Šta je novo?

Gothic Remake

• Začetnik teme Začetnik teme Mau53r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa sta znam, prilicna sam hodajuca vreca za udaranje, jedva scavengera mogu da ubijem, ovo bila prilika da se obogatim na kvarnjaka.

Sad sam nasao neki luk 28 dmg pa je malo lakse, samo jos da imam neku prikolicu sa strelama...

Ja igram one handed i najbolje oruzije u ch1 sto sam nasao(sword of fear) je ispod gornjeg dela old kampa, u podrumu, mislim da sam vrata 45min otkljucavao, potrosio preko 30 lockpicka nakon sto je pocelo da mi bude nepodnosljivo da loadujem save.
Koji sadisti su stavljali one kombinacije, sunce im poljubim.
Najgore je sto su najbolja oruzija koja sam nasao, sve lukovi i two handed...mislim da sam nasao preko 10 oruzija sa preko 60dmg.
Naucio blacksmithing i skontao da je sve losije od mog maca, osim two handed blueprinti koje sam nasao...smor.

Sto se Xardasa tice, nasao sam novu i staru kulu, tu ima i dungeon koji je pretezak. Ali ne moze u novu da se udje, samo mozes da se pozdravis sa njegovim demonom...
Sve ocekujem neki bolji loot da nadjem, ali je to ipak ostavljeno za sledece chaptere 😀
Od prstenja, dosta toga sam nasao, prodao sam ih sigurno 10ak, a amuleta samo 2, onaj beskorisni za mrtve orcove i dex +10 koji je meni beskorisan...

Prilozi

• Screenshot (254).webp
    Screenshot (254).webp
    137.1 KB · Pregleda: 49
  • Screenshot (253).webp
    Screenshot (253).webp
    137.7 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot (252).webp
    Screenshot (252).webp
    571.9 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot (247).webp
    Screenshot (247).webp
    225.8 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot (246).webp
    Screenshot (246).webp
    267.4 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot (234).webp
    Screenshot (234).webp
    316.2 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot (255).webp
    Screenshot (255).webp
    98.9 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot (250).webp
    Screenshot (250).webp
    285.1 KB · Pregleda: 40
Jos ja danas usao u igru, resio odmah da pokradem sanduke u zamku, gde Gomez bleji i vidim difficulty 3 i 4 katancica...reko, jel moguce da ja to do sada nisam provalio, gde li sam ja blenuo...kad ono medjutim 🙂

Ima lepog luta u celom gornjem delu old campa, valjalo bi sve da opeljesite, samo u zamku racunajte sve 3 i 4 tezina otkljucavanja, ima 15ak sanduka i nekoliko vrata, sati su u pitanju 😀

Prilozi

• Screenshot (257).webp
    Screenshot (257).webp
    216.7 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot (259).webp
    Screenshot (259).webp
    260.2 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot (261).webp
    Screenshot (261).webp
    155.5 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot (262).webp
    Screenshot (262).webp
    134.5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot (263).webp
    Screenshot (263).webp
    134.4 KB · Pregleda: 35
Nasao sam novi mac, Sword of Death, 48dmg one handed.
Sada sam 13lvl i ubijam orcove iz 3 udarca, usao sam u neku pecinu, ubio fazon 50 skeletona i 1 skeleton mage-a, ali je dalje zakljucano, tako je bilo i za nekom Orc pecinom, sigurno su kasnije questovi u pitanju. Dobro je da se za razliku od Gothic-a 2, keca uopste ne secam, pa mi je sve novo.
Utepao sam i Shadowbeast-a, gde sam i nasao mac, ubedljivo je i dalje najtezi neprijatelj.
Sada sam se bacio na lov na mudshark, bas ima puno health-a, ali barem prosto napada.
EDIT: utepao i ajkulu.

Prilozi

• Screenshot (299).webp
    Screenshot (299).webp
    208.3 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot (286).webp
    Screenshot (286).webp
    249 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot (289).webp
    Screenshot (289).webp
    143.5 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot (292).webp
    Screenshot (292).webp
    257.5 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot (295).webp
    Screenshot (295).webp
    86.9 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot (297).webp
    Screenshot (297).webp
    69.8 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot (300).webp
    Screenshot (300).webp
    533 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Hehe.. ja sam, čini mi se na level 8 već imao strength 80 (2 rings of strenght, i nisam budžio ove akrobatike ko ti).
--------------------------------------------------
Tebi će preostali chapteri da budu:
NPC: Treba očistiti ovu pećinu i uzeti knjigu
Hero: Done.
NPC: Dobro, al' treba pobiti i harpije koje okupiraju ceo zamak
Hero: Njihovi leševi su davno satrunuli.
NPC: Ali imamo ogromnu pretnju od Xardasa!!!
Hero: Koji Xardas?
😀
-----------------------------------
Ja počeo lagano chapter 2, i vidim da su već dodali mnogo više stvari nego u chapteru 1, i iako sam tvrdokorni fan originala, za sada mi se bukvalno sve sviđa. Novi kvestovi su mi cool. Neki updejti oko hrane, oružja, oklopa.. sve cool.
Vidi se da su iskopirali Archolos u nekim segmentima, a to može samo pozitivno da bude. 🙂

Slazem se, pravi moderan upgrade originala, sve sto danasnja igra mora da ima, veci svet, vise sadrzaja, plus svi benefiti originala.
Da, ja sam bacio i na dexterity poene, a ulozio sam 10 i na manu, naucio inscription sada da pravim scrollove, naucio dosta skillova za lov i ostale stvari...
Pao je i drugi Shadowbeast, a napokon sam se setio da odem po konja, pa tek sada posle 50ak sati i jedno 3x prespartane mape, vise ne idem peske 😀

Sto se opreme tice, imam amulet +15str, prsten +5 i +7, isto za defense, osim sto imam 15 amulet i 15x2 prstenje, daju mi 45 na edge i blunt.
Ostalo je magic i dex, a imam i prstenje za +30 i +50 health i amulet za +100.

Poslednja izmena:
Ok, Master Lockpick je beskorisna sposobnost (jeste da daje 6 pokušaja ali ne uprošćuje nikakvu povezanost među bravama, totalno bezveze, ne znam što su tako stavili), voleo bih da sam atribute i pare potrošio na nešto drugo.
Kome treba pomoć za brave ovaj sajt nije loš, ja sam njega koristio za neke nenormalne kombinacije:

Možda nisam ispratio druge teme ali retko viđam da ljudi sa ovakvim žarom i radošću prenose šta su uspeli da urade i kako im ide. Ko ne razume šta je taj Gothic i što je poseban, eto primera. 😁

Samo ljudi, najfinija molba...stavljajte ovakve stvari u spoiler zaglavlja. Pratim temu, ali ne bih da ovde otkrivam ono što bih u igri. Ne zamerite na komentaru, nisam zlonameran.

Pa igra je iz 2001 ,to je ko oni sto prvi put gledaju snezanu pa traze da se ne spojluje.

Samo ljudi, najfinija molba...stavljajte ovakve stvari u spoiler zaglavlja. Pratim temu, ali ne bih da ovde otkrivam ono što bih u igri. Ne zamerite na komentaru, nisam zlonameran.
Moraš reći konkretno za šta.

Evo i sam se pitam, kada pišem bilo koji post, šta je spojler, šta ne.
Generalno se trudim samo da nagovestim (na primer šta je u chapteru 2), ali ne da spojlujem.
A nekada stavljam i spojlere.

Ako si novi igrač u Gothicu, onda bi stvarno značilo da naglasiš konkretno šta ti smeta oko spojlovanja (konkretno uradi quote mog ili nečijeg posta), i ja ću lično gledati da ispoštujem.
Ali razumi i nas... stare fanove Gothica... Ja sad recimo naiđem na stvar koje nema u originalu, a ima je ovde.. a sam ne znam da li je (dugoročni) spojler, ako je pomenem.
Za stare stvari znam, i tu se trudim da pazim.
---------
Druga stvar... postoje neke stvari koje stvarno nisu lake odretiti da li je spojler.
Na primer:
Ja kad sam pre 20 godina krenuo da prvi put da pičim Gothic (2), pa svako me tukao (ko što i treba), i to je jedan od utisaka igre.
I sad zamisli .. ja hvalim igru ortaku.. on krene da igra i pravi ISTE GREŠKE ko ja (podjednako je glup).
I aj sad... ti sedi iza i ne reci mu "Aman čoveče, nemoj na vuka, još uvek si jagnje".. ili da ćutim?
Gledam ga... pokušava da ubije vuka... nervira se.. i onda se okrene i kaže "ma ova igra je ******".
IIi da mu kažem: "Nemoj brate još vuka".
Da li je to spoiler?

