Onda na poziciji klime 1 da ide 12ica?Климе 1+2 непотребно дуплирање.
Onda na poziciji klime 1 da ide 12ica?Климе 1+2 непотребно дуплирање.
U pitanju je stan, treći sprat od 5 spratova. Stan je trostrano orijentisan - istok, sever i zapad. Prozori u dnevnoj sobi su ka istočnoj strani.Ako želiš neki precizan odgovor primjenjiv u praksi, moras dati podatke o izolaciji, je li kuća/stan, koliko si trosio energije.
Mozda mozes proci sa kulturnom slabijom 12kom tipa neki ulazni japanac, mozda ti treba radna mazga sa 30+ kg tipa japanac 14-ka ili gree Airy.
Naslijepo ne možeš dobiti dobar savjet.
Ma sve ok.. Nego, ti se isčuđavaš koliko ti troše klime.Da,iz nekog razloga da. Da se sad ne icudjavamo...
Pa i može.. Sa onim molly tiplovimaŠta ne možeš kačiti, postoje tiple za rugips
Unitrašnja jedinica je lakša od TV
Moja Mitsubishi LN ima 15 kg,
Ako hoćeš 12 klimu , neće imati više od 10 kg. Lagano će to da drži
Prosle godine je bila drugacija potrosnja. Ne mogu da ocijenim sto je u pitanju;da li uslovi vani ili sto znam,vise se kuva ili opet nesto trece. Sto se mojih racuna tice,to je presmjesno ... realno.Ma sve ok.. Nego, ti se isčuđavaš koliko ti troše klime.
Ok sada znamo da zimi nemaš velike dobitke od sunca te da si zbog stare gradnje više na strani onog da ti treba malo jača mašina nego slabija.U pitanju je stan, treći sprat od 5 spratova. Stan je trostrano orijentisan - istok, sever i zapad. Prozori u dnevnoj sobi su ka istočnoj strani.
Trenutno se grejem na centralno grejanje i ne mogu da kažem koliko sam energije trosio..
Što se tiče izolacije, to je zgrada iz 80ih pa mislim da nije loša. Fasada je od kamena, sem spavaće sobe 2 13kv, koja je nadgradnja pa je tu odrađena klasična fasada.
U stanu je pvc stolarija.
Stan ispod mene nema cg, tj u zgradi od 15 stanova samo nas troje je ostalo na cg.
Ja bih voleo da mogu u dnevnoj da postavim 12icu(14) da duva po dužoj strani, ali su mi prozori na jednoj strani, a na drugoj strani se nalazi rigips zid, pa ne može kačiti unutrašnju jedinicu.
Zasto onda kuku lele 😀Prosle godine je bila drugacija potrosnja. Ne mogu da ocijenim sto je u pitanju;da li uslovi vani ili sto znam,vise se kuva ili opet nesto trece. Sto se mojih racuna tice,to je presmjesno ... realno.
KlasikaA sve više viđam i one koji "greju na 30" 😁
iznenadio sam se nesto ove godine. prosle je bila laganica ... evo vidjecemo kako ce jun proci,pola ga nisam gasio. ove zime je najveci racun bio 58e a proslo ljeto 61e! lagana prica!Zasto onda kuku lele 😀
Ako su smesni racuni onda neka pegla ---> da li sa 200w ili 400w 🙂
Klasika
I posle krece kuknjava zasto kove na 30min DF 😀
I ne treba da se gasi jos kod tebe u CG 😉iznenadio sam se nesto ove godine. prosle je bila laganica ... evo vidjecemo kako ce jun proci,pola ga nisam gasio.
Onda cepni makinu na 16c i Turbo ---> jednom se zivi 😀a proslo ljeto 61e! lagana prica!
Ispod su neki studenti, ali oni ne greju konstantno, jer malo malo se smenjuju, tako da od njih nemam neke dobitke. Stan pored se greje, a iznad se greje na centralno.Ok sada znamo da zimi nemaš velike dobitke od sunca te da si zbog stare gradnje više na strani onog da ti treba malo jača mašina nego slabija.
Živeli su u svim stanovima i preko zime/griju li te komsije?
Nemas u u blizini Rijeke ili jezera i nije ti non stop velika vlaga u okolini. Nisi na visokoj nadmorakoj?
U tom slučaju, ja bih gledao da neka solidna 12ka, ili sad akcijska 14kmcc gura s desnog zida niz dnevnu toplotu. Možda moze ostati i na ovoj poziciji da gura ga kuhinji/hodnikuIspod su neki studenti, ali oni ne greju konstantno, jer malo malo se smenjuju, tako da od njih nemam neke dobitke. Stan pored se greje, a iznad se greje na centralno.
Nadmorska visina je oko 510m, a nemam u blizinu reku ili jezero.
12KMCC vise nema u prodajiU tom slučaju, ja bih gledao da neka solidna 12ka, ili sad akcijska 14kmcc gura s desnog zida niz dnevnu toplotu. Možda moze ostati i na ovoj poziciji da gura ga kuhinji/hodniku
Devetke bi trebale zavrsiti posao u manjim sobama, uz opasku da imas na umu da 12kmcc ima dovredni vanjski izmjenjivaca, a devetka jednoredni, sto se solidno osjeti na grijanju.
Prouci kakvo je stanje sa Kg serijom, da ne bi bio prečest defrost i zezanje s tim ako je jednoredni.
Koja bi bila najbolja pozicija za 14kmcc? Da li bi pozicija klime 1 bila dobra za dnevnu+trepezariju, to je 9x3.5m? Tu mu je trenutna klima, pa bi idealno bilo ako, stavljam jednu, da ide baš na to mesto.U tom slučaju, ja bih gledao da neka solidna 12ka, ili sad akcijska 14kmcc gura s desnog zida niz dnevnu toplotu. Možda moze ostati i na ovoj poziciji da gura ga kuhinji/hodniku
Devetke bi trebale zavrsiti posao u manjim sobama, uz opasku da imas na umu da 12kmcc ima dovredni vanjski izmjenjivaca, a devetka jednoredni, sto se solidno osjeti na grijanju.
Prouci kakvo je stanje sa Kg serijom, da ne bi bio prečest defrost i zezanje s tim ako je jednoredni.
400k ako uzmem 4 devetke, a ako bude 1 12ica i 2 devetke onda je 320k..Ooo pa ti uzimaš ozbiljnije mašine, to sam previdio. Pošto si ih nasao?
Nije nikakve mane 12KG seriji (ko ima finansija) , dosta bolji scop od predložene 14KM, naravno nema baš toliki kapacitet, ali ti vrlo vjerovatno i ne treba bas toliko u rezervi snage, nego je prejeftina pa ju rado nominujem.
Vjerovatno moze ostati na toj staroj poziciji, da gura svuda po malo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari