Izvinjavam se, mislio sam daljinac, kako da ga dodam na ovaj sistem tako da preko njega mogu da otvaram garazna vrata. Prethodni daljinac(isti ovakav model je slucajno pokvasen i ne radi vise)Šta je ključ na vrata ?
Imam dva Alpstuga senzora. Prvi mi je radio korektno "out of the box", dok je drugi u startu pokazivao abnormalno velike vrednosti za CO2, isto preko 2000 iako je sigurno provetrena (imam i treći custom senzor, koristi Sensirion SCD41). Našao na nekom Reddit postu da je lik ostavio skoro 24h napolju da radi da se odradi kalibracija. Ostavio sam na terasi oba Alpstuga senzora i posle 20+ sati počeo je da prikazuje normalne vrednosti CO2.Ikea Alpstuga air senzor sam testirao.Kada su svi prozori zatvoreni u ovom hladnijem periodu bez grejanja,dobijem oko 2000 ,kada otvorim prozore na par sati pada na 1300,dok u sobama gde se spava sa zatvorenim prozorima tokom noci ide na 2700.Ostaje da pratim kada dodje leto i topliji period i kada su svi prozori na kant mltene tokom celog dana sta se desava.
Zanimljivo, kod mene suprotno, baš imam pozitivno iskustvo sa Alpstuga. Zakačio na HA preko Thread. Stabilna konekcija, nečujan, pokazuje mi koncentraciju manje-više istu kao i drugi senzor.Posle nekog vremena se ponovo "zaglupi" ako se nalazi u prostorji koja se ne vetri.
Ajde što pokazuje visoke vrednosti ako nije promaja u prostorji gde je senzor, nego što je na 1000 postavljen threshold gde Apple HomeKit upozorava da je kvalitet vazduha kritičan. Na svakih par sekundi stiže notifikacija na telefon dok se ne spusti vrednost ispod 1000.
Za sada utisak da je ovaj senzor totalni promašaj.
Koji je proizvodjac rampe?Izvinjavam se, mislio sam daljinac, kako da ga dodam na ovaj sistem tako da preko njega mogu da otvaram garazna vrata. Prethodni daljinac(isti ovakav model je slucajno pokvasen i ne radi vise)

SONOFF SNZB-02WDImate za preporuku neki zigbee senzor za spoljnu temperaturu? Stavio bih ga na terasu, znaci ne bi bio izlozen nekim ekstremno vlaznim uslovima, jedino sto sunce siba u toku dana, ali resio bih neki zaklon...voleo bih cisto da imam info spoljne temperature.
E vidiš, taj sam totalno prevideo. A imam 2 komada 🙂 Prednost je što ima displej. Baterija je dugme CR2477 pa ne mogu da se koriste punjive baterije. Ali trebalo bi da traje 2 godine i baterija košta 250 dinara.SONOFF SNZB-02WD
![]()
SONOFF SNZB-02WD IP65 Zigbee LCD Smart Temperatur Feuchtigkeit Sensor Wasserdicht Funktioniert mit Alexa Google Home Need Sonoff Zigbee Hub - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Ja uzeo preko alija. Imao sam ranije problem sa usb varijantama, samo prestanu da rade.Da li neko ima iskustva sa SLZB-MR3U koordinatorom?
Već 6 godina koristim Sonoff ZBBridge flešovan na Tasmotu uz ZHA na Home Assistantu ali u zadnje vreme svako malo HA update polomi integeaciju.
Koliko sam istraživao deluje da je problem u podršci za prastare uređaje (kao što je ZBBridge) pa rekoh da razmotrim upgrade.
A ako već uzimam novi, da uzmem neki koji podržava i Thread.
Treba ti daljinski koji radi kako bi ga klonirani. Većina radnji koja prodaje radi i kloniranje (bukvalno kombinacija tastera na novom da očita kod sa starog).Moze pomoc, kako da dodam kljuc na vrata za garazu u zgradi?
Pogledajte prilog 540413
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari