Šta je novo?

iOS 26

a bas je zvučalo zanimljivo 😄

Inače meni nešto slabija baterija nego na prethodnoj verziji, možda slegne kroz neki dan

Kome, kao i meni, kopaju oči odvratni rilsi i drugi glupi hdr videi koji ubijaju direktno očne jabučice...u accessibility- displey & text size se štiklira opcija reduce white point. Meni je dovoljno da bude na 25% i ne blješte mi više u facu.

iOS 26 je totalni promašaj. Baterija drži duplo kraće nego na iOS 18, bagova ima na svakom koraku, a jedina nova funkcija je Liquid Glass – koja je, makar meni, potpuno beskorisna i precenjena.

Sa 26.5 baterija malo bolja. 17 Pro.

Ja koristim iphone samo za posao, na 26.5 mi je, kao i pre, baterija drzala po 3 dana, nekad 2 kada imam vise posla na fonu.
iPhone 15 obican.

Ja ne mogu da verujem da ovaj e-mail client, tj mail, koji dolazi po default sa OS ne radi sa gmail-om vec mora prosledjivanje. Navodim gmail iz razloga jer u najgorem slucaju bar 9 od 10 ljudi imaju tu otvorene naloge. Hajd i nekako, nek ide i prosledjivanja ali kasnjenje od 5-15min da ti isti stigne je nedopustivo. Kapiram da mogu uzeti drugi klijent ali ako vec nesto dajes onda nek radi kako treba ili ga ne guraj u default.

Nema to veze sa Apple
klijentom vec Googlom,prezvakani razlozi pre vise godina.

Pusti te fore za malu decu. Znas tebi ne dam, ali zato cu da dam trecoj strani kojoj ti dozvolis da radi kod tebe.

Ja ne mogu da verujem da ovaj e-mail client, tj mail, koji dolazi po default sa OS ne radi sa gmail-om vec mora prosledjivanje. Navodim gmail iz razloga jer u najgorem slucaju bar 9 od 10 ljudi imaju tu otvorene naloge. Hajd i nekako, nek ide i prosledjivanja ali kasnjenje od 5-15min da ti isti stigne je nedopustivo. Kapiram da mogu uzeti drugi klijent ali ako vec nesto dajes onda nek radi kako treba ili ga ne guraj u default.
Radi sasvim ok, ali nema push po odluci Googleta, nije tu Apple ništa kriv. Fetch može da se namjesti na 15 minuta i to je to, radi.

Radi ali kako... kao nizerazredna aplikacija. Niko me ne moze ubediti da to nisu mogli resiti sa Google ili na koji god nacin. Aplikacije trecih strana rade u real time a tim istim aplikacijama je apple dao dozvolu, i sve to lepo ferca, dok samo na svom OS-u nisu odradili isto za svoju aplikaciju i svoje korisnike. Znas kako, kada nesto kasni, nebitno 5 ili 15min. to automatski ide u onu grupu drugorazrednih aplikacija.

Mene isto nerviralo ali sam ja to resio tako sto sam sve Google servise batalio,ne koristim nista od njih. Primarni mail sam prebacio sa gmail na icloud i cao Google zauvek.

DeGoogle yourself i miran si 😃

Za ove stvari je jailbreak bio rešenje ili nativna gmail aplikacija i kad vidiš notifikaciju, otvoriš stock app, a gmail aplikaciju držiš negde u već nekom nebitnom folderu. Jasno je da je ovo sve polurešenje tako da ili gmail aplikacija i third party aplikacije koje odmah šalju push notifikaciju kad dođe mail na Google nalog. Ili se vratiš na prvu rečenicu 😃

Izvinjavam se za ovaj off topic.

Juce prvi put poblesavio telefon, diskonektovao sat i slusalice, pa je morao restart. 😵

kako to prebaciti?
Pa nije mi vise google nego icloud domen. Imao sam srecu da sam bezecovao mail adrese odavno,iste su samo domen razlicit i onda imas malo posla,peske mnjanje adrese svuda ali i to sam zavrsio za sat,dva i to je to.

Meni Gmail radi sasvim ok u realtime
Ma nije bio neki tako veliki problem ali prosto nisam hteo i nemam obicaj imati dodatnih aplikacija ako ne moram a i gmail aplikacija je pocela bubriti na oko 500+mb i to mi je sve bilo previse za jednu mail aplikaciju.

Nisu mi jasni ovi strucnjaci sto pisu kako mi sve radi ekstra kako baterija drzi odlicno pa ja sam na iP13PM do 26.3 imao sigurno par jakih gliceva i pad FPS kao da korisitm 30hz ekran. Ne kazem nekome mozda radi dobro ali ja izgleda nemam te srece a svaki put sam radio restore i sve novo cekao i indeksiranje i optimizaciju jedino sto izgleda treba da sacekam je iOS 27 i da se nadam da i njega nece *****ati kao ovaj raspali 26.

Nisu mi jasni ovi strucnjaci sto pisu kako mi sve radi ekstra kako baterija drzi odlicno pa ja sam na iP13PM do 26.3 imao sigurno par jakih gliceva i pad FPS kao da korisitm 30hz ekran. Ne kazem nekome mozda radi dobro ali ja izgleda nemam te srece a svaki put sam radio restore i sve novo cekao i indeksiranje i optimizaciju jedino sto izgleda treba da sacekam je iOS 27 i da se nadam da i njega nece *****ati kao ovaj raspali 26.
Ja stvarno nemam nikakvih problema, niti sam imao, jedini problem koji sam imao je sa 11 pro max kada je izasao liquid glass, usporio mi je telefon, ali to je i bilo za ocekivati, preko 6 godina sam koristio taj telefon i nisam mu menjao bateriju, od kad sam uzeo 17 pro max, ponovo sve radi bez greske, svaki put odmah updateujem cim izadje nov IOS i to je to

Stvarno ne znam što je toliko neverovatno da postoji grupa ljudi kojima ovaj iOS radi ok, nema problema sa baterijom i slično.

Ja sam imao jedno zesce zapucavanje, Face ID nije radio i tel zakucao skroz. Ne secam se koji iOS tacno je bio al od ovih novijih 26.

Daleko od toga da sam hteo nekome da nešto nabijam na nos, pu pu pu - samo da eto, ima nas 😀

Nazad
Vrh Dno