Panda1
Slavan
- Učlanjen(a)
- 07.05.2016
- Poena
- 235
Hvala. Iskreno nisam znala za ovoKucaj u pretragu na Temu "lokalno skladište". Proizvodi imaju zelenu oznaku
Hvala. Iskreno nisam znala za ovoKucaj u pretragu na Temu "lokalno skladište". Proizvodi imaju zelenu oznaku
Sada se pojavio info "Uvozne dažbine". Koliko vidim uvek je 20%, koliko su i cene sada umanjene pa je na kraju isto. Problem je što nije transparentno šta se dešava sa 10% carine (ako je veći iznos).I kakva je priča sad? Jel po starom i dalje?
teško da će da refundiraju pdv, napisaće ti da kontaktiraš svoju carinu pa nek ti oni refundiraju, ne naplaćuju oni pdv nego naša carina. tako će da se reše ovih što non stop vraćaju stvari.Sada se pojavio info "Uvozne dažbine". Koliko vidim uvek je 20%, koliko su i cene sada umanjene pa je na kraju isto. Problem je što nije transparentno šta se dešava sa 10% carine (ako je veći iznos).
I kako sada funkcioniše vraćanje paketa. Ukoliko se nekako dodatno naplati carina, kako Temu to refundira?
s obzirom da placanje ide preko njih kao sto je i pre islo, zasto ne bi vracali oni i dalje?
Najverovatnije je ta "Transfera" i uvoznik ne samo spediter. Jer ona zakupljuje transportni avion kojim sva roba stize u Nis. Nekako mi to mnogo sve za jednog "speditera". Zato mislim da su oni uvoznik cim je carina i ranije samo proletela.
A ocigledno se i ranije placao PDV samo nije pisalo. Mada nije jasno zasto vlast krije ? CG je javno saopstila da je u CG na svaku posiljku pa i na Temu uracunat i naplacen PDV ? A zasto je Srbija krila ? Nema nikakvog zvanicnog saopstenja iako TEMU radi 2 godine u Srbiji.
Sto se tice 20 % za sada su cene manje vise iste, osim onih crvenih, koje su bile kao neke rasprodaje "ostalo par komada" one su iste kao i ranije. U sustini kao sto je neko i napomenuo najveca razlika za sada je povecanje min. limita za kupovinu. Dok je ranije bio 1.700 din sada je 2.040. Pa ce to odbijati ljude, posebno one kojima je i 1.700 bilo mnogo. Kome je staro bilo O.K. nece mu ni novo tesko pasti.
Stvarno??? Evo, meni je mnogo. Sa Alija sam godinama kupovao raznorazne sitnice (a sa dobrim popustom i ne bas sitnice) kablice, ma sve zivo, u vrednosti od 50, 100, 200din. Sa sve besplatnom dostavom i donosenjem kuci.Kome je u 2026. 1700 dinara mnogo da nešto poruči sa besplatno dostavom iz Kine je u malo problematičnoj poziciji. Njemu svakako glavni problem ne bi trebalo da je TEMU.
Nece jer se na Temu sad placaju uvozne dazbine, kad to platis vise nista ne bi trebalo dodatno da se placa.Jos ako krenu carinu da udaraju na preko 50€..
Cene onoga što znam da sam poručivao su +/- ostale iste.Oduvek ga je i bilo samo je sad vidljiv kao odvojena stavka
I ja sam 13 juna narucio neke bermude i letnju trenerku , to je izgleda bio zadnji dan bez dazbina.^^ Ja 13. juna naručio neke kablove, za 1824 rsd. Sad su u avionu i lete prema SRB.
Neko na prethodnoj stranici napisa da se jos razmatra kako i sta sa paketima vrednosti preko 50e tako da mozda jos uvek moze da se prodje bez carine koja trenutno mislim da nije ukljucena u cenu. Sadasnja racunica je +20% a toliko je samo pdv, kad se roba carini onda ide +10% carina pa na dobijeni iznos 20% pdv. Videcemo svakako, da promenimo ne mozemo nista. Inace, evo pratim ovih dana bas, kod mene su neke cene snizene a bogami dobar deo i nije, tako da sad izadju skuplje nego sto je bilo pre ovoga.Nece jer se na Temu sad placaju uvozne dazbine, kad to platis vise nista ne bi trebalo dodatno da se placa.
Ja sam pre dva dana porucio termovizijsku kameru, sa uvoznim dazbinama me kostalo nesto vise od 15.000 rsd (kamera 12.613 rsd i ostalo uvozne dazbine), sad cu bas videti da li ce biti dodatnih troskova kad stigne ali ne bi trebalo.
Posto sam kupio preko claimcredit opcije, odma sledeci dan mi je Temu ponudio novi claimcredit od 14700 rsd za potrosenih 18000 rsd ali mi nista vise tako skupo ne treba, niti bi mogao nakupiti toliko sitnica koje mi trebaju.
Nisam siguran jer eto sad se placa pdv na poklone sa kalendara, ako je ranije bio ukljucen u cenu, zasto nije i sad? Pre ce biti da je Temu placao u okviru nekog pocetnog perioda, sirenja trzista itd itd ili je bio oslobodjen placanja do sad, ne znam, samo razmisljam naglas.Oduvek ga je i bilo samo je sad vidljiv kao odvojena stavka
Formalno je i sada 1.700 ali ko bas uspe da uklopi tu sumu u dinar platice i 20 % tj. dodatnih 340 dinara. Tako da je min. limit realno 2.040.povecanje limita je bug koji se oduvek desava
meni je svuda 1700
Nije tako jer nema poste kao posrednika koji bi naplacivao "podnosenje paketa na carinski pregled" iako pregled na obicne posiljke ne postoji.Nema vise 1700 , 420 je minimalna carina bese za 1700 znaci 2120 je sad minumum za narudzbinu(1700 + 420 )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari