Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

S obzirom da je problem da kažem unikatan i od toliko korisnika da samo ti imaš problem, verujem da ima tu nešto drugo, nego da je samo do njih.

Vrlo moguće ali ne znam šta, grafika nije ok, CPU? Sve ostalo radi, testirao sve, nisam probao drugo napajanje ali na njega nisam sumnjao jer prolazi OCCT power test (Bequiet staro 3 godine). U svakom slučaju eto ako neko bude imao sličnih problema može svašta da proba, meni samo stari drajver rešio.

Jesi probao komponentu po komponentu da zamenis? Mislim ako imaš mogućnosti?

Govorim iz razloga da su najavili FSR4 za 6000 seriju, a to će biti dodatan boost u performansama, a za to ćeš morati nove drajvere 🙂

Ne videh poruku, pa nisam, odradio test RAM memorije, test grafičke, CPU ono što može, jednostavno noviji drajveri od neke verzije na ovoj mašini imaju neki problem sa zvukom i to je to. Noviji drajver za zvuk nema (2021), chipset i drajver za grafiku menjao ali ne pomaže.
Što se tiče FSR to ne koristim jer ne igram igre, ako i kada bude bio prebaciću sinu ovu a od njega da uzmem RX5700 praktično iste snage ako za nju ne bude bio FSR pošto on igra igre. Ja najzahtevnije što koristim je snimanje video mix-a pomoću Virtual DJ-a, eventualno analiza STEMS-a (separacija vokala, instrumentala i ostalo pomoću VDJ, to radi preko grafičke), nešto amaterski obrada slika i ponekad videa ali to sam prestao jer me smara.

Smejurija od drajvera. Od prethodne 4 verzije, jedna radi iole normalno (26.6.1).

Error code 43 sa 26.6.2 (da da, odradjen DDU itd)

Prilozi

• Screenshot (30).webp
    Screenshot (30).webp
    38.2 KB · Pregleda: 29
Ja sa 26.6.2 izgubio Sleep opciju pa vratio na 26.6.1.

Nije bilo sleep opcije uopšte, disabled je bilo.

Prica se da silni amd inzenjeri presli u nvidiu pa ne cudi manjak kvaliteta drajvera iz oba tabora poslednjih meseci.
Kod AMD-a narocito kako stvari izgledaju.

Postala lutrija sa AMD drajverima. Da li su opet nesto zeznuli pitanje je, cekam od 26.3.1 da apdejtujem i jos se ne usudjujem..😛

*****u pa poravljaju a to *****e nešto drugo pa Jovo nanovo.
  • Fixed Issues:
    • Intermittent install issue seen when installing AMD Software: Adrenalin Edition 26.6.2 on Windows® 10 systems for Radeon™ RX 7000 series and above graphics products.
    • Intermittent application crash may be observed in some games with AMD FSR Upscaling 4.1 enabled on Radeon™ RX 7000 series graphics products.
  • Known Issues
    • Intermittent application crash or driver timeout may be observed while playing Battlefield™ 6 on AMD Ryzen AI 9 HX 370. AMD is actively working on a resolution with the developer to be released as soon as possible.
    • Texture flickering or corruption may appear while playing Battlefield™ 6 with AMD Record and Stream on some AMD graphics products.
    • AMD FSR Upscaling and AMD FSR Frame Generation may show as inactive in AMD Software: Adrenalin Edition while playing Battlefield™ 6 when enabled on Radeon™ RX 9000 series graphics products.
    • Failure to install may be observed while installing AI Bundle components in some regions with limited access to HuggingFace and GitHub.
    • Model flickering or rendering failure may be observed in Maxon Cinema 4D and Blender on Radeon™ RX 7000 series and above graphics products. Users experiencing this issue are recommended to install AMD Software: Adrenalin Edition 26.3.1.
    • Intermittent application crash may be observed on some models while running Blender on Radeon™ RX 7000 series and above graphics products. Users experiencing this issue are recommended to install AMD Software: Adrenalin Edition 26.3.1.

Jel igra neko Battlefield 1 od vas? Zanima me da li je neki problem do mene ili univerzalno

Dugo nisam palio, ali ako ima možda takav problem na 2042 ili na BF6 da probam?

Ne, specifican je za BF 1 na zalost. Doduse vrlo mali problem ali interesantan uzrok problema i resenje. Naime, kada ulazis u Operations Campaign game mode, na pocetku bude intro mape, tu mi se konstantno desava stutter/frame drop koji utice i na Youtube video koji gledam (takodje frame dropuje). Ovo se iskljucivo desava u Borderless podesavanju u BF1. Resenje problema je da ubijem atieclxx (AMD External Events Client Module) proces, koji pride od pre par verzija random ima konstantan 2MB/s I/O

Ja sam stalno u full screen, pa eto možda zato ne vidim. Moram da vidim kroz library da li ga imam, pa cu da probam da vidim sta kaže.

Ne moras se cimati, mislio sam ako neko vec aktivno igra. Zanimljivo mi jedino sto sam sasvim slucajno otkrio resenje, atieclxx sam ubio jer je imao onaj konstantan I/O, od onda mi ne secka vise.

Stavio 26.6.4 i ponovo nema sleep opcije (ali nisam bio jos odradio restart).
Nakon restarta tu je sleep opcije.
Popizdeo bih da su opet zeznuli to.

pride vidim da atieclxx (AMD External Events Client Module) ima konstantan ~2MB/s I/O write/read
Cisto da evidentiram slucaj sa screenshotovima, pa proverite i na vasem sistemu (Process Explorer, System Informer itd umesto TaskManager-a, lakse je)
Untitled2.webpUntitled.webp
Untitled3.webp

Nazad
Vrh Dno