bakara
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 22.01.2005
- Poena
- 1,555
Stvar percepcije.Ma ok, verovatno si u pravu, samo mi je neobično to provlačenje između dva vozila, obilaženje preko pune linije, preticanje u susret šleperu. Ja evo vozim bajs preko 25 godina (rekreativno) i svaki dan idem na posao sa njim a nikada ove stvari nisam radio. Doduše ne trkam se ni sa kim. Jel život vredi tih jedno ili dva mesta na nekoj trci?
Svako dobro.
vozim drumski bicikl uglavnom van grada, ali zivim u gradu i moram prvo da izadjem iz njega
Do prve bici staze imam oko 4km, ali do nje moram proci vozeci kroz gusti saobracaj (nema trotoar) i to pod uslovom da idem bas na tu stranu gde vodi ta staza i ona je u duzini od 5km deljena sa pesacima.
tako da i ne skrecem na stazu vec nastavljam kolovozom, i u povratku da zavrsim krug idem opet kroz saobracaj.
Na kolovozu ima nepisanih pravila koja medjusobno postujemo i kojih se treba pridrzavati iz razloga bezbednosti, narocito na prometnom putu sa vise saobracajnih traka.
Moram da primetim da se lako primeti ko nema iskustva i nesigurno izadje na kolovoz, narocito kad treba da promeni traku.
tako da je najbolje malo voziti sa nekim iskusnijim po gradu da se malo stekne rutina i vestina, posle toga si sigurno bezbedniji nego na trotoaru, gde te svako malo neko sece.