Šta je novo?

Yunet optika - mts

Izgleda da su u međuvremenu krenuli i sa nekim Arris box? 😅

Forum i ova tema imaju search opciju.

Šamane, napisali ste dve replike sa gomilom teksta, ali i dalje niste dali konkretan odgovor na prvobitno pitanje.

Da li Yunet TV box, koji god on bio, može da se koristi za gledanje Netflix-a?

P. S. Pretraga ove teme sa ključnom reči "netflix" za rezultat ima samo moje pitanje.
1780338912580.webp

@slon_i_slanina Mi Box S je sertifikovani Android TV/Google TV i na njemu 99% radi Netflix

postoje posebne teme za Mi Box S i Mi Stick 4K

Pitao si koja generacija Mi boxa je, dobio si link do komentara drugog korisnika da je dobio "Mi Box 4K 2nd gen" ( = pretpostavljam da je mislio na Mi Box S 2nd gen), i spomenuo da je i Mi stick opcija, šta ti tu sad nije jasno?

A da li Mi Box podržava Netflix, naravno da podržava. To si sam mogao da pitaš Google / ChatGPT / Gemini ako ne znaš takvu informaciju.

Dobio si i link sa YuNet sajta ali očigledno treba drugi da pročita umesto tebe i da ti da kratak konkretan odgovor na pitanje?? Da ne bi ti slučajno potrošio 2 minuta svog dragocenog vremena.

Screenshot_20260601_210102_Chrome.webp

Istekao mi je ugovor kod yuneta pre par meseci nego sam baš bio u nekom haosu pa nisam stigao ranije da pišem da je i kod njih moguće pregovaranje i da se dobiju cene van standardnog cenovnika. Mada vidim sada da su i ove prvobitne cene koje su bile korigovali i da nisu vise iste po komercijalnom cenovniku.

1.webp

Niko nikad ovde nije pisao da je s njima dobio nesto tako da to nije opcija. Ne verujem ni da je sada. Mali su,imaju specificnu uslugu,za najmanje para,njima dosta. Imate onu zvacinu akciju , 500/250i to bi bilo to.

E to ne znam,nisam pratio detaljno jer mi nije bila interesantna. Znam da su ljudi pisali i da ih je dosta uzelo jer je definitivno bila odlicna ponuda.

Da li ima neko kontakt agenta prodaje za yunet mts optici da vidim sta mogu da ponude?
postoji posebna tema

ima li neko problem da poveze dve YUnet lokacije? Imam cudnu problematiku na dve lokacije gde ne prolazi ni ping, dobija se Destination Unreachable ili Timeout... oba paketa su 500/250. Ukoliko se na bilo koju od lokacija pristupa sa neke trece strane sve radi najnormalnije (ping, vpn...)

Da li su IPv4 adrese na obe lokacije iz istog "subnet"-a?

Ako jesu, da li možeš da dodaš statičku rutu na obe lokacije ka drugoj sa netmask /32 (255.255.255.255) kroz default gateway adresu?

Npr: lokacija 1 ima IPv4: 198.51.100.6 /25 (255.255.255.128) a druga ima 198.51.100.43 /25 (255.255.255.128) i obe imaju default gateway 198.51.100.1

Onda na lokaciju 1 dodaš static route:
- Destination: 198.51.100.43 /32 (255.255.255.255), gateway: 198.51.100.1

A na lokaciju 2:
- Destination: 198.51.100.6 /32 (255.255.255.255), gateway: 198.51.100.1

provajder dodeljuje na obe lokacije /19 adrese, sto bi bilo 8K adresa... A lokacija 78.30.136.x, B lokacija 78.30.137.x Na A lokaciji imam mikrotik pa to lako mogu resiti, ali na B lokaciji stoji njihova Nokia, ne znam da li se mogu dodavati rute. U oba slucaja se koristi isti gateway 78.30.128.1. Nabavicu dodatni MT u krajnjem slucaju za B lokaciju pa cu probati to sa rutama kako si napisao. Od njih sam dobio odgovor da ne postoje nikakva ogranicenja unutar tog njihovog sabneta. Hvala za predlog.

provajder dodeljuje na obe lokacije /19 adrese, sto bi bilo 8K adresa... A lokacija 78.30.136.x, B lokacija 78.30.137.x ... U oba slucaja se koristi isti gateway 78.30.128.1.
Možeš dodati na obe strane static route za: 78.38.128.0/20 i 78.38.144.0/20 i gateway 78.30.128.1

Ta dva routing zapisa će biti bitnija od "on-link" zapisa za 78.38.128.0/19 i mislim da će raditi.

• Like
Reagovanja: J__
Zato što imam sličan problem već neko vreme, a možda i nije sličan, nemam pojma.

Povezan je na mrežu mali kućni server na kome rade Jellyfin, Navidrome, Homebridge i još par sitnica. Sve sam prekonfigurisao kada sam prešao u Yunet i sve je radilo bez problema mesecima. Onda sam promenio internet paket, promenili su mi brzinu i tog dana je počeo problem gde ni jedan uređaj na mreži ne može da pristupi mom serveru, dok pristup sa druge mreže radi bez problema. Prijavio sam problem i pozvao me je čovek iz Yuneta sutradan da mu objasnim opet u čemu je problem i rekao da ne zna šta može da bude ali da će da proveri. Pozvao me je ponovo kasnije, proveli smo bukvalno sat vremena na telefonu bez preterivanja, prošao je kroz sva moguća podešavanja rutera, pa onda i mog servera. Bukvalno mi je diktirao linux komande da proveri šta je povezano i kako je konfigurisano na mom serveru, i nismo uspeli da rešimo problem. Sam probem je u suštini da ne otvara ni jednu lokalnu ip adresu, ne prolazi ping, samo time out, dok pristup sa druge mreže radi bez problema. Na kraju mi je ponudio da zamenimo Nokia ruter nekim drugim (nisam siguran ali mislim da je ponudio Xiaomi) jer ne zna u čemu je problem, sa njegove strane nema nikakvih restrikcija, sve je dobro konfigurisano, i generalno nema smisla zašto ne radi. Rekao sam da ću da razmislim i na tome je ostalo sa Yunetom. U suštini ne menja mi se Nokia jer radi sad lepo od kako su rešili problem sa PS5 Pro i super mi pokriva signal, ne znam kakav bi bio taj drugi.

Ništa se tog popodneva nije promenilo. Probudio sam se sutradan i sve je opet radilo kako treba. Telefon u lokalnoj mreži je pristupio serveru bez problema. Pomislih da je onaj čovek iz Yuneta to ipak rešio, jer je stvarno bio neverovatno posvećen, i da je sad sve ok, međutim problem se ponovo vratio dok sam gledao TV. Ponovo telefon ne može da pristupi Navidromu u lokalnoj mreži, ugasim wifi i sa mobilne mreže pristupi bez problema.
Trebalo mi je par dana da uočim taj obrazac i da se setim da se tog jutra, pored promene brzine interneta, apdejtovao i software na TV-u. Situacija je da sve radi normalno, do momenta dok se TV ne poveže na mrežu, počne aktivno da koristi internet (npr gledam Youtube) i nakon par minuta ne mogu više da pristupim lokalnim adresama u mreži, i tu apsolutno ništa ne pomaže. Mogu da isključim TV iz struje, restartujem ruter i ONT, dubim na trepavicama, ali narednih par sati nema pristupa lokalnim IP adresama u mreži, dok ne proradi samo od sebe. I radiće kako treba do momenta kada se TV ponovo poveže na mrežu i gledam Youtube par minuta do pola sata, i onda opet isto. Otkačio sam TV skroz sa mreže, gledao narednih par dana Youtube preko Playstation-a i nije bilo nikakvih problema na mreži. Povezao sam ponovo TV, upalio YT aplikaciju i nakon par minuta opet isti problem, lokalne adrese ne reaguju.
TV model je LG C2 i u međuvremenu je stigao još jedan software update od tad, ali se ništa nije promenilo. Malo mi je pomoglo što sam Advanced Network Settings na TVu isključio iPv6 i ručno uneo adresu cloudflare DNS-a, umesto da ide preko rutera na isti taj DNS server. Sada se taj problem reši brže sam od sebe, ne traje po par sati, ali se ponovo javlja svaki put kada se TV upali i koristi internet, i to je trenutna situacija već malo više od mesec dana.

u tvom problemu jedino ne razum deo kada ne radi kako treba, kad ne mozes pristupiti servisima. Jel to u lokali ili spolja? u mom slucaju radi sve osim ako je sa druge strane yunet link iz mog /19 sabneta. sve ostalo radi normalno, drugi isp, mobilna mreza...

Koristim caddy reverse proxy i kada to nešto ne radi kako treba ni jedan uređaj koji je na istoj mreži ne može da pristupi servisima. Ali kada ugasim wifi na telefonu i pređem na mobile data pristupam normalno.

Ja na sajtu kliknuo za proveru dostupnosti na adresi pre 2 dana, niko me još nije pozvao. Pozovem broj sa sajta, oni me upute na sektor prodaje, tamo se niko ne javlja. Kakav cirkus.
Usput, imam MTS optiku u zgradu nekih 7 meseci, ali pre 3 meseca kao nisu imali mogućnosti da uvedu Yunet, samo je mogao MTS.

Nazad
Vrh Dno