Šta je novo?

3D printer - Opsta tema - FAQ

Zar je Azure toliko loš?

Ne. On misli da je svaki stampac non user friendly

Isti su to procesi i mogući zabavni momenti, koliko vidim, ako pukne filament pred hotend i neće ni napred ni nazad. Možda Azure to sam rešava, nemam pojma, ali ponajviše mi je i iskakao Bambu za sve probleme sa kojima sam se susretao, jer je očigledno najrasprostranjeniji.

Koristim Bambu lab P1S sa AMS 2 PRO. Ako se koristi sa PLA, pogotovo Bambu PLA, ne mogu da zamislim išta što bi bilo više PnP. Da postoji varijanta još da izbaci to što odštampa sam, bukvalno bi bilo CTRL P.

Da sam mlađi i da su mi interesovanja još kao što su bila pre 20 godina, izabrao bi verovatno neku drugu varijantu da se učim i da se bolje osećam jer nisam dao pare Bambu Lab-u. Ovako, meni treba da mogu da odštampam nešto i trenutno ne vidim lakše od ovoga. Čak i PETG koji uglavnom štampam ne pravi nikakav problem nakon što sam stavio dodatne posude za silica gel u AMS i odradio jednu turu sušenja. Držim 2 PETG i 2 PLA i kada mi nešto zatreba, samo nađem model, prepravim ako treba i pustim štampu. Zamena filamenata je posao od 2 sekunde sa AMSom, sam odrađuje uvlačenje i izvlačenje. Čak i to što bambu filamenti imaju rfid pa ih sam očita, koliko god beznačajno bilo, je korisna stvar ko neće da se bavi štampačem. Da mnogo štampam, verovatno bi odabrao neku jeftiniju varijantu filamenata ali ovako je ta razlika u ceni jako mala.

Sledeća stavka je ojačani čelik da štampam ABS i ASA, tu će verovatno biti malo više pripreme.

Stičem utisak da taj Bambu sam određuje da li će layer biti 0.16, 0.2, brzine spoljnih zidova, broj zidova, vrste suporta, za šta je optimalan koji infill, kako da nagnemo komplikovanije dugačke predmete? Mi smo bogme morali dosta da učimo oko svega toga, a ni blizu nismo da znamo sve. Poprilično tu ima stvari za koje je potrebno iskustvo.

Isti su to procesi i mogući zabavni momenti, koliko vidim, ako pukne filament pred hotend i neće ni napred ni nazad. Možda Azure to sam rešava, nemam pojma, ali ponajviše mi je i iskakao Bambu za sve probleme sa kojima sam se susretao, jer je očigledno najrasprostranjeniji.
Nije to, nego ljudi koji razumeju core 3D stampe ne kukaju mnogo kojekude, nego uglavnom sami rese problem. A i neretko imaju self-build printere, pa nije bas da treba pomoc FB grupe ili foruma... 🙂

Svuda je tako. Niko ne zna za 1000 ljudi koji svakog dana izađu iz restorana, ali onaj jedan sto se otrovao na pokvareni patlidžan će da digne frku.
Ja sam definitivno deo anti grupe koja pljuje bambu zbog gluposti koje prave i anti consumer politike, ali nema šta da se priča, najbliže čistom plug and play iskustvu koje su štampači dostigli. Tu je i pouzdanost

Nazad
Vrh Dno