Šta je novo?

Pametna kuća (Smart home) - Diskusija, pitanja, ideje

Šta je ključ na vrata ?

Šta je ključ na vrata ?
Izvinjavam se, mislio sam daljinac, kako da ga dodam na ovaj sistem tako da preko njega mogu da otvaram garazna vrata. Prethodni daljinac(isti ovakav model je slucajno pokvasen i ne radi vise)

Zavisi od motora i ključa. Ako imaš ključ koji šalje enkriptovani signal, onda moraš da kupiš nov ključ (verovatno od istog proizvođača) i da ga upariš sa motorom garažnih vrata.
Druga opcija je da postaviš neki smart prekidač na unutrašnji taster. Obično sva garažna vrata tj. motori, osim ključa imaju i opciju da otvoriš/zatvoriš vrata preko dodatog tastera koji postaviš negde unutar garaže. Na taj taster samo dodaš bilo koji modul za pametni taster koji ti se sviđa i to je to.
Ja sam na AE našao neki Zigbee koji je baš za garažna vrata, ali jedina hardverska razlika u odnosu na recimo prekidač za roletne ili svetla je što ima i senzor za vrata preko koga zna da li su otvorena. To sam mogao da izvedem i drugim uređajem, ali je ovo praktičnije pošto HA vidi kako jedan uređaj sa prekidačem i senzorom kao entitetima.

Kakvo bre crno dodavanje Zigbee prekidača, čovek pita za ulaz u garažu u stambenoj zgradi...
Vidi sa upravnikom zgrade ko vam je instalirao/održava ta vrata i pozovi ih da ti to urade. Ako nemate nikog, potraži po internetu nekog ko se time bavi (ugradnja interfona/video nadzora/daljinski za garažna vrata/...) pa zovi i pitaj.
Pozdrav

To je brendirani proizvod,mora da skine uputstvo, vide se mikro prekidači za programiranje.Onaj ko prodaje takav uređaj zna u pola noći sve o njemu , ostali mora da čitaju uputstvo.

Ikea Alpstuga air senzor sam testirao.Kada su svi prozori zatvoreni u ovom hladnijem periodu bez grejanja,dobijem oko 2000 ,kada otvorim prozore na par sati pada na 1300,dok u sobama gde se spava sa zatvorenim prozorima tokom noci ide na 2700.Ostaje da pratim kada dodje leto i topliji period i kada su svi prozori na kant mltene tokom celog dana sta se desava.
Imam dva Alpstuga senzora. Prvi mi je radio korektno "out of the box", dok je drugi u startu pokazivao abnormalno velike vrednosti za CO2, isto preko 2000 iako je sigurno provetrena (imam i treći custom senzor, koristi Sensirion SCD41). Našao na nekom Reddit postu da je lik ostavio skoro 24h napolju da radi da se odradi kalibracija. Ostavio sam na terasi oba Alpstuga senzora i posle 20+ sati počeo je da prikazuje normalne vrednosti CO2.

Tako da, probaj samo da ostaviš da radi napolju neko duže vreme.

Nazad
Vrh Dno