Šta je novo?

mts mobilni net 5G / 4G

Znaci pored cene paketa placao bi i ratu za uredjaj? Kontam da si vec sam sve istrazio, al aj da pitam, djavo mi ne da mira. Da li ti je neophodan MiFi tj da taj internet bude mobilan tj prenosiv? Da li taj internet koristis samo ti ili i dosta drugih ljudi? Da li ti je brzina presudna? Kontam da ti je vazno, jer gledas 5G ruter, ali 200gb na 5G je izuzetno mala kolicina podataka. Ukoliko koristis ti licno net, mozda je bolje da uzmes paket kod nekog operatera, koji ima neogranicen internet? Sigurno je jeftinije od tarife + mobilni net + rata za ruter. Sve ukupno bi mogao da uzmes jaku tarifu sa neogranicenim internetom + solidan telefon na rate. Ukoliko je vazan da bude prenosan, da li ti je 4G ruter bolja opcija ako ti brzina nije presudna? Jeftiniji su i baterija im duze traje od 5G rutera. Sigurno mozes da ga uzmes za dinar ili da ga kupis novog/polovnog za male pare. Mada 1 dinar je bolja ponuda, jer ga zadrzavas posle ugovorne obaveze pa mozes i da ga prodas ili da mu promenis namenu bilo kad. Nemoj da me shvatis pogresno, ali 200gb na 2 godine za taj novac je preskupo. Sadrzaj na netu se povecava svaki dan, vrlo brzo ces potrositi taj net, a nakon toga nemas pristup netu. Ako nisi potpisao ugovor, razmisli da li ti je taj mobilni net bas ono sto ti treba? Ukoliko ti je taj net kuci i koristis ga kao kucni net za neki lagani surf, mozda A1 ili Yettel imaju bolju ponudu?
Auuuuuuu Carson, samo sam hteo da obnovim ugovor, i da uzmem taj MIFI, a ne da čitam tvoju sitnu knjigu.

A ja sam samo hteo da ti pomognem. Izvini, moja greska.
Izvini, nisam ništa loše mislio, A1 na mojoj lokaciji je loš, Yettel je bolji od MTS-a ali nije stabilan, na Yettelu imam 4 CA sa N78 ali signal jedna do dve crtice, na Mts kartici imam stabilnih 3CA sa N28 i pun signal .Razumem se ja u ovu problematiku nisam laik, imam ruter, moj lični, ZTE MC888 PRO, koristim i skriptu, dakle mogu i bandove i ćelije da biram.Što se tiče paketa, rekao sam da A1 otpada, a Yettel je jeftiniji 100 dinara od MTS za taj paket od 200 GB. Što se tiče gigabajta, pa ja trošim mesečno u proseku 75 gb od 150 gb koje sam imao u ovom ugovoru koji ističe u petak, tako da i ovih 200 gb koje sad daju mi je previše . Što se tiče MIFi ZTE U30 PRO, hteo sam da ga uzmem iz *******cije, ništa više, izađe 6000 din , nije po meni skup, a može da zatreba. Tako da evo i ja tebi napisah sitnu knjigu, izvini još jednom, moj post je stvarno bio revolt na njihovu neažurnost.

Izvini, nisam ništa loše mislio, A1 na mojoj lokaciji je loš, Yettel je bolji od MTS-a ali nije stabilan, na Yettelu imam 4 CA sa N78 ali signal jedna do dve crtice, na Mts kartici imam stabilnih 3CA sa N28 i pun signal .Razumem se ja u ovu problematiku nisam laik, imam ruter, moj lični, ZTE MC888 PRO, koristim i skriptu, dakle mogu i bandove i ćelije da biram.Što se tiče paketa, rekao sam da A1 otpada, a Yettel je jeftiniji 100 dinara od MTS za taj paket od 200 GB. Što se tiče gigabajta, pa ja trošim mesečno u proseku 75 gb od 150 gb koje sam imao u ovom ugovoru koji ističe u petak, tako da i ovih 200 gb koje sad daju mi je previše . Što se tiče MIFi ZTE U30 PRO, hteo sam da ga uzmem iz *******cije, ništa više, izađe 6000 din , nije po meni skup, a može da zatreba. Tako da evo i ja tebi napisah sitnu knjigu, izvini još jednom, moj post je stvarno bio revolt na njihovu neažurnost.
i na mts e6888 moze kroz developer mode isto da se podesavaju bandovi bez ikakvih problema to sam ja provalio

i na mts e6888 moze kroz developer mode isto da se podesavaju bandovi bez ikakvih problema to sam ja provalio
Tako je bravo, ja sam danas provalio na ZTE MIFI U30 PRO sve je otključano, i bandovi i ćelije, pokazaću posle u fotkama, dakle otkrili smo nešto što nam treba, pošto MIFI nije brendiran od nekog provajdera nisu zaključali te stavke, čist ZTE firmwere. E sad šta je mene iznenadilo. nisam imao pojma, MIFI nije samo bežičan, nego preko usb kabla imam net kao preko lan kabla. Ne znam na koju foru, ali sam morao da isključim mrežnu karticu, i da isključim MIFI u control panelu koji je bio portable device, i sve šljaka kao ruter. E sad, imam ZTE MC888PRO, koji je brendiran na T-Mobile, i morao sam da koristim scriptu za cell lock i band lock, ovde to ne mora, mogu da zaključavam sve i bandove i ćelije i još da vidim da pratim koja ćelija oko mene ima bolje parametre, jednom rečl savršenstvo. Naravno da sam sve to saznao na stranim forumima, ali mi nije jasno, tamo je ovaj MIFI , Kanada, USA od 150 do 200 dolara, a ja ga ovde dobio za 250 din mesečno na 24 rate, što izađe 6000 dinara. MIFI može i na Esim, super, našao sam i laži naravno, nema 64 GB skladišta, nego 20 GB. E sad, kad se setim kako su neki ovde pametovali, davali savete, bolje da ćutim, kao šta će ti to, skupo je, a nisu imali pojma isto kao i ja šta sve ima ova mala zver.

Prilozi

• Screenshot 2026-06-02 at 13-27-37 5G Mobile Hotspot.webp
    Screenshot 2026-06-02 at 13-27-37 5G Mobile Hotspot.webp
    18.7 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot 2026-06-02 at 13-26-44 5G Mobile Hotspot.webp
    Screenshot 2026-06-02 at 13-26-44 5G Mobile Hotspot.webp
    15.3 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot 2026-06-02 at 13-25-32 5G Mobile Hotspot.webp
    Screenshot 2026-06-02 at 13-25-32 5G Mobile Hotspot.webp
    10.8 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot 2026-06-02 at 13-23-47 5G Mobile Hotspot.webp
    Screenshot 2026-06-02 at 13-23-47 5G Mobile Hotspot.webp
    21.7 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot 2026-06-02 at 13-22-49 5G Mobile Hotspot.webp
    Screenshot 2026-06-02 at 13-22-49 5G Mobile Hotspot.webp
    27.7 KB · Pregleda: 20
Dobar je taj U30 Pro, ali su ubacili X62 u njega, koji je em vec 5 godina star, em koliko znam na mifi ih ogranicavaju na 3CA sa n78.

Nazad
Vrh Dno