Šta je novo?

mts mobilni net 5G / 4G

Nije bacanje,treba otplatiti 600 milke za fusbal

Mi na istoku trpimo,nema 5g,nema optike(isekli Jotel) ali kad za 10 godina otplate premijer ligu bice sve na gomilu

Četvrti dan korištenja, kao što sam na prethodnoj stranici spominjao kod mene u mestu nije opterećena mts mobilna mreža i brzine su fantastične za nekog ko je bio na 20/4 megabita.
Zna li se za količinu saobraćaja za neograničeni paket da li ipak postoji limit?

14130.jpg

Četvrti dan korištenja, kao što sam na prethodnoj stranici spominjao kod mene u mestu nije opterećena mts mobilna mreža i brzine su fantastične za nekog ko je bio na 20/4 megabita.
Zna li se za količinu saobraćaja za neograničeni paket da li ipak postoji limit?

Kod mene ista situacija, 20mbit DSL ili mobilni internet, nema trece opcije. Inace znao sam potrositi do blizu 2 TB mesecno, pre LTE a sad 5G, i nije bilo problema. Jedino sto se seedanja torrenta tice ne zele bas da se seedaju, verovatno postoja neka ogranicenja od MTS-a koja bas i ne znam da zaobidjem, no download sljaka, na nekih 300 - 350mbit, konstantno, LTE ili 5G nebitno, slicna je brzina, 5G malcice brzi ponekad za nekih 50mbit.

Ne smejem se cenama.Nego tvom linku ka cenama.Pitam te koliko plaćaš,ti umesto da napišeš 3200,kačiš link.
Mislio sam da si izvukao neki popust,a ne da plaćaš 3200?
Imaš popust?
Mtelroming je jeftina karta za male potrošače.Pisano je o tome.
Samo preporuka.
Imam isti modem kao i ti,9esim.
Na b7 izvlačim 100+ mbps a na b3 oko 50-70-80,kako kad.
Znači iste su nam brzine,verovatno i ti živiš u centru nekog grada ili blizu antene.
Ako nisi veliki potrošač,ima i jeftinije rešenje.
Dok traje,traje...

Vidi, pitao si koliko plaćam na tendenciozan način a posle toga nastavio još nekulturnije. Tako da ne prihvatam tvoje objašnjenje i da završimo priču na tu temu ako se slažeš.
Inače nisam u centru grada nego u malom mestu, a jesam blizu BS (nekih 220 metara vazdušne linije od jedine bazne stanice).

Evo sta kaze google za mts 5g u mom gradu gde inace nema 5g mreze.Ostali operateri su solidno pokrili grad 5g mrezom

Prilozi

• Screenshot_20260517_234840_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20260517_234840_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    119 KB · Pregleda: 40
@mirmirko zemljak, kao što sam nekoliko puta pisao... mts nema 5G u Kladovu, Majdanpeku, Negotinu, Boru, Zaječaru, Knjaževcu, Soko Banji, Pirotu, Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Prokuplju, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Čačku, Požegi, Arilju, Ivanjici, Novom Pazaru, Tutinu, Užicu, Zlatiboru ...

Razlog tome je što na području tačno 10 upravnih okruga u Srbiji mts na baznim stanicama koristi Huawei opremu. Karakteristika je da eNb brojevi na ovim baznim stanicama su iz opsega 6xxx i 7xxx, dok su van ovog područja 1xxx, 2xxx, 3xxx, 4xxx.

Kako je predsednik u Vašingtonu potpisao u septembru 2020. Srbija neće koristiti Huawei za 5G mobilnu mrežu.

Da stvar bude još crnja, mts je ranije koristio Nokia opremu kod nas u Pirotu za 4G, ali su te bazne stanice bile sa samo jednim carrier-om ili maksimalno za 2CA. od 2021. do 2023. (posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu) mts je tu Nokia opremu i nešto stariju za 3G i 2G zamenio sa all-in-one rešenjem Huawei-ja, gde po potrebi (softverskom konfiguracijom) pale 2G, 3G, 4G (i tehnički 5G) carriere.

Oni su na području ovih mesta tada montirali naj moderniju Huawei opremu, i mi sad u Pirotu imamo najbolju 4G mrežu, koja ima 4CA (800+1800+2100+2600) na mts-u, ali 5G nemamo jer ne smeju da ga uključe, jer bi momentalno dospeli na listu OFAC-a za sankcije.

Pre neki dan su konačno dobili novi kredit od EXIM banke iz USA za 5G, pa sad ostaje da čekamo da tu naj moderniju i naj savremeniju Huawei opremu zamene za naj savremeniju Ericsson. I možda, ali možda to bude i SA 5G. Videćemo.

U svakom slučaju oni investiciju u Huawei iz 2021. - 2023. još nisu otplatili, ali moraće da skidaju to i menjaju.

Kad na telefonu vidiš neki eNb koji nije 6xxx ili 7xxx u okolini, znaćeš da su krenuli da menjaju.

@mirmirko zemljak, kao što sam nekoliko puta pisao... mts nema 5G u Kladovu, Majdanpeku, Negotinu, Boru, Zaječaru, Knjaževcu, Soko Banji, Pirotu, Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Prokuplju, Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Čačku, Požegi, Arilju, Ivanjici, Novom Pazaru, Tutinu, Užicu, Zlatiboru ...

Razlog tome je što na području tačno 10 upravnih okruga u Srbiji mts na baznim stanicama koristi Huawei opremu. Karakteristika je da eNb brojevi na ovim baznim stanicama su iz opsega 6xxx i 7xxx, dok su van ovog područja 1xxx, 2xxx, 3xxx, 4xxx.

Kako je predsednik u Vašingtonu potpisao u septembru 2020. Srbija neće koristiti Huawei za 5G mobilnu mrežu.

Da stvar bude još crnja, mts je ranije koristio Nokia opremu kod nas u Pirotu za 4G, ali su te bazne stanice bile sa samo jednim carrier-om ili maksimalno za 2CA. od 2021. do 2023. (posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu) mts je tu Nokia opremu i nešto stariju za 3G i 2G zamenio sa all-in-one rešenjem Huawei-ja, gde po potrebi (softverskom konfiguracijom) pale 2G, 3G, 4G (i tehnički 5G) carriere.

Oni su na području ovih mesta tada montirali naj moderniju Huawei opremu, i mi sad u Pirotu imamo najbolju 4G mrežu, koja ima 4CA (800+1800+2100+2600) na mts-u, ali 5G nemamo jer ne smeju da ga uključe, jer bi momentalno dospeli na listu OFAC-a za sankcije.

Pre neki dan su konačno dobili novi kredit od EXIM banke iz USA za 5G, pa sad ostaje da čekamo da tu naj moderniju i naj savremeniju Huawei opremu zamene za naj savremeniju Ericsson. I možda, ali možda to bude i SA 5G. Videćemo.

U svakom slučaju oni investiciju u Huawei iz 2021. - 2023. još nisu otplatili, ali moraće da skidaju to i menjaju.

Kad na telefonu vidiš neki eNb koji nije 6xxx ili 7xxx u okolini, znaćeš da su krenuli da menjaju.
Nisam znao za to. U Novom Pazaru a1 ima 5G.

Sta ih briga, nisu njihove pare. A svako trosenje ce sa opravdaju sa time da imaju korisnike. Kako kaze nasa stara, dok je ovaca, bice i sisanja.

Da li postoji neko rešenje da se poboljša prijem signala na 4g lte ruteru,recimo druga antena sa navojem,ili neka podesavanja unutar rutera ili jednostavno neki bolji ruter?

Lošem ruteru ništa ne pomaže pa čak ni bolji signal. Signal do -90dBm može i do 100Mbps akoje ruter dovoljno dobar.

Mislim da MTS na toj lokaciji ima los 4G,dok je 5G odličan.
Mobilni mi daje bolje rezultate nego ruter,zaro mislim da je problem u ruteru.

Nazad
Vrh Dno