Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Govorim o onim koje igra od početka jer ga treneri baš retko izvode pre kraja.

Inače neko je pre par dana pominjao dominaciju - e pa ovo je definicija dominacije i rezultat je nerealan jer je trebala i morala biti veća razlika u korist Francuza.

Realno su za klasu bolji od najboljih reprezentacija na turniru a za ostale da ne pričamo.

Ali ipak se pitaju bogovi fudbala a zna se kome su naklonjeni do sada bili.

Šta se desilo sa utakmicom u 03h?

Meksiko dobio 2-0. Od Ekvadora samo jedna stativa, da je uslo mozda bi se drugacije odvijala situacija na terenu. Kod drugog gola totalna konfuzija u odbrani Ekvadora. Igrac Ekvadora na dobio crveni zbog pokrivanja usta prilikom obracanja Meksickom igracu.

Real ako je pametan da ne pita koliko košta i da plati koliko god Bavarci traže za Olisea i da ga upari sa Mbapeom!
Као што се волови упарују у јарам. Неће сваки са сваким. Један вуче на једну страну, други на другу. А када су упарени - милина.

Francuzi sinoć rutinski. Sjajna ekipa sa Mbapeom koji je činimi se najmotivisaniji igrač na prvenstvu. Norveška čvrsto protiv CIV. Taman kada pomislimo da su Afrikanci rešili svoje boljke iz prošlosti, ponovo sve isto kada krene faza leiminacije. Stekao sam utisak da je CIV mogao lagano da prođe, ali neke taktičke stvari i pristup utakmici jednostavno nisu bile na nivou. Biće lepo u svakom slučaju gledati Halanda na još jednoj utakmici. Umuvaće Brazilu bar jedan gol. Pogledao sam rekapitulaciju Meksika i Ekvadora. Ekvador ponovo solidan na papiru, na terenu užas. Po bokovima su ih probijali kako su hteli, a greške u odbrani su bile na nivou treće okružne lige Srbije.
Englezi ako ne otvore Kongo u prvom poluvremenu, moguće da će da se muče do samog kraja utakmice. Ako padne gol, mogu da daju još par komada u nastavku.
Da nisam gledao Južnu Afriku i CIV, pomislio bih da će Senegal da prođe Belgiju. Ovako, msilim da će Belgija na taktiku i smirenost na kraju da ide dalje. Ne isključujem penal seriju na ovoj utakmici.

Sad gledam jel moguće da je iz Afrike čak 8 ekipa prošlo dalje?

Ostali 13 Evropa, Juzna A. 6, Australija 2 i domaćini 3

Izgleda samo Tunis nije prošao ipak 9 Afrikanaca otišlo dalje.

Tako je, Afrikanci 9/10

Baš je skoro komentarisano kako se sve više i više smanjuje razlika u kvalitetu između evropskog i afričkog fudbala, još malo da srede taktiku i "bubice" što kaže @vlayza i biće sve bolje i bolje utakmice (tj. neizvesnije) u budućnosti...

Sredice taktiku i bubice kada naši košarkaši krenu zakucavati kao V.Carter.

Sredice taktiku tako sto ce svi igrati za evropske nacionalne reprezentacije.
Evropski fudbal ce u potpunosti nestati u sledecih max 10 godina.

Ja prosto ne mogu da verujem da npr u celoj Nemačkoj od 84 miliona stanovnika nema nekog mladjeg nemca koji može da igra bolje ili isto fudbal kao neki Musiaala ili Undav......stvarno neverovatno....a Francusku da ne spominjem

Cini mi se da na ovom Svetskom prvenstvu ne ucestvuju samo Italija i nekoliko fudbalskih reprezentacija sa Balkana. Posle gledanja nekoliko utakmica je jasno da neke reprezentacije nemaju kvalitet za ovo takmicenje i da njihove utakmice vise lice na kvalifikacione. Ocigledno je da je zbog zarade bitniji kvantitet od kvaliteta i da je u fudbalu sve manje zvezda/ kvaliteta.

ENG - CDR 3:1
BEL - SEN 1:1
USA - BIH 2:0

ENG 1:0 CDR
BEL 2:1 SEN
USA 3:1 BIH

Pitanje je da li je neko od nas pogodio makar 1 rezultat do sad od ovoliko utakmica 😏

Pitanje je da li je neko od nas pogodio makar 1 rezultat do sad od ovoliko utakmica 😏
Igram se pogađanja sa bratom Chatom i vodimo statistku, do sada od odigranih 66 utakmica imam 15 tačnih rezultata i 48 pogođenih ishoda (uključujući tačne rezultate), nije loše 🙂

Nazad
Vrh Dno