Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ja sam presao na box2, uz 50% popusta 24 meseca. Televiziju resavam preko Iris go od caleta, i EON aplikacijom, oba na mi boxu. Za moje potrebe i previse, mogao bih da zivim bez televizije potpuno

Kakva je procedura da mi umesto SD kanala puste HD imam tehničke uslove za HD, ali su iz nekog razloga svi u SD.
Moraju li da dolaze u stan?

***e pa da li iko čita par stranica unazad?
-nije prevara!
Nude 24 meseca za cenu fiksne (a cujem da ima i za 1 dinar) i onda te za 23 meseca zovu da produzis za npr 2500, pa se ti cenkas i na kraju imas jcak i os 24 meseca za -70%.
Tako bilo,....a da li se promenilo nesto ne znam.
Nije prevara ljudi!
Aman

To je sat-trakt područje (Vojvodina). Tu daju 24 meseca dinar. Tako su do sad prijavljivali u ovoj temi.

Da li bilo koji MTS - ov, VDSL modem/ ruter sa akrivnim PPPoE podacima može da radi kod bilo koga ko ima njihov VDSl?
Nema nikikvih posebnih podešavanja vezanih za brzinu i iptv?

Kakva je procedura da mi umesto SD kanala puste HD imam tehničke uslove za HD, ali su iz nekog razloga svi u SD.
Moraju li da dolaze u stan?
To je sve na softverskom nivou, tako da možeš kako god da im tražiš promenu: poslovnica, mejl, telefon, čet... Na daljinu i menjaju, tako da ti niko ne dolazi. A jeste SD podrazumevano.

Ako si na VDSL-u i imaš kedan TV aparat onda može. A ako imaš dva tv aparata onda neće moći osim ako si 100 metara udaljen od centrale....ja to iz iskustva.

10. avgusta mi ističe BOX4 crveni. Cilj mi nije da raskinem već da me pozovu da mi ponude što bolje uslove da me zadrže. Ako sam dobro ispratio do nedavno je bilo da čekam da istekne ugovor pa da odem u A1 (što bi bilo 11. avgusta). A sada je novina da 30 dana ranije odem u poslovnicu i podnesem raskid ugovora? Čitao sam prethodne stranice pa neko kaže ovako neko onako. I ne znam dal je razika možda u tome da li neko zaista želi raskid ili želi da pregovara za ostanak. Hvala unapred...

To su odvojene stvari. Otkazni rok imaš ako skroz gasiš usluge, dakle raskidaš ugovor po MTS-ovoj proceduri (tu je promena utoliko što je ranije to moglo instant, dođeš sa opremom i za nekoliko minuta je sve bilo rešeno, mada je i ranije postojao mehanizam "najave" raskida, upravo u želji da dobiješ bolje uslove za zadržavanje). Nemaš ga ako prelaziš kod drugog provajdera (u konkretnom slučaju je internet priključak taj koji prelazi), dakle raskidaš ugovor po RATEL-ovoj proceduri.

Oba načina izazivaju MTS-ovu reakciju u vidu poziva za zadržavanje, a i ne isključuju jedan drugi. Uvek možeš da 10. jula podneseš zahtev za raskid, pa ga povučeš do 10. avgusta, a onda podneseš zahtev za prelazak u A1. Ali za tim nema potrebe, jer su ponude iste, tj. svakako očekuješ celu ugovornu obavezu upola cene. Sve u svemu, ja bih rekao da je bolja varijanta sa otkaznim rokom, jer onda imaš više vremena za dogovor, i to pre isteka UO. U suprotnom se dogovaraš nakon isteka, pa između potencijalno imaš nekoliko dana po astronomskoj punoj ceni.

Hvala najlepše. Sada nemam dilemu pogotovo zato što sam početkom avgusta na odmoru pa mi ne odgovora da čekam istek za pregovaranje jer nisam u Srbiji.

Pozdrav svima!

Danas dobio poziv od MTSa za obnovu BOX4, ponuda za obnovu 1 mesec sa 50% (lol), ostatak bez povoljnosti. Imam Box4 Beli, i trenutna cena bez povoljnosti je ~7600, receno je da je nova cena 8200, ne znam kada su podigli, ali ako je neko propustio, eto i to se desilo 🙂

@rovello ukoliko ti je poznato (ili bilo ko od kolega sa foruma), znacio bi odgovor, imam slicnu dilemu kao Spectre - iskoristio sam priliku da ih pitam oko prelaska kod drugog opreatera posto sam na optici, gde je ona tvrdila da moram da prodjem proceduru rasclanjenja Boxa ako hocu da sacuvam broj (a hocu), i prodjem klasican rok od 30 dana. Ako ja dobro razumem, ako idem preko IDPa, a van ugovorne obaveze sam, tih 30 dana onda ne vazi.

Hvala unapred na razjasnjenju, hocu da izbegnem dalje 'vacarenje od strane MTSa, pogotovo sto blokiraju neke operatere na mojoj adresi. Svakako planiram da iscitam ugovor jos jednom, davno bese Jul 2024 🙂

Nakon javljanja par agenata a1 za prelazak kod njih, juce sam odlucio da sam podnesem zahtev za prelazak, jer nisu toliko veliki popusti, a nisam hteo nikoga da maltretiram. Danas su pozvali iz mtsa, ponudili nastavak saradnje 24 meseca 50% box 4 zlatni paket. Taj sam paket i imao, isto 24 meseca 50%, samo prethodni put uz izdavanje IDP broja za Yettel.

Ako ja dobro razumem, ako idem preko IDPa, a van ugovorne obaveze sam, tih 30 dana onda ne vazi.
Tako je, a zahtev za njegovo izdavanje jednak je zahtevu za raskid BOX-a. E, sad, pošto se pominje neko zadržavanje broja, pretpostavljam da je reč o mobilnom? Tu bi već stvarno bilo poželjno da se javi neko sa iskustvom u praksi, jer ne znamo kako je MTS to koncipirao, ali u teoriji raskid preko IDP-ja nije osnov za trajno gašenje mobilnog broja.

Nije, doduše, prvi put da se takve pretnje javljaju, mada su ranije bile u Yettelu. Oni su neko vreme tvrdili da se prilikom prevremenog raskida zbog poskupljenja ne može zadržati broj, ali su onda promenili priču, verovatno nakon nečije žalbe RATEL-u ili šta se već tu desilo. Ali slična je stvar, svodi se na zastrašivanje korisnika, pa sam se otud toga setio.

Tako je, a zahtev za njegovo izdavanje jednak je zahtevu za raskid BOX-a. E, sad, pošto se pominje neko zadržavanje broja, pretpostavljam da je reč o mobilnom? Tu bi već stvarno bilo poželjno da se javi neko sa iskustvom u praksi, jer ne znamo kako je MTS to koncipirao, ali u teoriji raskid preko IDP-ja nije osnov za trajno gašenje mobilnog broja.

Nije, doduše, prvi put da se takve pretnje javljaju, mada su ranije bile u Yettelu. Oni su neko vreme tvrdili da se prilikom prevremenog raskida zbog poskupljenja ne može zadržati broj, ali su onda promenili priču, verovatno nakon nečije žalbe RATEL-u ili šta se već tu desilo. Ali slična je stvar, svodi se na zastrašivanje korisnika, pa sam se otud toga setio.
Hvala puno na pojasnjenju!

Da, mobilni je u pitanju, izvinjavam se sto nisam originalno precizirao.

Prvi cilj mi je da sacuvam broj, pa mozda kasnije i njega prebacim iz mts-a ako bude kakva dobra ponduda, ali to nije tema.

A sekundarni cilj da izmedju trazenja IDP-a i/ili raskida i prelaska na drugog operatera, mts ne naplati usluge pojedinacno, pa tu dobijam oprecne informacije sta je bolje - raskid 30 dana pre, ili IDP dan nakon isteka ugovora, otud moje originalno pitanje.

Nazad
Vrh Dno