🙂

Nesto sto nisam ni gledao incicijalno al se ponadao je da su sepa troskovi nizi, i jesu u procentima ali je minimum veci :') 750 vs 600 za slanje i 250 vs 240 za primanje, ili 0.2% za slanje i 0.35% za prijeme naspram 0.4 kod yettela pa ono, ako su manji iznosi koji ce spati pod minimum onda yettel, ako ne raif.

Poslednja izmena:
Da li moze da se uzme dodatna kartica (da se plati) pa da se poveze na idevizni, da ne idu oba racuna na vizu od iDinarskog?

@Panda1 na poseban zahtev uz devizni iRačun može da se izda samo Dina, ali kako dolazi do blokade suparničkih partija kod kombinovane potrošnje (u nedostatku evra se ne skidaju dinari i obrnuto), nemaš razloga za brigu. Izuzetak je samo kada je ino valuta zaduženja RSD (Temu) i tada će se zadužiti sredstva u dinarima sa tekućeg plus obračunati provizija od 1% za inostranu potrošnju kao zasebna stavka kod istog prihvatioca. Ukoliko baš želiš da razdvojiš i to, rešenje je otvaranje avista deviznog računa za prijem doznaki u ekspozituri i sa njim već možeš da podneseš zahtev gde bi plaćao 1000 dinara godišnje za Visa karticu po tom računu.

Da li je neko danas imao uplatu bez naziva platioca i bez računa platioca. Opis tipa j038 srb I još nešto? Sitno, hiljadu i nešto dinara?

Moguće možda da je neka promocija? Poslao bih im poruku preko inbox opcije u aplikaciji.

Nevezano za post člana gore, koji vam je prodajni kurs u mBanking aplikaciji trenutno? Ja sam slučajno ušao čisto da vidim, i kurs za kupovinu evra je 117,9586 dok je današnji srednji kurs 117,3717. To je razlika od 0.58, što mi je malo fascinantno za Raiffeisen s obzirom da nikad nisam imao tako mali spread, obično bude bliže oko 119 ako me sećanje dobro služi.

EDIT: Da napomenem da je ovo kurs koji aplikacija izbacuje prilikom pokušaja kupovine samo jednog evra, nije veći iznos u pitanju.

Ne znam jel relevantno jer je podatak od pre 7 dana, za 6000eur mi je ponuđeni kurs bio 118.1xxx dok je par dana kasnije za 2500eur bio 118.3. Na dan kad je bilo ovo za 6000eur u menjačnici u kraju su mi za tu sumu tražili 117.5 za eur a na dan kad sam pitao za 2500 je u istoj menjacnici za tu sumu bio kurs 117.9. Sad nemam para ni blizu da probam ali za jedna eur mi traže 118.84.

@Panda1 na poseban zahtev uz devizni iRačun može da se izda samo Dina, ali kako dolazi do blokade suparničkih partija kod kombinovane potrošnje (u nedostatku evra se ne skidaju dinari i obrnuto), nemaš razloga za brigu. Izuzetak je samo kada je ino valuta zaduženja RSD (Temu) i tada će se zadužiti sredstva u dinarima sa tekućeg plus obračunati provizija od 1% za inostranu potrošnju kao zasebna stavka kod istog prihvatioca. Ukoliko baš želiš da razdvojiš i to, rešenje je otvaranje avista deviznog računa za prijem doznaki u ekspozituri i sa njim već možeš da podneseš zahtev gde bi plaćao 1000 dinara godišnje za Visa karticu po tom računu.
Ako sam dobro razumeo, uz dinarski i devizni iRačun, koji već imam, i avista dinarski (koji sam jedva izmoljakao), mogu da imam avista devizni za prijem doznaki, na koji bih mogao da stavljam novac koji ne želim da mi se troši sa deviznog iRačuna koji mi je povezan sa karticom?

Imaš li par nekih detalja o tom računu, da li je i dalje dostupan, kako treba da ga tražim u poslovnici, da li se naplaćuje itd, pošto bi mi baš odgovaralo da ga imam??

Ako sam dobro razumeo, uz dinarski i devizni iRačun, koji već imam, i avista dinarski (koji sam jedva izmoljakao), mogu da imam avista devizni za prijem doznaki, na koji bih mogao da stavljam novac koji ne želim da mi se troši sa deviznog iRačuna koji mi je povezan sa karticom?
Da.
Imaš li par nekih detalja o tom računu, da li je i dalje dostupan, kako treba da ga tražim u poslovnici, da li se naplaćuje itd, pošto bi mi baš odgovaralo da ga imam??
Upravo tako bi ga trebalo tražiti u poslovnici, kao avista devizni račun, na ugovoru piše da je za svrhu primanja doznaki, u evrima, (bilo je ranijih navoda da su i oni postali viševalutni), bez održavanja. Ti baš ako nastane neki nesporazum, insistiraj na tome da ti je potreban dodatni devizni račun iz bezbednosnih razloga.

Moguće možda da je neka promocija? Poslao bih im poruku preko inbox opcije u aplikaciji.

Nevezano za post člana gore, koji vam je prodajni kurs u mBanking aplikaciji trenutno? Ja sam slučajno ušao čisto da vidim, i kurs za kupovinu evra je 117,9586 dok je današnji srednji kurs 117,3717. To je razlika od 0.58, što mi je malo fascinantno za Raiffeisen s obzirom da nikad nisam imao tako mali spread, obično bude bliže oko 119 ako me sećanje dobro služi.

EDIT: Da napomenem da je ovo kurs koji aplikacija izbacuje prilikom pokušaja kupovine samo jednog evra, nije veći iznos u pitanju.
Danas je 117,962? Mene su 9. jula obavestili da sam dobio povoljan kurs do 30.9, ako menjam preko njihovih digitalnih servisa. Proveri mail, možda si i ti dobio isto/slično...

Nazad
Vrh Dno