Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Pozdrav ljudi. Moram da se oglasim povodom poslednjeg ažuriranja OS-a, primetio sam dva buga:
1. Tokom snimanja videa, dešavaju se smetnje u snimanju samog zvuka. Ovo se ne dešava uvek, a češće se dešava ukoliko se menjaju sočiva kamere u toku snimanja.
2. Kada se video edituje, konkretno trimuje, ne može lepo da se odredi kraj video snimka, fabrička aplikacija posle par pomeranja jednostavno počne da koči i gotovo je nemoguće završiti posao.
Ove probleme nisam imao pre instalacije novog OS-a. Ako je još neko primetio ovo, javite. Veliki pozdrav.
Snimam dosta cesto, nisam primetio smetnje. Do duse ne menjam sociva ili vrlo retko, mada sam sad pogledao dva snimka gde sam menjao i nije bilo problema.
Probao sam trim sad, sve radi glatko i precizno. Moguce da ti je pobrljavio posle updatea.

Koristi li neko Operu na telefonu? Imam problem u password manageru, ne izbacuje mi sifre kad kliknem da je prikaze , vec je polje prazno. Ne radi ni opcija copy.

Ja koristim do duse na magic 7 pro i V5, na oba radi savrseno. Da ne koristis mozda lite ili mini verziju opere?

Standardna verzija. Odavno mi se ovo desilo, nije vezano za update. Koristim operu na kompjuteru dugo sve se sinhronizuje i radi super osim ovog problema. MyFlow je dobra stvar.

Prilozi

• Screenshot_20260331_143104_com_android_vending_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260331_143104_com_android_vending_MainActivity.jpg
    55.1 KB · Pregleda: 14
Da obrises kes, ili reinstaliras operu?

Kakav je po vama iskreno ovaj telefon danas? Ja ga koristim godinu dana i mislim da je baš zapostavljen što se tiče ažuriranja, barem ovde kod nas? Nije mi jasno zašto su ga tako marginalizovali? Da li je to dovoljan razlog da se pređe na nešto drugo? Kakvi su drugi brendovi što se toga tiče? Šta bi još bitno ovaj telefon potencijalno mogao kroz ažuriranja da dobije?

Kakav je po vama iskreno ovaj telefon danas? Ja ga koristim godinu dana i mislim da je baš zapostavljen što se tiče ažuriranja, barem ovde kod nas? Nije mi jasno zašto su ga tako marginalizovali? Da li je to dovoljan razlog da se pređe na nešto drugo? Kakvi su drugi brendovi što se toga tiče? Šta bi još bitno ovaj telefon potencijalno mogao kroz ažuriranja da dobije?
Ako sve radi kako treba, ako nemas bagova, nije osakacen, sta ce ti update? Da ga pokvari samo? 😀

Ja ga koristim skoro 2 godine i sasvim sam zadovoljan. Ažuriranje je klasično za sve Honore, ovaj i dalje ima podršku kao noviji modeli, samo mislim da mu je ograničena na 4 android ažurrianji, noviji su na 8. Hardverski i dalje dobro radi. S obzirom da sam prešao sa Samsunga koga sam koristio od S2 sasvim sam zadovoljan. Softver naravno nije na nivou Samsunga, ali hardver ga blago tuče.

Iako je hardverski jak, ne možeš da staviš custom ROM sa funkcijama koje su oni osakatili, jer ne daju otključavanje bootloader-a. Treba davati novac markama koje daju unlock, da se vidi da se to ceni. Presrećan sam što sam ga se rešio na vreme.

Ne zamerite, malo google AI:
Vizuelna poboljšanja i interfejs (UI/UX)
  • Podešavanje brzine animacija: Uvedena je mogućnost biranja između tri režima brzine sistemskih animacija – Relax (opušteno/sporo), Fluid (prirodno) i Quick (brzo i odsečno).
  • Nove teme i vidžeti zaključanog ekrana: Dodati su novi stilovi časovnika i grafički elementi za personalizaciju ekrana.
  • Efekat providnosti: Omogućeni su napredni efekti transparentnosti i zamućenja pozadine čak i kada se koriste animirane pozadine na zaključanom ekranu.
  • Nove ikone u statusnoj traci: Ikone na vrhu ekrana (baterija, signal, mreža) su blago redizajnirane i osvežene.

📱 Funkcionalnost aplikacija i multitasking
  • Pametni plutajući prozori: Sistem sada pamti poslednju poziciju i veličinu aplikacije koju ste otvorili u plutajućem prozoru (Floating Window), tako da ne morate ponovo da je podešavate.
  • Proširenje Magic Capsule opcija: "Magična kapsula" na vrhu ekrana sada podržava i prikazuje brze informacije i obaveštenja iz sistemskih servisa kao što su Google Maps (navigacija) i Google Wallet.
  • AI Card predlozi: Dodat je novi pametni vidžet na radnoj površini koji automatski preporučuje kartice i prečice na osnovu vaših navika.

🔋 Baterija i bezbednost
  • Bypass Charging (Premošćavanje punjenja): Izuzetno korisna funkcija za gejmere i zahtevne korisnike. Kada je telefon priključen na punjač, struja napaja direktno matičnu ploču i komponente zaobilazeći bateriju. Ovo drastično smanjuje grejanje uređaja i čuva zdravlje baterije.
  • AI Voice Clone Detection: Sistem je dobio naprednu AI zaštitu koja u realnom vremenu može da prepozna i detektuje pokušaje prevara putem telefona koji koriste veštački generisan (kloniran) glas.

📶 Performanse i povezivanje
  • Ažurirana Baseband verzija: Nadograđen je upravljački softver modema, što donosi stabilniji prijem mobilnog signala i bolji rad na 5G mreži.
  • Poliranje sistema: Prema povratnim informacijama korisnika, tranzicije između aplikacija su primetno glađe, a odziv ekrana na dodir je brži.

Gde se nalazi ovo za animacije?
home screen and style - dynamic effects
Није лоше, да не морају да се убрзају анимације кроз девелопер опције.

Сем тога, виџети на закључаном океану, добра украдена идеја, само што овде имаш само опцију да убациш аларм, што није лоше, и проценат батерије, што нема смисла јер онда имаш минимум на два места када су на закључаном екрану.

Коначно може да се укључи опција да се приступа контролном центру и са закључаног екрана.
notifications - lock screen drop down

Прављење група унутар app drawer-а, није лоше.

Пиновање нотификација, нисам пробао звучи корисно.

Mozda je pristupanje kontrolnom centru preko zakljucanom ekrana dobra opcija ali ja je ne bih koristio.
Izgubim telefon i odmah ide u airplane mode.

Ne radi to tako, moras da otkljucas telefon da bi se ta aktivnost primenila, isto i kad probas da iskljucis npr. data i slicno.

Koja je razlika izmedju otkljuca, pristupim i promenim i
Pristupim, otkljuca i promenim?
Onda opcija nema smisao?
Nisam još probao. Možda ne razumem dok ne probam.

Mozda je pristupanje kontrolnom centru preko zakljucanom ekrana dobra opcija ali ja je ne bih koristio.
Izgubim telefon i odmah ide u airplane mode.
Добра опаска, нисам о томе размишљао.

Не мораш да откључаш телефон, уколико имаш пречицу за авионски режим, може да се ради без очитавања лица. Ако немаш ту пречицу безбедан си, не може да уђе свакако у подешавања.

Zato sto neke stvari mozes da upalis ili ugasis bez otkljucavanja.

Airplane mode kod mene na S23 Ultra ne mozes da ukljucis sa zakljucanog ekrana, cim to natisnes odmah trazi otisak i cim otkljucas aktivira ga.

Ako je npr. Data iskljucen, pali se bez otkljucavanja ali ne moze da se ugasi bez otkljucavanja.

Nazad
Vrh Dno