Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Proradio je stari link sa ove teme, nesto je do cache na Chrome app vrlo verovatno, kad sam obrisao isti normalizovalo se.

Panika zbog temu-a? Ahahaha
Postoji ogroman broj ljudi muskaraca i zena koji se uspanice kada vide nesto potpuno bezazleno, tipa misa, pauka, belousku ili nesto slicno.
Panika nije racionalno psiholosko stanje vec iracionalno. Tako da se moze javiti i zbog totalno nevaznih stvari, ima ljudi koje hvata panika od zatvorenog prostora, od visine, od voznje liftom ili avionom i kojesta Zilion situacija. Ono sto je meni ili tebi smesna situacija nekome nije.
To ne znaci da je opsta pojava ali da postoji.
Sto se tice Temu-a verovatno postoje kupoholicari koji mogu da se uspanice i zbog manjih stvari nego sto su naplata PDV-a i/ili carine !

Koliko treba u proseku da se spakuje i pošalje porudžbina?Poručio sam 4 maske za fon 10. i dalje stoji samo ordered.

Ako u porudzbini ima "priorder" predmeta onda Temu to posebno naglasi u mejlu koji posalje da je porudzbina prihvacena. Nije to bas cesto ali sada od 8 predmeta dva najgabaritnija su mi narandzastim slovima oznaceni kao priorder.
Tako da oni onda cekaju da se sve nakupi pa tek onda salju.
Mada znaju da posalju i posle 7 dana i kada nista nije oznaceno kao priorder.

Ove price o dodatnim porezima, carinama izgledaju samo kao panika ili neki Bug u sistemu. Na netu bukvalno svaka 2 meseca idu takve price. Pogledam Google pretraga mi prikaze temu sa Reddita bukvalno pise "naplatili mi porez za kupljenu robu sa Temu-a" ? Tekst takodje, kaze covek kupio sam 3 sitnice 940 dinara i odmah je svakom bilo jasno da nije Temu u pitanju ! Ali on nastavlja verovatno Izbezumljen sto je platio PDV zbog 3 sitnice sa Alija. Tek u poslednjoj recenici pise da je sa Alija, valjda je tada malo dosao svesti ? Ali se nije trudio da ispravi sve lupanje pre toga.
Danas sam porucio kupio dosta stvari sve standardno, nikakvi zahtevi za dodatnim placanjem bilo cega, jos sam dobio i dobre cene, malo bolje nego inace ?
Nema panike, a nema ni buga. Počela je država da naplaćuje porez na sve porudžbine u iznosu od 20%, unapred obračunato. Kome još uvek nije krenula naplata biće u narednih 10 dana. Odgovor iz carine je da se uvodi postepeno i trajaće 15 dana, a počeli su 03.06. Na pitanje šta je sa carinom nisu dali odgovor.

Ne treba panicariti zbog poreza, primetio sam da su se neke sitnice sa Temu-a pocele prodavati u lokalnim kineskim prodavnicama za sitne pare.
Bio sam iznenadjen kada sam u lokalnoj kineskoj prodavnici video pletene USB kablove po ceni od 189 dinara i bas su kvalitetni, punjace za 600-700 dinara itd... bas imaju dosta sitnica istih ili pribliznih cena kao na Temu.
Ocekujem da ce biti jos toga.

Nema panike, a nema ni buga. Počela je država da naplaćuje porez na sve porudžbine u iznosu od 20%, unapred obračunato. Kome još uvek nije krenula naplata biće u narednih 10 dana. Odgovor iz carine je da se uvodi postepeno i trajaće 15 dana, a počeli su 03.06. Na pitanje šta je sa carinom nisu dali odgovor.
Šta bi sa onom pričom da država sa Kinom ima neki sporazum pa su pdv i carina već uračunati u cenu?🤔

To je za privredu, ne za fizička lica 😉

Imamo još 3 dana da vidimo koliko je ovo tačno.
Za sada mi se Temu ponaša isto kao i do sada.

Počela je država da naplaćuje porez na sve porudžbine u iznosu od 20%, unapred obračunato.
Za Ali ili za Temu? Nemoj ponovo da uletimo u raspravu ko na Reditu gde je lik krenuo bombastično odRaLi mE za TEMU pAkEt da bi se na kraju ipak ispostavilo da je jelte Ali u pitanju. Za Temu je od početka išla priča da su sve dažbine + transport već upakovani u krajnju cenu.

Kome još uvek nije krenula naplata biće u narednih 10 dana. Odgovor iz carine je da se uvodi postepeno i trajaće 15 dana, a počeli su 03.06.
🤣🤣🤣 da bre, napravili dil sa Temuom da broj korisnika iz Srbije podele sa 15 pa kom se kad zalomi da mu tresnu PDV?

Ono što meni ovde jedino pije vodu je da uvode jasno iskazivanje PDV-a kao na fiskalnim računima, što je u suštini sasvim ok.

...inače vratili mi discount777 i vrlo sam srećna zbog toga.

Za Ali ili za Temu? Nemoj ponovo da uletimo u raspravu ko na Reditu gde je lik krenuo bombastično odRaLi mE za TEMU pAkEt da bi se na kraju ipak ispostavilo da je jelte Ali u pitanju. Za Temu je od početka išla priča da su sve dažbine + transport već upakovani u krajnju cenu.

🤣🤣🤣 da bre, napravili dil sa Temuom da broj korisnika iz Srbije podele sa 15 pa kom se kad zalomi da mu tresnu PDV?

...inače vratili mi discount777 i vrlo sam srećna zbog toga.
Kako beše to ide, zaboravio sam te silne termine koji je za šta 😀

Nazad
Vrh Dno