Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, 99.9% ljudi ne primeti uopste to, ali definitivno taj problem postoji kod svih, samo ne kod Mts-a direkt.

Zdravo, od juče sam na Duo plus paketu i vidim da su i drugi imali problema sa A1 i Xplore TV aplikacijom.

Ja sam ovaj problem rešio tako što sam dodao na mom ruteru(UDM PRO) nov DNS policy za a1.rs i xploretv.rs i usmerio ih na 192.168.1.1.
Sada rade i A1 aplikacija na telefonu i Xplore TV aplikacija na TV-u.

Nisam siguran za druge rutere da li postoji slična opcija.

Nadam se da će ovo nekome pomoći.

Kakav je to promo kod i da li mi on treba ako idem preko agenta i pregovaram X meseci za dinar?
Za duo ili duo plus.

Pa da, poznata stvar, prosto ne prolazi privatni DNS. Forsira se njihovo rešenje, koje im je isplativije. Isto važi i kad se tim aplikacijama pristupa preko njihovog mobilnog interneta.

Kakav je to promo kod i da li mi on treba ako idem preko agenta i pregovaram X meseci za dinar?
Da dopunim prethodni odgovor, za mesece po dinar tebi agent faktički da svoj vaučer (koji ne vidiš), a ne može ih se više kombinovati, tako da pred agenta ideš bez neke pripreme, da tako kažem. Ako si zadovoljan sa 20% popusta tokom cele ugovorne obaveze, onda najbolje uzmi nečiji (da bi i taj dobio 20% popusta), mada i to može preko agenta.

meni se desava to u toku noci, na A1, mozda jednom u nedelju, dve dana. traje prekid nekoliko minuta najvise.
pre sam bio na SBB-u i prekidi su bili cesci, plus sam morao da resetujem ruter da bi ponovo proradilo. mozda je to bilo i do samog rutera. ne znam, ali znam da mi je ovo na A1 bolja varijanta, jer se samo resi. mrzeo sam kad legnem i ususkam se da moram da ustajem zbog neta, eventualno se rasanim...

meni se desava to u toku noci, na A1, mozda jednom u nedelju, dve dana. traje prekid nekoliko minuta najvise.
pre sam bio na SBB-u i prekidi su bili cesci, plus sam morao da resetujem ruter da bi ponovo proradilo. mozda je to bilo i do samog rutera. ne znam, ali znam da mi je ovo na A1 bolja varijanta, jer se samo resi. mrzeo sam kad legnem i ususkam se da moram da ustajem zbog neta, eventualno se rasanim...
Isti slucaj sa sbb ruterom i prekidima, najskuplji paket, blok 70a.
Postalo smorno resetovanje rutera.
Pregovaram sa a1 trenutno.
Mts infrastruktura, nude max 24 x 50%, tj. 2250 mesecno za paket 600/ 300.
Imam 2 eon boksa i cam karticu, 3/5 slotova, i 700/70 net.

Da li su bolji uslovi kad iznajmljuju ili kad imaju svoju i da li mogu da idu preko 50%?
Dobijaju se bolji uslovi kad imaju svoju.
Koliko znam za sada iz prica ljudi sa foruma, 6m za dinar je kad je tudja, a kad je njihova 9 ili 12 nisam siguran.

Ja sam se dopisivao sa petoricom agenata i moze samo 6 meseci posto sam na MTS infrastrukturi. Ako vam nije tesko da mi pustite na PP broj od agenta koji nudi bolje uslove. Hvala unapred...

Ne znam kakvi su uslovi kad je njihova optika, kod mene je mts infrastruktura i dobio sam 6 meseci po 1din, isto mi je receno da je to trenutno maksimum.

mislim da je vise do lokacije i konkurencije. Meni su nakon provere ponudili 9m po dinar na mts infrastrukturi

Isti slucaj sa sbb ruterom i prekidima, najskuplji paket, blok 70a.
Postalo smorno resetovanje rutera.
Pregovaram sa a1 trenutno.
Mts infrastruktura, nude max 24 x 50%, tj. 2250 mesecno za paket 600/ 300.
Imam 2 eon boksa i cam karticu, 3/5 slotova, i 700/70 net.

Ovo ti je odlicna ponuda, maltene ekvivalent 12 meseci besplatno i 12 po punoj ceni. Uporedi to sa 6/9 meseci besplatno koji se inace dobijaju preko agenata.

Zdravo, od juče sam na Duo plus paketu i vidim da su i drugi imali problema sa A1 i Xplore TV aplikacijom.

Ja sam ovaj problem rešio tako što sam dodao na mom ruteru(UDM PRO) nov DNS policy za a1.rs i xploretv.rs i usmerio ih na 192.168.1.1.

Većina kućnih rutera nema tu opciju po adresi...
Ja na Asus ruteru to mogu preko klijenta (MAC) da usmerim na željeni DNS, ili npr. celu VLAN mrežu (gde mi je TV)...

Dobro me podseti da probam ovo, stavio sam u AdGuard da koristi drugi DNS za a1 i sada mi otvara normalno i u mojoj mreži.

Ja sam pregovarao sa SBB, maksimalno što su mi davali je 12 meseci u pola cene. S obzorom da ne koristim više fiksni, a ni TV, da mi treba samo internet, odlučio sam se za A1. Bio u kontaktu sa jednim lokalnim agentom, ponudio mi je 6 meseci po 1RSD. Bio u kontatu sa agentom na 060 1245, ponuda sa sajta sa 20% popusta na kompletno trajanje ugovorne obaveze, i na taj način sam iskoristio jedan kod za popust. S obzirom da imam dva postpaid broja na ugovoru na kojem sam dobio kupone, imaću i umanjenje računa za ta dva broja od 20%.
E sada, kada dobijem novi ugovor za optiku, dobijam i za taj ugovor dva koda sa 20% popusta. Već sam dogovorio kome idu kodovi, za uvoženje optike, tako da ću i na ugovoru za optiku imati dodatno umanjenje na konto realizacije ta dva koda.
Sve u svemu, u teoriji deluje ok 🙂

Pusti teoriju, cenim da mnoge zanima koliko te na kraju mesecno kosta internet (i koji) za sve vreme trajanja ugovora?

Ja sam pregovarao sa SBB, maksimalno što su mi davali je 12 meseci u pola cene. S obzorom da ne koristim više fiksni, a ni TV, da mi treba samo internet, odlučio sam se za A1. Bio u kontaktu sa jednim lokalnim agentom, ponudio mi je 6 meseci po 1RSD. Bio u kontatu sa agentom na 060 1245, ponuda sa sajta sa 20% popusta na kompletno trajanje ugovorne obaveze, i na taj način sam iskoristio jedan kod za popust. S obzirom da imam dva postpaid broja na ugovoru na kojem sam dobio kupone, imaću i umanjenje računa za ta dva broja od 20%.
E sada, kada dobijem novi ugovor za optiku, dobijam i za taj ugovor dva koda sa 20% popusta. Već sam dogovorio kome idu kodovi, za uvoženje optike, tako da ću i na ugovoru za optiku imati dodatno umanjenje na konto realizacije ta dva koda.
Sve u svemu, u teoriji deluje ok 🙂
Ako imaš X meseci po dinar, da li je umanjenje sa kodom primenjivo na Y meseci po punoj ceni?

Tako je, a treba imati u vidu da se popust može dobiti samo jednom, iako imaš dva vaučera. Znači najveći je 20%, ne može više od toga. Isto tako, ko uzme 20% popusta (bilo preko kontakt centra, agenta, nečijeg vaučera) umesto meseci bez naknade (i to da napomenem, nula su ti računi, ne jedan dinar, a i ja sam ranije pogrešno mislio), slanjem svojih vaučera (bilo jednog ili dva) dobija samo 20% dodatnog popusta, i to je ukupno 36% (plaća se 80% × 80% = 64% naknade), čisto da napomenem, ne 40% (popusti se množe, ne sabiraju).

Tako je, a treba imati u vidu da se popust može dobiti samo jednom, iako imaš dva vaučera. Znači najveći je 20%, ne može više od toga. Isto tako, ko uzme 20% popusta (bilo preko kontakt centra, agenta, nečijeg vaučera) umesto meseci bez naknade (i to da napomenem, nula su ti računi, ne jedan dinar, a i ja sam ranije pogrešno mislio), slanjem svojih vaučera (bilo jednog ili dva) dobija samo 20% dodatnog popusta, i to je ukupno 36% (plaća se 80% × 80% = 64% naknade), čisto da napomenem, ne 40% (popusti se množe, ne sabiraju).
Sad si me opet zbunio.
Znači ja dobijem 12 meseci gratis + 12 puna cena ili 12 umanjeno za 20% ?

