Šta je novo?

Ventilatori [nije tema za preporuke za kupovinu]

Da li koristi neko DeepCool FC120 ventilatore? Da li su previše bučni na oko 1000-1200 rpm? Koristio bi ih za izduv pozadi i na vrhu kućišta.

Na kraju sam poručio Phanteksa,malo sa reguralrnim lopaticama,malo sa "reverse" 🙂 pa javljam utiske kad stignu. Cena prihvatljiva.
Pogledajte prilog 526632
Zaboravih da javim,stigli fanketski,mogu reci da sam jako zadovoljan. Na 800rpm ih drzim,i jako su tihi,a dosta dobro teraju vazduh kroz radijatore na tih 800rpm. Nema nikakvih čudnih zvukova ili nesto slicno tome,sve tip top.

Da li kod nas ima da se nadju ventovi sa potenciometrom a da se povezuju na usb?
Pitam iz razloga jer bingakoristio za LT, postavio na postolje i koristio bi ga povremeno po potrebi.
Samo ne znam što se veličine tiče, da li bi trebao biti vel.venta iz laptopa da duva direktnonu rešetku gde vent.LT prima vazduh ili pak da bude mnogo veċi pa da polriva veċu površinu poklopca LT.?

Poslednja izmena:
ne zamlacauj se sa tim ventilatorima ispod laptopa to moze max 2 3 stepena da ti pomogne.

Znam da su najbolji rezultati da se LT malo podigne zbog cirkulacije, tada i najmanje prašine ulazi u LT.
Zanimalo me je da li postoji takav vet.kod nas.

Arctic Bionix P12, da li stvarno vrede 50% više od "običnih" za vodeno hlađenje ili su Pro bolji/gori?

Za izbacivanje hladnog vazduha iz radijatora? Ventilatori nemaju skoro nikakvu ulogu tu.

Ne, guraju u radiator spreda. Sada su obični P12 PST ARGB i jedan od 3 je crkao pa rekoh možda da zamenim sve za nešto bolje ako ima. Mada i sa samo 2 temperatura na prilično naguranom 5800x ne ide preko 80c sem u teškim testovima i sa jednim crknutim fenom ali dolazi leto.
PS, veliko kućište je otvoreno sa obe strane pa su 3 izduvna ventilatora (2 gore i jedan iza) P12 RGB ugašena jer ne rade ništa. Imam jedan dobar predlog da zamenim CPU, ploču i memoriju za 7900x sistem uz neku relativno manju doplatu pa kad sve menjam onda i to. Tako bih bio dobar za bar 5-6 godina ako doživim. Kuler je Arctic LF 3 360.

Kako god, što se radijatora tiče u bilo kakvom obliku, ne dobija se ništa skoro.

za radijator je najbolje p12 pro od arctica, koji stepen ce skinuti tako

Nisu dobri jer su previse meki, pa je lako pri montiranju da se iskrive previse,

A P12 PRO su def odlicni za radijatore (kad ide dovoljno toplote, ako gledas tisinu)

Samo sto bi ih ja preskocio mozda, jer idu horor pricu o kontroli kvaliteta/dugotrajnosti

will try 🙂

Još jedna...

Ja sam zamenio obicne Arctic sa pro ventovima i obore neki stepen samo ako vrte na max, a to je nepodnosljivo bucno. Sve preko 50% pro Arctic ventova je preglasno. Ovi sa obicnog lf3 kulera su tihi i na 100%.

Sto se Noctue tice, ismevaju je samo oni koji je nisu koristili, svi ostali znaju o kakvom brutalnom odnosu performansi i tisine se tu radi.

I još brutalnijim cenama 😒

Meni se kod ovih spojenih ventova ne sviđa što ako crkne jedan ležaj, možeš sve da baciš, umesto da samo zameniš jedan vent na radijatoru, ili ako menjaš sve ventove na radijatoru, da ti ostanu dva venta koje možeš da iskoristiš za kućište.

Kada crkne 1 obično ni ostali istog godišta nisu daleko. Takođe je problem što stalno menjaju modele i rad a ako su u daizy chain, svi moraju biti isti a posle par godina ih je teško naći. Recimo moji Arctic p12 ARGB stari oko 3-4 godine, našao sam samo 2 na celom KP i to samo beli a koštaju kao pola tih trostrukih Jonsbrow-a. Sada od Arctika samo pro modeli koji nisu 100% kompatinilni sa starim zbiog viših obrtaja a 3 koštaju više nego taj Jonsbrow. Ova dva preostala ću da prebacim na kućište gde su RGB pa da svi budu ARGB. Onda zatvorinkućište i e diram par godina.

Iznenadio me je ovaj Jonsbo, nikad čuo za njih a imaju jako interesantne proizvode, AIO, air i ventilatore.

P12 pro je duplo brži i bučniji.

Da , ima ih sada, tj samo 2.kao što rekoh, srednji je crkao, ne vrti uopšte.

Nazad
Vrh Dno