Šta je novo?

Ventilatori [nije tema za preporuke za kupovinu]

Da podelim iskustvo sa Artic P12 PRO nakon nekih mesec dana - nikako nisam zadovoljan bukom, već na 40% kao da poleću. Nakon Noctua P12 1700 Redux veliko razočarenje - dosta su slabiji ako izjednačimo buku. Na max rpm je cunami u kućištu - kome ne smeta buka odličan izbor, ja ih moram menjati...

Noctua A12-25 G2 nestao sa Ipona a vidim ni Vip ga nema više - ima li neka varijanta za nabavku?
Phanteks P30-120 jedno preko Amazona?

Bio je dual pack za te novce do pre 15ak dana, ovo je cena uši otpadaju to ne računam 🙂 4.600 kod nas bio ali ga nema na stanju

Verovatno misliš na T30, jer su P30 oni RGB ventilatori. Imao sam ih, prelepi su, ali nisu nešto. Njihovo spajanje i kačenje strujnog/RGB kabla je agonija.
Za svega 50 evradi imaš 3 Lian Li wireless CL ventilatora (RGB može da se isključi) koji su sasvim solidni za kućište. Kad shvatiš koliko je wireless cool, više se ne vraćaš na žice. 🙂 A za neku ozbiljniju upotrebu imaš nešto kao što je OVO . Mnogo toga sam uzeo od Lian Li (imam fanove, napajanje, strimere... ) i ekstremno sam zadovoljan. Sad se ozbiljno premišljam da uzmem i 011D mini v2 pošto mu je cena samo oko 100 evra...

Poslednja izmena:
Da na T30 sam mislio pomešao sam sa P12 🙂

Dobra prepruka ovi Unfan P28, nisam ništa gledao od Lian Li-a defintivno ću ih ubaciti u uži izbor. Najbitnije su mi performanse uz što manju buku, RGB ne koristim komp je ispod stola, a ovo povezivanje je korisno nije loše za imati...

Bio je dual pack za te novce do pre 15ak dana, ovo je cena uši otpadaju to ne računam 🙂 4.600 kod nas bio ali ga nema na stanju
Nestasica je, nazalost, previse se kupuje Noctua, + previse su ugurali u Ameriki da preduhitre tarife, unormalice se malo za Evropu za koji mesec

A, sad ce uskoro do kraja godine i Crne Noctua

Da podelim iskustvo sa Artic P12 PRO nakon nekih mesec dana - nikako nisam zadovoljan bukom, već na 40% kao da poleću. Nakon Noctua P12 1700 Redux veliko razočarenje - dosta su slabiji ako izjednačimo buku. Na max rpm je cunami u kućištu - kome ne smeta buka odličan izbor, ja ih moram menjati...

Noctua A12-25 G2 nestao sa Ipona a vidim ni Vip ga nema više - ima li neka varijanta za nabavku?
Ja sam prije mjesec dana ubacio 3x P12 PRO i 2x 14 PRO i mogu isto da potvrdim, na 40% su kao turbine pogotovo P14 PRO. Zasad ih sve držim na oko 20-30% i uopšte se ne čuju a zadovoljan sam hlađenjem.

imam p12 pro na aio i p12 max u kucistu, drzim ih oko 15-30% u zavisnosti od temp, ni nema potrebe za vecim rpm

Ubačeni Unifan P28, 3 pack sa kontrolerom, hvala @MegaSkot na korektnoj ceni za maltene novu robu 🍻

Držim ih na srednjem podešavanju (max 2200rpm) i ni na max nisu previše bučni i boja tona mi ne smeta. Na 70% skoro nečujni a "bacaju" odlično. Od mene preporuka!!

Vratio i 3 Redux-a 1700 i ponovo je tišina u kučištu.

Naručio sam sa Alija Thermalright TL-P9 za deshroudovanje grafike (3 komada za 16e) i TL-N12-R5 ARGB za kućište, 5 komada za 30e.

Za grafičku sam hteo TL-B9 jer imaju veći pritisak i CFM ali je 1 komad koštao koliko 3 komada P9 a nije baš toliko bolji.
N12-R5 idu na njihov Aqua Elite V6 AIO koji se navodno dobro pokazao pa ću videti...

^
Kakvi su sto se tice buke, galame?

Još ne znam, još uvek mi nisu stigli.
Koliko sam video po netu, generalno su pozitivni utisci. Nisu Noctua level tihi ali nisu ni bučni a 92mm modeli duvaju bolje od ekvivalentnih Noctua za male pare.
Sa Thermalrightom problem nisu performanse već potencijalno dugovečnost i kontrola kvaliteta...

Loše vesti, Kinezi su mi otkazali porudžbinu jer navodno ne mogu da isporuče na moju adresu, lol.
Šteta, bilo je super povoljno...a i dalje mi trebaju 92mm ventovi za grafiku...

45€ komad...čibu, bre.
Zamisli da imaš jedan od onih akvarijuma koji primaju 3 venta sa strane, 3 na dnu, 1 pozadi plus 360mm AIO...to ti je 450€ samo za fanove, lol.

Da ne pominjemo nestandardne konektore koji pride stvaraju probleme...
Neka, hvala.

Ovi Gamdias Aeolus P2 ventilatori imaju zanimljivu opciju, dolaze sa dodatnim reverse krilcima, pa mogu da se okreću po potrebi.

Zanimljiv koncept ali fazon je što isti fan nema iste performanse u normalnoj i reverse verziji, bar ne uvek. Ne sećam se da je neko pravio uporedne testove nekog modela u obe verijante ali se sećam da su za neke Thermalright modele govorili da reverse verzije imaju malo slabije performanse.

Baš me zanima i da li proizvođači menjaju geometriju lopatica i druge karakteristike na reverse modelima ili ih prosto "okrenu"...

Poslednja izmena:

Jel ima neko možda iskustva sa ovim ventovima?

Dobri su, samo im treba da ti dovoljno struje. Lian Li SW je smece, sreca postoji Fan control.

Poslednja izmena:
Ja sam podesio ok kroz L Connect, nije brljavilo do sada ništa.

Postoje da bi ti Lian Li prodao ceo ekosistem formiran oko njih...
Bolje uzmi Fractal Momentum ARGB ili Noctue ako ti ne treba ARGB.

ARGB nije presudan,ali bi mi značila ona fora sa kontra perajima na ventilatorima,i da se sami ventilatori kače jedan na drugi,da se izbegnu silni kablovi....ali kad videh cene...majko mila

Na kraju sam poručio Phanteksa,malo sa reguralrnim lopaticama,malo sa "reverse" 🙂 pa javljam utiske kad stignu. Cena prihvatljiva.
1000024586.jpg

Nazad
Vrh Dno