Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Jedna vrlo specifična situacija, možda je neko bio u sličnoj...
Radnik napušta firmu i sporazumno ce zadrzati mts biznis broj da nastavi da ga koristi kao privatni korisnik. Da li u tom slucaju mora da se preregistruje isti broj na fizicko lice kao postpaid ili može i kao prepaid, kako bi posle 3 meseca mogao da prebaci broj u A1 na postpaid? Kod mts su baš skupi paketi, nema ništa kao netsurf.
Ako mora kao postpaid da li onda moze cenkanje kod novog ugovaranja za besplatne mesece ili ne?
Koliko se secam, prebacio sam broj (sa firme na mene) direktno na pripejd

Meni istekao jos pre par nedelja, zvali me skoro, nude tarifu koju imam za 3k, popust nista. Rekoh kad se oporavim idem da prenesem broj, pa cemo da vidimo da li necete da mi date 50-60%, rekose zvace me za koji dan, jos nista. 😀 A sad bez ugovora, placam skoro duplo manje nego sto mi nude sabani...
Zvali me prosle nedelje i rekoh dajte neki popust, vec godinama dobijam po minimum 30%, kaze ne mozemo nista mi preko telefona, morate u poslovnicu... Ja se mislim koga lazete, pricaju mi neku pricu, samo da se oporavim pa prenos A1 pa bez 60% ne prihvatam, presmesni su.
Kaze mi posto nemate ugovor platicete pun iznos tarife, reko znam, svakako 500 din jeftinije nego sto mi vi nudite, ona zena cuti... 😀

Jedna vrlo specifična situacija, možda je neko bio u sličnoj...
Radnik napušta firmu i sporazumno ce zadrzati mts biznis broj da nastavi da ga koristi kao privatni korisnik. Da li u tom slucaju mora da se preregistruje isti broj na fizicko lice kao postpaid ili može i kao prepaid, kako bi posle 3 meseca mogao da prebaci broj u A1 na postpaid? Kod mts su baš skupi paketi, nema ništa kao netsurf.
Ako mora kao postpaid da li onda moze cenkanje kod novog ugovaranja za besplatne mesece ili ne?
Imao sam istu situaciju, nema potrebe da ceka 3 meseca.
Ako je broj duze od dva meseca u mrezi, moze ga odmah prebaciti.
Treba da ode do mtsa, uzme bilo koji paket bez UO, i sutradan podnese sahtev za prenos broja u A1.

Danas bio u A1 za prenos broja, nakom 2h me zvali iz mts-a, odmah im rekao ispod 60% popusta bespotrebno razgovaramo, i odmah pristala zena. Sve skupa 30sec. razgovora. U roku od 20 min. stogao ugovor mailom i isti potpisao. Ne znam da li sam mogao i neki promo po 1 din jer me uhvatili u voznji, guzvi, te nisam mogao, imao vremena pricati.

Za bilo koji, rekao joj odmah cim otvorio vezu samo 60% i samo mi rekla OK, koju tarifu zelite. Rekoh, koliko vam najeftinija 5-ica, rece 5S, sa popustom, 1200din, reko saljite ugovor i to je to. Dakle 60% daju na koju god zelis tarifu.

Neka neko pokuša pretnjom da zatraži : 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% popusta na mesećnu pretplatu za novi ugovor...

Kontrola troskova istekla 28.04. Prenos u Yettel izvsen 4.05. Stigao racun za maj 1599. Ulozio sam prigovor na racun sa konstatacijom da je nemoguce da mi toliko obracunaju za tih par dana.
Stigao odgovor.
Screenshot_20260615_192319_com_google_android_gm_MailActivityGmail.webp

Tako je oduvek, a opravdanje je na ime bonus kredita. Možeš da ga iskoristiš i prvog dana, pa ih tako u suštini oštetiš. Doduše, analogna je tu situacija sa saobraćajem, možeš i u drugim (nižim) tarifama da za jedan dan ispucaš sve minute, poruke, gigabajte... Ipak, bonus kredit je posebna stvar, pa nije besmisleno što to rade, ali mnogima je bilo neprijatno iznenađenje.

Devojka je juce podnela zahtev za prenos broja u A1 i danas je dobila 5icu S za 230 dinara u prva 3 meseca i ~750-800 dinara za ostalih 21. meseci. Do sada nije dobijala povlasecene ugovore i nije pretila prenosom. Zato je mozda dobila ovako dobru ponudu (oko 70% popusta ja mislim).

