Šta je novo?

Alati i radionice

Smešna cena za ovaj Einhell razbijač sad,oko 200€,hteo da ga uzmem ali glupo samo da bi razbio beton 3x3 metra,posle baš ne bi imao šta sa njim.Uzeo iz firme Bosch 11-ticu i završio 🙂
Šta znam ja sam Einhellom prezadovoljan,sve čime se bavim je hobi varijanta.
Naravno,imam i 7-8 Parkside alata,ko ih nema 🙂
Da,nikako ne mogu u glavi da prelomim da alat koji znam da ću koristiti samo u kući kupujem baterijski,nekako to uvek gledam na kabl.

Ako bi sada uzeli da krecete u nabavku jeftinih aku alata, za koji bi ste se sistem izabrali ?

Ingco - Super Ingco
Parkside performance
Einhell profesionall

To su sve bolje verzije istih brendova.

Hteo bi jedan set baterija tipa 1x2AH i 2x4AH da imam pokriveno za te neke hobi varijante
Od ta tri, definitivno Einhell jer je dostupan i ima široku paletu alata. Proizvodi nisu loši, baterije su ok, sve u svemu sasvim pristojno za hobi i polu profi upotrebu.

Parkside ne hvala. Čekaš godinu dana da se nešto što ti treba pojavi u radnji, ako imaš sreće. Ja sam krenuo sa njihovom 12v serijom jer je relativno pristupačna cenovno a želeo sam da isprobam upotrebljivost 12v alata. To je bilo pre nekih godinu dana.
Pre 6 meseci sam pisao Lidl Srbija ne bih li dobio info kad i dal će se u neko skorije vreme na njihovim policama ponovo naći 12v alati u ponudi, pogotovo oni koji nikad nisu bili kod nas u ponudi kao što su mala brusilica/testera, rotaciona brusilica, čekić bušilica, itd itd itd... Dobio sam odgovor da ne znaju kad će ponovo biti alati u ponudi ali eto, preneće njihovom nadležnom sektoru pa možda bude nekad nešto.
Nemaš baterije, nemaš alate, nemaš servis ako nešto ustreba, ponuda ograničena i oskudna a ako se pojavi neki atraktivan proizvod još moraš da se laktaš sa preprodavcima kao da se dele ćupovi sa dukatima a ne prodaje hbni alat.

Super sto si se javio @markoni_slo
Bas sam razmisljao i o tom pravcu...12v + kabal

Tako neki zgodan alat za brzisnke stvari, kabal kada treba malo duzi jaci rad koji vec imam.

Realno 18/20v je zamena za kabal, time mi ostatak alata, koje vec imam, za mene hobistu postaje "neupotrebljiv".

Kako te sluze te male 12v? Osim dostupnosti. 😁

Ne, koliko znam, to je nemacka firma. Van toga, sve je made in China, samo sto su ovi etablirani, nema rizika i ima ih svugde i u DE inu Srb.

Super sto si se javio @markoni_slo
Bas sam razmisljao i o tom pravcu...12v + kabal

Tako neki zgodan alat za brzisnke stvari, kabal kada treba malo duzi jaci rad koji vec imam.

Realno 18/20v je zamena za kabal, time mi ostatak alata, koje vec imam, za mene hobistu postaje "neupotrebljiv".

Kako te sluze te male 12v? Osim dostupnosti. 😁

Ne postoji zamena za kabl, nema te aku brusilice koja na duži period može da zameni npr jednu gws 17 125 😀 ali su baterijski alati svakako daleko zgodniji za rad.

Za manje zahtevne poslove kao i većinu kućnih i hobi radova 12v alati su savršeni. Kompaktni i sa dovoljno snage da završe sve što si naumio.
Ja uglavnom prvo uzmem 12v Parkside šrafilicu pa tek posle gledam 18v GSB ili GBH ako mi treba nešto jače. Parkside 12v udarni odvijač sa 4 ili 5ah baterijom je npr sasvim dovoljan za zamenu točkova na kolima. Zato ću verovatno uskoro da se počastim sa 12v Bosch alatima jer ih barem ima po radnjama. 🙂

Znaci 12v ti je super dopuna za kabal.. Hvala 😊👌

Nazad
Vrh Dno