Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako želiš neki precizan odgovor primjenjiv u praksi, moras dati podatke o izolaciji, je li kuća/stan, koliko si trosio energije.
Mozda mozes proci sa kulturnom slabijom 12kom tipa neki ulazni japanac, mozda ti treba radna mazga sa 30+ kg tipa japanac 14-ka ili gree Airy.
Naslijepo ne možeš dobiti dobar savjet.

Ako želiš neki precizan odgovor primjenjiv u praksi, moras dati podatke o izolaciji, je li kuća/stan, koliko si trosio energije.
Mozda mozes proci sa kulturnom slabijom 12kom tipa neki ulazni japanac, mozda ti treba radna mazga sa 30+ kg tipa japanac 14-ka ili gree Airy.
Naslijepo ne možeš dobiti dobar savjet.
U pitanju je stan, treći sprat od 5 spratova. Stan je trostrano orijentisan - istok, sever i zapad. Prozori u dnevnoj sobi su ka istočnoj strani.
Trenutno se grejem na centralno grejanje i ne mogu da kažem koliko sam energije trosio..
Što se tiče izolacije, to je zgrada iz 80ih pa mislim da nije loša. Fasada je od kamena, sem spavaće sobe 2 13kv, koja je nadgradnja pa je tu odrađena klasična fasada.
U stanu je pvc stolarija.
Stan ispod mene nema cg, tj u zgradi od 15 stanova samo nas troje je ostalo na cg.
Ja bih voleo da mogu u dnevnoj da postavim 12icu(14) da duva po dužoj strani, ali su mi prozori na jednoj strani, a na drugoj strani se nalazi rigips zid, pa ne može kačiti unutrašnju jedinicu.

Šta ne možeš kačiti, postoje tiple za rugips
Unitrašnja jedinica je lakša od TV
Moja Mitsubishi LN ima 15 kg,
Ako hoćeš 12 klimu , neće imati više od 10 kg. Lagano će to da drži

Šta ne možeš kačiti, postoje tiple za rugips
Unitrašnja jedinica je lakša od TV
Moja Mitsubishi LN ima 15 kg,
Ako hoćeš 12 klimu , neće imati više od 10 kg. Lagano će to da drži
Pa i može.. Sa onim molly tiplovima
A koju bi preporučio, tj koja snaga bi bila dovoljna, 12ica Fuji kg? I da li bi bilo dovoljno, jer bi dužina od klime do kraja dnevne onda bila 9m

U pitanju je stan, treći sprat od 5 spratova. Stan je trostrano orijentisan - istok, sever i zapad. Prozori u dnevnoj sobi su ka istočnoj strani.
Trenutno se grejem na centralno grejanje i ne mogu da kažem koliko sam energije trosio..
Što se tiče izolacije, to je zgrada iz 80ih pa mislim da nije loša. Fasada je od kamena, sem spavaće sobe 2 13kv, koja je nadgradnja pa je tu odrađena klasična fasada.
U stanu je pvc stolarija.
Stan ispod mene nema cg, tj u zgradi od 15 stanova samo nas troje je ostalo na cg.
Ja bih voleo da mogu u dnevnoj da postavim 12icu(14) da duva po dužoj strani, ali su mi prozori na jednoj strani, a na drugoj strani se nalazi rigips zid, pa ne može kačiti unutrašnju jedinicu.
Ok sada znamo da zimi nemaš velike dobitke od sunca te da si zbog stare gradnje više na strani onog da ti treba malo jača mašina nego slabija.
Živeli su u svim stanovima i preko zime/griju li te komsije?
Nemas u u blizini Rijeke ili jezera i nije ti non stop velika vlaga u okolini. Nisi na visokoj nadmorakoj?

Prosle godine je bila drugacija potrosnja. Ne mogu da ocijenim sto je u pitanju;da li uslovi vani ili sto znam,vise se kuva ili opet nesto trece. Sto se mojih racuna tice,to je presmjesno ... realno.
Zasto onda kuku lele 😀
Ako su smesni racuni onda neka pegla ---> da li sa 200w ili 400w 🙂
A sve više viđam i one koji "greju na 30" 😁
Klasika
I posle krece kuknjava zasto kove na 30min DF 😀

Poslednja izmena:
Zasto onda kuku lele 😀
Ako su smesni racuni onda neka pegla ---> da li sa 200w ili 400w 🙂

Klasika
I posle krece kuknjava zasto kove na 30min DF 😀
iznenadio sam se nesto ove godine. prosle je bila laganica ... evo vidjecemo kako ce jun proci,pola ga nisam gasio. ove zime je najveci racun bio 58e a proslo ljeto 61e! lagana prica!

