Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lako je za bateriju, nekvalitetan punjač ili kineska kopija može lakše da se zapali i da izazove požar. Posle grejnih tela i neispravnih električnih instalacija, punjači su jedan od glavnih uzroka požara.

Ljudi kupite apple punjac, bice vam mirna glava. Ni on nije svemoguc, greske se desavaju. Ali imate telefon od 800-1500 eura i razmisljate da li da uzmete punjac od 30 ili 25e... Ja sam na samsungu, i svi punjaci su mi samsung, sa njima punim cak i iphone 16e, i evo ga ziv i zdrav, bh posle godinu dana 100%
Salu na stranu receno je 100x bilo koji punjac nekog ozbiljnijeg brenda je bezbedan i punice onom brzinom koju telefon maksimalno podrzava.

Punim i ja kako čim stignem ali sve su original Apple, Samsung ili Anker punjači i kablovi. 🙂
Bitno je, nije da je skroz nebitno.
Upravo tako @mrmilos

Ja imam jedan baseus gan od 65w sa 3 ulaza. On mi je najstariji. Anker od 30w i 2 apple od 20w, jedan kupljen za ip13 a drugi je od ipad-a. Nisam ni gledala u kutiji od novog ipad-a da li je došao punjač. Verovatno da nije. Kad odem u istoriju na aliju ti punjači koje sam tad platila po 13€ su sad 30 i više. Anker sluške 55€, sad 88€. Digli su cene baš. Jedini koji mi se loše pokazao je bio xiaomijev punjač iz mi store jer je nekad punio, nekad nije pa je završio u kanti i tad sam uzela sa ip13 original punjač, mislim da je u a1 bilo baš povoljno.

Evo ja punim iphone 17 original apple punjačem. Punim uglavnom do 85 posto i bh mi pao na 99 posle 5 meseci iako imao samo oko 60 ciklusa punjenja. Dok mi 13 mini držao bh 100 nekih godinu dana a punio sam ga mnogo češće.

Ip 16 pro (i to je do prije koji mjesec kada gledao bilo 100%) 96% health koji ima na 260 ciklusa telefon se uvijek puni do 100, tako i sa 17 pro isto radim. Samo originalni punjac i imam anker eksternu ali koristim samo u krajnjoj nuzdi. Tako i dok imao samsung samo njegov punjac.

Ako je neko skoro uzimao molio bih u pm kontakt nekog ok prodavca sa kp. Onaj jedan sto su ga svi hvalili nesto ga ne vidim...

I ja se to pitam. Doduše, eto i ja imam muku. Tražim neki be. Led lampice ili sa crvenom... 4-5 mešanih portova, kompaktan.
Imaš anker mislim da je oko 4k 112w rasporedjeno mislim da ima 3 C i 3A

Prilozi

• IMG_6023.webp
    IMG_6023.webp
    27.9 KB · Pregleda: 28
Jedno pitanjce.

Pošto sestra merka sebi prvi iPhone, na oglasima su mnogi e-sim only, dakle to su telefoni za SAD tržište?
Nije problem nedostatak slota za fizičku karticu nego me samo zanima da li neće imati problema sa mrežom, opsegom rada na LTE i 5G, ako me razumete...

I da, da li je istina da ti e-sim telefoni imaju malo veću bateriju, taman za razliku sim slota ili je to neka urbana legenda? 😀

nema problema sa mrezama i ima vecu bateriju

Jedno pitanjce.

Pošto sestra merka sebi prvi iPhone, na oglasima su mnogi e-sim only, dakle to su telefoni za SAD tržište?
Nije problem nedostatak slota za fizičku karticu nego me samo zanima da li neće imati problema sa mrežom, opsegom rada na LTE i 5G, ako me razumete...

I da, da li je istina da ti e-sim telefoni imaju malo veću bateriju, taman za razliku sim slota ili je to neka urbana legenda? 😀
E-sim verzija je za tržište SAD i Japana. Samo pro i pro max imaju vecu bateriju u E-sim verziji. Ja imam 17 pro japanac i nikakvih problema sa LTE i 5G nemam.

Jedno pitanjce.

Ja imam iPhone 17 eSim only ...radi perfektno. Nemam sta drugo da kazem.