Zna li neko sta se desava na ovim Srb Omorika tarifama kada se potrosi internet po kojoj brzini ide uz aktiviran Net boost, i da li se naplacuje ako nije aktiviran.
U poslovnici kazu jedno na poziv kazu drugo.

Da. I mene to interesuje. Posebno koja je brzina netboosta i da li je jednaka za sve SRB tarife-od najmanje do najveće?

Za Srb Omorika 50 brzina uz net boost nakon potrošenih 50GB je 64kbps, lično sam testirao i to na 5G mreži. A ako nema net boost dodatka, internet se tarifira 1MB 1 dinar nakon potrošenih GB.

To je baš neupotrebljivo. Onda bolje da se zove net limit, po starom, nego net boost.

Meni su u poslovnici kada sam potpisao ugovor rekli da je po potrosenom internetu iz paketa uz aktiviran net boost brzina od 10 mbs, to je isto kao za omorika tarife a za 5ice je 20mbs. Na kol centru kazu 64 kbs. U ugovoru nista konkretno ne pise, pise samo da je uz aktiviran net boost brzina veca od najnize.

Dali nekoga zeza u poslednje vreme slanje SMS poruka i cesto blokiraju poruke i u Viberu kada je na MTS internetu .Kada nekada hocemo da posaljemo sms pise nesto u stilu mreza nije spremna za slanje poruka.Ako nije pitanje za ovde prebacite me.Hvala

Ovde se pisalo vise puta kako 5G ne radi na starijim tarifama. Da se mora preci na 5ica tarifu da bi 5G radio kako treba jer download krece sa tipa 400-500 i padne na 100-200.
Bas sam bio u poslovnici da pitam da li je to neophodno, da li je mozda potrebna 5G kartica, da li preci na eSim ili se mora preci na 5ica tarifu.
Sve sim kartice su 4G, sama radnica kaze da ne vredi prelaziti na njihov eSim jer je signal losiji, a da prelazak na 5ica tarifu nece nista pomoci jer je to bukvalno samo promotivno ime paketa koje iznacava da je MTS krenuo sa 5G.

Šta je tačno pogrešno rekla?
Imam njihov esim i jeste malo slabiji signal, ništa značajno ali jeste. Imam sa čim da uporedim. Takođe, radi mi 5g na dva Soko Lite i jednoj Moravi, mada ga na ovom poslednjem ne koristim. Petica nije samo ime paketa, ima neki poseban 5g internet?

5G ne radi na starijim tarifama.
5G radi na svim tarifama osim na SRB Omorika (specijalne tarife) - prvih nekoliko dana u Decembru njje radilo.
Download krece sa tipa 400-500 i padne na 100-200.
Ograničene su brzine prenosa i na 4G i na 5G mreži za stare tarife.
Sve sim kartice su 4G
Ne, sve eSim kartice podržavaju i 4G i 5G.
Sama radnica kaze da ne vredi prelaziti na njihov eSim jer je signal losiji
Ne. Signal zavisi od telefona i bazne stanice, Sim kartica služi samo da potvrdi id korisnika na mreži i dogovori ključeve za šifrovanje.
, a da prelazak na 5ica tarifu nece nista pomoci jer je to bukvalno samo promotivno ime paketa koje iznacava da je MTS krenuo sa 5G.
5ica tarife su nove, skuplje i imaju više saobraćaja.

Probna 5G prepaid kartica sa "bonusom dobrodoslice" i nakon "intervencije podrske" nikada nije proradila na 5G-u.

Globaltel i Yettel 5G rade...

Soko Max radi punom parom kod mene.

Izmeri brzine na soko lite i na 5-icu pa ces videti razliku, kod mene recimo soko lite ide max 170-180mbit dok na 5-icu ide preko 700mbit,drugi problem sto na stare tarife kao da ima neka zadrška pri učitavanje pa ne otvara stranice odmah vec sa zakašnjenjem od 2-3 sekunde u odnosu na 5-ice tarife.

Soko max a Solo lite kod klinca ista lokacija ne ide preko 200
1782039054498.webp

Prilozi

• IMG_3209.webp
    IMG_3209.webp
    59.9 KB · Pregleda: 35
Ja sam sa Soko Max u kućnom ruteru probao da se zakačim na 5g baznu stanicu ali bezuspešno, 4g kao ostalima ne ide preko 170, 180.

Nazad
Vrh Dno