iznenadio sam se nesto ove godine. prosle je bila laganica ... evo vidjecemo kako ce jun proci,pola ga nisam gasio.
I ne treba da se gasi jos kod tebe u CG 😉
Bolje da radi tokom noci i posle tokom dana nema sta da juri nego samo toliko podigne koliko prostor zahteva da odrzava zadatu 🙂
a proslo ljeto 61e! lagana prica!
Onda cepni makinu na 16c i Turbo ---> jednom se zivi 😀

Poslednja izmena:
Ok sada znamo da zimi nemaš velike dobitke od sunca te da si zbog stare gradnje više na strani onog da ti treba malo jača mašina nego slabija.
Živeli su u svim stanovima i preko zime/griju li te komsije?
Nemas u u blizini Rijeke ili jezera i nije ti non stop velika vlaga u okolini. Nisi na visokoj nadmorakoj?
Ispod su neki studenti, ali oni ne greju konstantno, jer malo malo se smenjuju, tako da od njih nemam neke dobitke. Stan pored se greje, a iznad se greje na centralno.
Nadmorska visina je oko 510m, a nemam u blizinu reku ili jezero.

Instalirana klima juče. Prezadovoljan sam. Unutrašnja jedinica kad stavim na najslaviji fan se ne čuje. Vazduh dobacuje do spavaće sobe. Osetim na nogama 😀 a fino je rashladila i kupatilo i drugu sobu koja nije na direktrnom udaru . Spoljna jedinica isto nije bučna.

Ispod su neki studenti, ali oni ne greju konstantno, jer malo malo se smenjuju, tako da od njih nemam neke dobitke. Stan pored se greje, a iznad se greje na centralno.
Nadmorska visina je oko 510m, a nemam u blizinu reku ili jezero.
U tom slučaju, ja bih gledao da neka solidna 12ka, ili sad akcijska 14kmcc gura s desnog zida niz dnevnu toplotu. Možda moze ostati i na ovoj poziciji da gura ga kuhinji/hodniku
Devetke bi trebale zavrsiti posao u manjim sobama, uz opasku da imas na umu da 12kmcc ima dovredni vanjski izmjenjivaca, a devetka jednoredni, sto se solidno osjeti na grijanju.
Prouci kakvo je stanje sa Kg serijom, da ne bi bio prečest defrost i zezanje s tim ako je jednoredni.

U tom slučaju, ja bih gledao da neka solidna 12ka, ili sad akcijska 14kmcc gura s desnog zida niz dnevnu toplotu. Možda moze ostati i na ovoj poziciji da gura ga kuhinji/hodniku
Devetke bi trebale zavrsiti posao u manjim sobama, uz opasku da imas na umu da 12kmcc ima dovredni vanjski izmjenjivaca, a devetka jednoredni, sto se solidno osjeti na grijanju.
Prouci kakvo je stanje sa Kg serijom, da ne bi bio prečest defrost i zezanje s tim ako je jednoredni.
12KMCC vise nema u prodaji

Koja bi bila najbolja pozicija za 14kmcc? Da li bi pozicija klime 1 bila dobra za dnevnu+trepezariju, to je 9x3.5m? Tu mu je trenutna klima, pa bi idealno bilo ako, stavljam jednu, da ide baš na to mesto.
Ili bih stavio 12kgtf u dnevnu, a u ove dve sobe 2x 9kgtf

Ooo pa ti uzimaš ozbiljnije mašine, to sam previdio. Pošto si ih nasao?
Nije nikakve mane 12KG seriji (ko ima finansija) , dosta bolji scop od predložene 14KM, naravno nema baš toliki kapacitet, ali ti vrlo vjerovatno i ne treba bas toliko u rezervi snage, nego je prejeftina pa ju rado nominujem.
Vjerovatno moze ostati na toj staroj poziciji, da gura svuda po malo

Ooo pa ti uzimaš ozbiljnije mašine, to sam previdio. Pošto si ih nasao?
Nije nikakve mane 12KG seriji (ko ima finansija) , dosta bolji scop od predložene 14KM, naravno nema baš toliki kapacitet, ali ti vrlo vjerovatno i ne treba bas toliko u rezervi snage, nego je prejeftina pa ju rado nominujem.
Vjerovatno moze ostati na toj staroj poziciji, da gura svuda po malo
400k ako uzmem 4 devetke, a ako bude 1 12ica i 2 devetke onda je 320k..
Sad me godišnje centralno kosta oko 150k, a ni ne treba mi stalno da grejem ceo stan, jer nisam u tom stanu trenutno.
Samo sam sa sobom da razrešim koju opciju od ove dve da radim, jer mi opcija sa 4 klime deluje da će da bude baš sve pokriveno kako treba..

Meni toliku kvadraturu samostojeće kuće čiji je dupleks negrejan a ispod je negrejan prostor, pokriva Dominantno jedna 12 kmcc koje osetno slabija od kg serije, a drugu etazu 14luc,al koja odmara i ne povuce za sezonu 500-600 kilovata. 4 klime ne da su previše, i još takvog kapaciteta...

Nazad
Vrh Dno