Prvi problem: ne mogu da nadjem na app store-u , a nije se ni sama instalirala sa ostalim aplikacijama : Google photos!
Sta mi je za ciniti ,i kako da stare fotke iz google clouda vidim na iPhone-u ?

Promeni region recimo na US, pa posle nakon instalacije možeš da vratiš.

Mislim da je to zato što sinna srpskom App Store gde nema te aplikacije. Loguje se na onaj sa koga si skinuo.

Da li neko zna zasto mi itunes ne prepoznaje ni iphone 11 ni novi 17 koji sam kupio? Takođe ne mogu da prebacim sa starog na novi podatke automatski, dodje do dela prebacivanja i samo pise da je konekcija izgubljena. i sad fakticki ne mogu da prebacim podatke na novi fon

Ne znam zašto ih ne prepoznaje, ali ga deinstaliraj, obriši sve i iz registry-a, restaruj računar i ponovo instaliraj.
Kad pokreneš ponovo, povežeš telefon i odobriš pristup kad te pita.
Mislim da je ovo i dalje procedura. Kažem ovako pošto skoro isključivo koristim macOS.

Nevezano za iTunes, zašto lepo ne uradiš iCloud backup 😃

Imaš i 3uTools kao besplatan, iMazing koji se kupuje, ako tražiš programe.

U 3UTools imaš i transfer kao opciju…

Da li neko zna zasto mi itunes ne prepoznaje ni iphone 11 ni novi 17 koji sam kupio? Takođe ne mogu da prebacim sa starog na novi podatke automatski, dodje do dela prebacivanja i samo pise da je konekcija izgubljena. i sad fakticki ne mogu da prebacim podatke na novi fon
Ne razumem te, sta ce ti iTunes za to?
Odradi direktno copy/paste sa jednog na drugi tel. Ne treba ti za to nikakva dodatna app.

I to preko kabela jer je brze.

Sestra je kupila svoj prvi iPhone, preko oglasa i u pitanju je telefon za japansko tržište… Samo da potvrdim da li to ne predstavlja nikakav problem, u smislu rada telefona ili eventualnog ostvarivanja garancije…?

Sestra je kupila svoj prvi iPhone, preko oglasa i u pitanju je telefon za japansko tržište… Samo da potvrdim da li to ne predstavlja nikakav problem, u smislu rada telefona ili eventualnog ostvarivanja garancije…?
Telefon će sasvim normalno da radi, kao i model za evropsko tržište. Što se tiče internacionalne garancije, to je lutrija...

Ja sam uzeo 17 PM za Japansko tržište. Sve radi bez greške. Nikakvih ograničenja nema. Mada sam imao peh da mi je potpuno crkla “logic board” i telefonu nije bilo spasa. Imao sam AC+ i zamenili su mi za novi telefon u iStyle-u bez ikakvih pitanja. Sad da li bi isto uradili da nisam imao AC+ ne znam.

Ne razumem te, sta ce ti iTunes za to?
Odradi direktno copy/paste sa jednog na drugi tel. Ne treba ti za to nikakva dodatna app.
Neće, izbacuje grešku konstantno. Dođe do pola i kao izgubljena konekcija... I tako 10 puta.

Na kraju jedino sto sam uspeo je da preko Apple Devices bekapujem stari, i posle restore na novi.
Ali opet nije baš najbolje uradio, sve aplikacije sam morao ručno da skinem i da se logujem ponovo u svaku.
Takođe i raspored ikonica nije bio kao na prošlom.

Inače ovo sa 3 nm i ostale gluposti kao ne greje se... Telefon ne da se greje, nego je kao ringla kad se iole optereti. Ali se brzo i ohladi.
Puni se prebrzo na apple original 20w i dok se puni greje se dobro...

Inače mislim da je ovo daleko najbolji telefon za 750 evra koliko sam ga platio.
Ekran vrhunski, 256 gb startno, o čipu da ne pričamo, kamere isto. U odnosu na 11 nebo i zemlja.
Samo da vidimo bateriju, mada mi ne deluje da je nešto... Ali prvi mi je dan, nemam ga ni 24 h 😃
I da dodam koliko su izuzetne ove tanke ivice oko ekrana, tačno miluju oči dok se gleda 😅

Nazad
Vrh Dno