-------------------
Apropo snalaženja u Sect Campu.
Evo kako sam ja u mom mozgu memorisao... možda nekome pomogne...

Znači ušao si direktno u sect camp, i ispred tebe su Lester, i onaj Guru.
Ispred sebe, imaš dva puta: levo i desno, ok?
1) Ako ideš levo, i gledaš da se držiš puta, pređeš mostić, i skontaćeš da si u jednom momentu prošao ispod korena nekog ogromnog drveta, i čim izađeš iz njega, videćeš kako te put vodi malo levo, pa desno (a sa leve strane ti je veoma bitna lokacija ((Broderhood) Temple, ali ignorišeš Temple za sada), pičiš putanjom.. i prvo desno skreneš... i tu kad skreneš, onda izlaziš na 3 bitne stvari.
A) Stepenište do Cor Calom
B) Fortuno
C) Kovačnica
2) Ako nastaviš dalje (iz te centralne jedinice (gde su Fortuno, Cor Calom, i kovačnica), trebalo bi da ima 2 puta koji se granaju. Jedan vodi do jednog Gurua, drugi do drugog.
3) Ima i treći Guru (odnosno četvrti), jer Cor Caloma nismo računali... vratimo se do Lestera (pre prve stavke).. i onda DESNO... ne skrećete prvu levo, nego drugu levo... i eto ih... oni sabijaju biljke u kazanima...
--------------
To vam je način da dođete do svih Gurua u kampu koji su bitni... a kad vam Cor Calom (još u prvom chapteru) da quest da pokupite weed sa destrinacija udaljenih od kampa, nek' vam je Bog u pomoći.. ja sam ih jedva našao (iako im znam tačne lokacije u originalu).

Tako da eto.. no spoil.. samo malo pomoći starijeg brata. 🙂

U Sect kampu svuda postoje putokazi koji govore gde je sta i nalaze se na svakom delu kampa 🙂

Prilozi

• Screenshot (331).webp
    Screenshot (331).webp
    111.2 KB · Pregleda: 16
Ok, moram da pitam one koji su igrali stari Gothic
da li vam naziv IN EXTREMO nešto znači?
Ukratko, ja oduševljen, vidim gužva, očekivao smaknuće a dobio nešto sasvim drugo. 🤘

IN EXTREMO nešto znači?
Ok, moram da pitam one koji su igrali stari Gothic
da li vam naziv IN EXTREMO nešto znači?
Ukratko, ja oduševljen, vidim gužva, očekivao smaknuće a dobio nešto sasvim drugo. 🤘
Ima u Old Campu da se nadju 2-3 flajera, sa nastupima i datumima do kraja godine. 🙂

Ja sam zavrsio veceras, 55h ravno, cedio sam content da bi uzeo i obisao sva mesta koja su moguca u jednom runu(minus par nekih mesta), da bi video sta su sve dodali/promenili i na koji nacin Vs original Gothic.Full mage build, posto sam pre 25god odustao jer sam se softlockovao.I dalje je bas krvavo s Mage-om jer je glass cannon.

Apropo snalazenja u bilo kom kampu : Kupujte mape i udarajte markere na mapama kampa.U 12:00 - 13/14:00 svi su na svojim pozicijama(shopovi/blacksmith i ostali vazni NPC_evi). Oni koji su vezani za neki quest ili je quest u toku su jedini koji u 12(podne?) nekad ne budu na mestima na kojima stoje obicno.

Video izašao patch, odmah kupio. Instalacija gotova, drhtim 🤣

Kod orginalne igre malo je kruta i nezgrapna mehanika igre, mislim za ono vrem to je bilo ok, a gledajuci na yotube gameplay klipove delije mi da nisu mnogo poradli na tome ili jesi nego nisam gledao prave klipove.

Ja sam postao prejak u ch 1 i ako sam tek lvl 15, ubijam Snappere iz 1-2 udarca, orcove iz jednog comboa od 2 ili 3 udarca, minecrawlere iz 2, sve manje zivotinjke poput goblina, scavengera, vukova i slicno iz jednog udarca,...resio sve shadowbeast-ove, trolla takodje resio pa loadovao(nemojte ga ubijati jer ne mozete uzeti od njega nista, ostavite ga za kasnije), jos goleme da pocistim...za sada opljackao dosta magija, ali ne mogu da ih koristim, jer su 2-4 krug, a ja sam tek zapoceo chapter 2 i novice sam, nisam ni krug 1.

Relativno me i dalje lako ubiju i ako sam nabudzio do kraja onaj armor sto dobijes kada se prikljucis old campu i nosim 2 prstena +15 i amulet +15 na slash i blunt defense.

Jel si se oprobao na tundra vukove možda?
Oni su mi baš zadavali problem jer uvek zovu pojačanje, jedva sam uspeo da ih očistim (posle možda 20-30 pokušaja).
A i
snow shadowbeast je tu iza ugla.

Ja sam postao prejak u ch 1 i ako sam tek lvl 15, ubijam Snappere iz 1-2 udarca, orcove iz jednog comboa od 2 ili 3 udarca, minecrawlere iz 2, sve manje zivotinjke poput goblina, scavengera, vukova i slicno iz jednog udarca,...resio sve shadowbeast-ove, trolla takodje resio pa loadovao(nemojte ga ubijati jer ne mozete uzeti od njega nista, ostavite ga za kasnije), jos goleme da pocistim...za sada opljackao dosta magija, ali ne mogu da ih koristim, jer su 2-4 krug, a ja sam tek zapoceo chapter 2 i novice sam, nisam ni krug 1.

Relativno me i dalje lako ubiju i ako sam nabudzio do kraja onaj armor sto dobijes kada se prikljucis old campu i nosim 2 prstena +15 i amulet +15 na slash i blunt defense.
"tek level 15 u chapteru 1" ***a ti si ga bas pogurao sa killing spree 🤣. Zavrsio sam igru sa lvl 32.

Pa ocistio sam bukvalno celu mapu gde je moglo da se dodje, ostalo svega par neprijatelja, 50 sati je u pitanju, a ja poprilicno brzo igram, mislim da sam svega 4-5 puta spavao.
Da igram na nizoj tezini, a ne na hard, verujem da bih vec bio 30. nivo...sada u ch2 ima jako malo neprijatelja jer se ne respawn-uju svi, a pogotovo nista od ovih jacih cudovista.
Sada ce levelovanje ici jako sporo, ali mi u sustini treba samo za magije, vec imam 10 neiskoriscenih lp, cekam chapter 3...

Jel si se oprobao na tundra vukove možda?
Oni su mi baš zadavali problem jer uvek zovu pojačanje, jedva sam uspeo da ih očistim (posle možda 20-30 pokušaja).
A i
snow shadowbeast je tu iza ugla.
Ako su to oni beli vukovi, njih sam odavno ocistio, na nekom 10om nivou otprilike, kada sam ubio Ice Golem-a i ocistio sve oko Xardasovih kula, ceo jug. Obicno sam ih resavao sa Firebolt-om, a par i macem. Snow Shadowbeast-a nisam, tada sam i obicne preskocio, pa je on jedan od retkih sto su ostali, kao i fire i 2 earth golema.

Kod orginalne igre malo je kruta i nezgrapna mehanika igre, mislim za ono vrem to je bilo ok, a gledajuci na yotube gameplay klipove delije mi da nisu mnogo poradli na tome ili jesi nego nisam gledao prave klipove.
I ovde ima taj momenat nezgrapnosti, ali je ispoliran lepo i popravljeni hitboxovi ipak je UEngine 5 igra.Svakako ima da se nauci dodge roll,da se leveluju 1hander/2hander(gde se prosiruje lepeza "udaraca" aj tako da kazemo),parry itd.Pa to kasnije izgleda odlicno i mnogo je laksa i kontrolisanija borba.Igra kao i original ima re-ta-rd check momenat, treba 5-10h u igri recimo da ojacas lepo i da te sva ta igra nagradi.Nema drzanja za ruku, ipak je ovo jedan od OG RPG-ova, zacetnik vecine danasnjih slicnih naslova.Na kraju je sve to identitet originala, mora da ima taj osecaj nezgrapnosti. A ljudi kao ljudi su poludeli ***a, kad sam video da pisu da im treba mana regeneracija u igri, jer pobogu nece da grindaju biljke i prave potione i da manageuju manu, nego zele da prolete kroz igru..

Poslednja izmena:
I ovde ima taj momenat nezgrapnosti, ali je ispoliran lepo i popravljeni hitboxovi ipak je UEngine 5 igra.Svakako ima da se nauci dodge roll,da se leveluju 1hander/2hander(gde se prosiruje lepeza "udaraca" aj tako da kazemo),parry itd.Pa to kasnije izgleda odlicno i mnogo je laksa i kontrolisanija borba.Igra kao i original ima re-ta-rd check momenat, treba 5-10h u igri recimo da ojacas lepo i da te sva ta igra nagradi.Nema drzanja za ruku, ipak je ovo jedan od OG RPG-ova, zacetnik vecine danasnjih slicnih naslova.Na kraju je sve to identitet originala, mora da ima taj osecaj nezgrapnosti. A ljudi kao ljudi su poludeli ***a, kad sam video da pisu da im treba mana regeneracija u igri, jer pobogu nece da grindaju biljke i prave potione i da manageuju manu, nego zele da prolete kroz igru..
Super ako je tako. Ovi yotube gameri ocigledno ne igraju to temljno kao sto bi ja igrao da sve dovedem do maksimuma.
Tako mi je i Crimson Desert na osnovu yotubera delova malo tromo kad ono ako se dovoljno ulozi vremena u igru i odigra ne mora sve makar 70% onoga sto igra pruza Kliff se od kilavog batice koji se kad skoci jedva odlepi od zemlje pretovori u supermena 🤣

Ako su to oni beli vukovi, njih sam odavno ocistio, na nekom 10om nivou otprilike, kada sam ubio Ice Golem-a i ocistio sve oko Xardasovih kula, ceo jug. Obicno sam ih resavao sa Firebolt-om, a par i macem. Snow Shadowbeast-a nisam, tada sam i obicne preskocio, pa je on jedan od retkih sto su ostali, kao i fire i 2 earth golema.
Zapravo su sivi, podsećaju na normalne vukove samo su veći i dosta agresivniji. Nisu na jugu, lokacija:
Kad izađeš iz Old Mine-a (glavni ulaz) skreneš odmah desno i naletećeš na zid za penjanje, koji vodi u pećine sa goblinima i koji eventualno vodi gore na planinu gde su tundra vukovi i snow shadowbeast

Hmm, izgleda da nisam bio tamo, samo sam ocesljao pravac ispred ulaza u old mine. Vrh, tamam sam juce stao na questu u old mine, imam sta da radim vcrs 😀

Super ako je tako. Ovi yotube gameri ocigledno ne igraju to temljno kao sto bi ja igrao da sve dovedem do maksimuma.
Tako mi je i Crimson Desert na osnovu yotubera delova malo tromo kad ono ako se dovoljno ulozi vremena u igru i odigra ne mora sve makar 70% onoga sto igra pruza Kliff se od kilavog batice koji se kad skoci jedva odlepi od zemlje pretovori u supermena 🤣
Imaj u vidu da veliki deo njih pretrcava igre u strimovima da bi bili u tom 7-10days range-u dok traje hajp, da bi imali celu igru na kanalu i nabacali view-ove.Surova je to "produkcija".Ima domacih popularnih GEJMING kanala koji rade isto to, stancaju nove naslove, ali uhvatih par puta da koriste trainere(chiteve), pa mi bilo smesno.I to su ljudi od 45-50god.Bukvalno bezvredni content za vecinu ljudi.Ako na njih mislis kao "youtube gameri". Inace samo kanali koji se bave analizom igara su zlatni

Ovako nesto.Lepo sednes i odgledas koji deo te igre interesuje, ima sve podeljeno i onda razmislis.
EDIT: Sad vidim da ga je vec linkovao kolega na prosloj strani.Izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno