U principu revanced ne radi ništa specijalno, glavno je što spufuje potpis telefona pa Gugl misli da je uređaj Piksel 1 XL ili nešto tako. Isto to može da se postigne kod nekih kastom ROM-ova bez revanced modifikacija, ali revanced ipak daje određenu fleksibilnost. Na ovim varijantama ne rade stvari tipa magično brisanje i druge serverske AI funkcije, tako da kome trebaju, moraće da drži i revanced i original u paraleli. Kod mene je podešeno da revanced radi samo automatski bekap, dok čistu aplikaciju koristim za sve ostalo. Pored toga revanced ima i jedan sitan bag a to je da periodično iskoči iz ulogovanog naloga pa mora ponovo da se selektuje kad se uđe u aplikaciju, ali nema ponovnog logovanja.
Što se benefita tiče, praktično koliko god fotografija i videa da se bekapuje u izvornom kvalitetu, ništa se ne računa u storage cap. Ja imam običan nalog bez ikakvih pretplata sa 15GB limita, a imam bekapovano preko 23k fotki i videa. Poslednji put kad sam radio eksport sa Gugla, to je izašlo na više stotina gigabajta, i to tako radi godinama (5+) bez greške. Da danas to počinjem da radim, za svaki slučaj bih napravio novi Gugl nalog samo za to, ja sam eto krenuo sa glavnog naloga, ali ko će sad sve to prebacivati pa ponovo kačiti na Gugl. Mislim da se definitivno ne treba oslanjati samo na ovu foru, jer može da se desi da npr. ukinu Pikselu 1 taj benefit ili zakrpe rupu, ja za svaki slučaj imam još jedan bekap ali je svakako zgodno imati i ovo ovako.