Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Pogledajte prilog 530680
Bome za 250e se dobije bas dobar telefon sa jos 3mj garancije.
To je džabe! Telefon je odličan, minimalna je razlika sa novijim modelima. I ko poseduje ovaj telefon nema nikakvih razloga da prelazi na noviji barem još dve godine.
Mada generalno u poslednje vreme u svim oblastima mobilnih aparata se ništa značajno nije promenilo.

Ma trazio sam nesto za clana porodice koji odbija predati mate 20 pro.
Ali kako je zapeo na androidu 10 i nema vise sigurnosnih azuriranja, gledao sam sto naci najslicnije softverom i izgledom.

I to zbilja je ovaj honor magic 6 pro, gledao sam i 7 pro ali slabija baterija i nesto deblja forma i +200e veca cijena - jednostavno nema smisla.

I evo sad ga ja koristim par dana cisto da vidim kakav je, bome, nemam nista lose rec.
Dobro lezi u ruci, ekran je izvrstan, baterija traje poprilicno, a softver zbilja je slican emui sa huaweia.

Opalio sam i neke fotke

IMG_20260305_165526 (1).jpgIMG_20260305_183540 (1).jpg
IMG_20260305_170735.jpgIMG_20260305_183504.jpg

Nista spektakularno, ali nema govora o tome da su loše.
U svakom slucaju, mislim da je dostojna zamjena za mate 20 pro i da je buduci vlasnik miran do 2031.

Mislim da integrisani call recorder može lagano da ode u zaborav. Od androida 15 pa na dalje šanse su ravne nuli. Postoje neke third-party aplikacije koje navodno rade posao, ali ni jedna koju sam probao ne može da se poredi sa zvaničnom.

Jedino kineska verzija telefona rešava stvar na tom polju, ali ona povlači neke druge hendikepe.

Mislim da integrisani call recorder može lagano da ode u zaborav. Od androida 15 pa na dalje šanse su ravne nuli. Postoje neke third-party aplikacije koje navodno rade posao, ali ni jedna koju sam probao ne može da se poredi sa zvaničnom.

Jedino kineska verzija telefona rešava stvar na tom polju, ali ona povlači neke druge hendikepe.
Ti drugi "hendikepi" su zanemarljivi, u odnosu šta se sa Kineskim ROM-om dobija. Imam nameru da ovaj telefon zamenim sa XIAOMI 17 MAX PRO sa Kinskim ROM-om, i naravno ima native call recorder, i jedni uslovno rečeno "hendikep" koji postoji je taj što telefon ne može da ima Srpski jezik, nego samo pored Kineskog, Engleski jezik. Što u mom slučaju predstavlja prednost, jer ja sa telefonom koji je na Srpskom jeziku, jednostavno rečeno ne umem da se služim!!!.

To nije hendikep.
Pravi hendikep je nedostatak podrške za m-banking. Nekima radi, nekima ne, tako da ostaje lutrija i rizik.
Takođe. e-SIM verovatno neće raditi, što i nije neki problem meni lično, ali nekim ljudima jeste.
Isto tako Android Auto neće raditi. Kažu da postoji neki workaround, ali ne znam koliko je efikasan, nisam probao.
Dobra stvar je što je rešen problem frekvencije, sad je ful kompatibilan sa našom mrežom, kineski telefoni su mučili tu muku.
Tako da, obrni-okreni, m-banking je najveći problem. Bar meni.

Došao i u Srbiju 🙂

Prilozi

• Screenshot_20260318_192042_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20260318_192042_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    52.8 KB · Pregleda: 21
Juce dobijem cuvenu destku. Prosto neverovatno da su likovi izmenili malo skin i to je to. Sve ostalo bukvalno isto. Ako gresim ispravite me. Sledeci put mi udarite samar ukliko budem u nekoj euforiji vezanoj za sledeci android. Mada ovaj Honor mislim da ga nece ni dobiti.

Толико су бедни апдејтови сви уназад, да сам само пресрећан што могу да гледам другачији сат на закључаном екрану после две године. Нека ми 11ица да могућност и да променим изглед иконица и свима ћу рећи да је ово ипак одличан телефон.

Кад све већ копирају од ајфона, нека виде како су они решили проблем некашњења нотификација. Да се не лажемо више да хонор има добру батерију, већ само очајну оптимизацију апликација. Кад укључим рад у позадини за само пар апликација, како бих добијао нотификације за исте, преполовило се трајање.

Толико су бедни апдејтови сви уназад, да сам само пресрећан што могу да гледам другачији сат на закључаном екрану после две године. Нека ми 11ица да могућност и да променим изглед иконица и свима ћу рећи да је ово ипак одличан телефон.

Кад све већ копирају од ајфона, нека виде како су они решили проблем некашњења нотификација. Да се не лажемо више да хонор има добру батерију, већ само очајну оптимизацију апликација. Кад укључим рад у позадини за само пар апликација, како бих добијао нотификације за исте, преполовило се трајање.
Tacno sve sto si napisao.

Mogu oni da napisu sta god pozele. Ja valjda vidim sta je promena po mom svakodnevnom koriscenju. Mozda u nekoj stvari i ima poboljsanje, a da ja tu stvar ne koristi

Mogu oni da napisu sta god pozele. Ja valjda vidim sta je promena po mom svakodnevnom koriscenju. Mozda u nekoj stvari i ima poboljsanje, a da ja tu stvar ne koristim.
Pa dobro svi mi koristimo telefone na različite načine i za razlićite potrebe. Ono što tebi ne koristi nekom hoće, dakle svima bi bilo od koristi ako korisnik koji je već updatovao android napiše šta je dobio a šta izgubio. Ako si se ti zzzz da se neko drugi ne zzzzzz.

Sta ste tacno ocekivali , ne razumem taj deo. Par stvari dodato, unapredjeno vizuelno, sve u svemu za sad je sve ok. Koje vam notifikacije kasne? Ja nemam nikakvog kasnjenja, imam sve zivo instalirano.

Deepfake? stvarno 😅
Za bateriju bi valjalo da ima grafikon i informacije od zadnjeg punjenja a ne glupost zadnjih 24h. Kako god, po meni marginalne stvar...

Deepfake? stvarno 😅
Za bateriju bi valjalo da ima grafikon i informacije od zadnjeg punjenja a ne glupost zadnjih 24h. Kako god, po meni marginalne stvar...
Ствари које су дошле на телефоне који су изашли пре више од годину дана, а које овај телефон може да подржи, а притом не кошта 150 евра него је коштао 1000 када сам га узео пре две године, нисмо дочекали да дођу на телефон из премијум класе што најбоље сведочи о томе да је важно само продати уређај и придобити нове кориснике, а старе кориснике натерати да сваке године мењају уређај јер им треба онемогућити приступ новим функцијама.

Pozdrav ljudi. Moram da se oglasim povodom poslednjeg ažuriranja OS-a, primetio sam dva buga:
1. Tokom snimanja videa, dešavaju se smetnje u snimanju samog zvuka. Ovo se ne dešava uvek, a češće se dešava ukoliko se menjaju sočiva kamere u toku snimanja.
2. Kada se video edituje, konkretno trimuje, ne može lepo da se odredi kraj video snimka, fabrička aplikacija posle par pomeranja jednostavno počne da koči i gotovo je nemoguće završiti posao.
Ove probleme nisam imao pre instalacije novog OS-a. Ako je još neko primetio ovo, javite. Veliki pozdrav.

Nazad
Vrh Dno