Sad si me opet zbunio.
Izvinjavam se, zapetljao sam poruku sa sto informacija u jednoj rečenici. Probaću sad da bolje razložim, sa konkretnim cenama, mada će zato poruka biti i znatno duža.

Prvo ti, dakle, treba da potpišeš nekakav ugovor. Tu imaš više disjunktnih opcija: gratis meseci (ovo ide isključivo preko agenta), 20% popusta (ovo može preko agenta, preko kontakt centra ili uz nečiji vaučer), bez popusta (ovo može kako god i u tom slučaju dobijaš jeftino televizor, pa je i dalje korisna opcija koju neki svesno biraju). Dakle, može samo jedno od toga, nema kombinacija poput gratis meseci i 20% popusta ili TV za dinar i 20%. To si zapravo već pitao pre neki dan, pa sam isto ja odgovorio.

Šta god od toga da odabereš, nakon aktivacije usluge dobijaš svoja dva vaučera, koje možeš da šalješ dalje. Ako tvoji vaučeri budu iskorišćeni, dobijaš dodatnih 20% popusta (kao nagradu za preporuku), bez obzira na to da li je iskorišćen jedan tvoj vaučer ili oba. To sam naveo kao važnu napomenu, jer mi se čini da nisu svi svesni toga, pa misle da mogu da dobiju dupli popust ako iskoriste oba svoja vaučera. Ali eto, to nije slučaj, maksimalni dodatak je 20% popusta na ono što već imaš, šta god to bilo.

U svakom slučaju, tih 20% se primenjuje na sve tvoje račune počevši od sledećeg obračunskog perioda. Ako si uzeo npr. DUO Plus po ceni od 4499 dinara (i nekoliko besplatnih meseci), sledeći račun (nakon isteka besplatnih meseci) biće ti 80% × 4499 ≈ 3599. Isto važi ako si uzeo TV za dinar, samo onda nemaš gratis mesece, jelte. Naposletku, ako si uzeo DUO Plus po ceni od 3599 (odmah 20% popusta, bez gratis meseci i televizora), sledeći račun će ti biti 80% × 3599 = 2879. Dakle, na cenu iz ugovora, kolika god ona bila, primeniš (dodatnih) 20% popusta i to je to, nema zapravo posebne filozofije. Ugovor pritom jasno definiše cenu za svaki pojedinačni mesec, pa ni tu nema iznenađenja, sve je transparentno.

Za kraj, da navedem svoj primer. Uzeo sam DUO Plus sa šest meseci bez naknade, ali faktički sam dobio sedam, jer je gratis i (delimični) mesec u kom je uvedena usluga. U skladu sa tim, prvi sedam računa će mi biti nula, a onda ostali 4499 do isteka ugovorne obaveze (uključujući ceo poslednji mesec), a nakon toga 4999. Sve to jasno navode dve tabele iz ugovora, koje stavljam u prilog. Ukoliko neko iskoristi moj vaučer koji imam u aplikaciji, ovde gde sad stoji 4499 biće zapravo 80% × 4499 ≈ 3599. I to je to.

Znači ja dobijem 12 meseci gratis + 12 puna cena ili 12 umanjeno za 20% ?
Da sumiram, dakle, prilikom potpisivanja ugovora preko agenta dobiješ najviše 12 meseci gratis i ostatak po punoj ceni, a na taj ostatak dobiješ 20% popusta tek ukoliko neko iskoristi tvoj vaučer, tj. dovedeš nekog korisnika u A1. A zapravo i sam možeš da ga iskoristiš, npr. za drugu lokaciju ili neki mobilni paket, što nije loša stvar, pa može tu svašta da se iskalkuliše. Ne postoji, međutim, mogućnost da se odmah potpiše ugovor koji podrazumeva i gratis mesece i mesece sa popustom.

Prilozi

• a1_promocija.webp
    a1_promocija.webp
    10.7 KB · Pregleda: 28
  • a1_tabela.webp
    a1_tabela.webp
    50.2 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno