Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Iskreno, meni je baterija bolja nego pre updejta. 6h SOT a preostalo 36% baterije.

Prilozi

• Screenshot_20260514_183556_Device care.jpg
    Screenshot_20260514_183556_Device care.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 110
Iskreno, meni je baterija bolja nego pre updejta. 6h SOT a preostalo 36% baterije.
Koji model? Meni je tako isto bilo pre apdejta. Sad sam izmerio, cedio sam ga do 1% i tačno 5h 50m sot. Znači od takvog sot-a kao što je tvoj 6h i jos 35% baterije do toga da sa 100% baterije nemam 6h sot-a. Čisto da potvrdim sebi da nisam lud.
Ajde jedna informacija o brzini punjenja za s25 fe, možda nekom nekad bude od značaja. Od 15% do 75% za pola sata. Do 100% za sat i koji minut preko. Na essager punjaču od 100w. Provereno vuče 40w i aktivira brzo punjenje 2.0.

Koji model? Meni je tako isto bilo pre apdejta. Sad sam izmerio, cedio sam ga do 1% i tačno 5h 50m sot. Znači od takvog sot-a kao što je tvoj 6h i jos 35% baterije do toga da sa 100% baterije nemam 6h sot-a. Čisto da potvrdim sebi da nisam lud.
Ajde jedna informacija o brzini punjenja za s25 fe, možda nekom nekad bude od značaja. Od 15% do 75% za pola sata. Do 100% za sat i koji minut preko. Na essager punjaču od 100w. Provereno vuče 40w i aktivira brzo punjenje 2.0.
S 25 ULTRA. Meni je prosek bio oko 6h pre apdejta, sad sam na skoro 7h a baterija je na 26%.

Da li se svima usitnile ikone pri dnu ili samo meni? Svuda na ostalim mestima je ok samo na home stranici su bas sitne. Probao da podignem velicinu i sl sve se menja osim njih...28402.jpg

Još jedan bag koji sam primetio vezano za Instagram apljkaciju, tj. više bagova. Prvo se javlja treperenje neko, odjedom, kao da zabode na trenutak, pa se odjednom otkoči, drugo javljaju se neke crne trake u vrhu i dnu ekrana povremeno i treće najiritantnije kad se uđe na bilo koji profil učita odredjeni broj objava i sad kad se lista na dole i kad se dođe do dela da se učitaju nove objave samo vrti onaj krug za učitavanje i ne dešava se ništa. Naravno da ima internet konekciju i naravno da postoji još objava, ali iz nekog razloga učita samo ono što povuče u startu prilikom ulaska na profil i više ne. Ova prva dva baga su sporadična i ne dešavaju se stalno, ovaj treći, najiritantniji, uvek. Podrazumeva se da sam obrisao instagram i da sam ga instalirao opet i ništa se nije promenilo. Neko će reći instagram je krš aplikacija. Jeste krš, ne sporim, ali i taj krš je radio sasvim dobro pre apdejta. Jel ima neko sličnih zapažanja ili vama radi normalno?

Ovaj isti bug na Instagramu ima ortak koji koristi neku motorolu, bas mi je sinoc pokazao taj flickering. Ja rekoh nesto je do stelovanja sa osvezavanjem ekrana, al vidim da i ti imas taj bug... Znaci nije samo na galaxy telefonima.

Meni sot na s25u nije bio preko 5 i po sati ni kad dam ga kupio u aprilu prošle godine, ni bilo kad posle. Prekjuče sam prešao na 8.5 i evo posle prvog full punjenja je 1h49m sot za 19% potrošene baterije.

Sto se Ultre tice, baterija kida i dalje, bez promena posle azuriranja. I evo posle malo preko godinu dana i 259 ciklusa, Health spao na 99% 😅

Prilozi

• file_000000005d9071f4a5d705002c15f087.png
    file_000000005d9071f4a5d705002c15f087.png
    860.3 KB · Pregleda: 67
  • Screenshot_20260515_102146_Settings.jpg
    Screenshot_20260515_102146_Settings.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 95
Sto se Ultre tice, baterija kida i dalje, bez promena posle azuriranja. I evo posle malo preko godinu dana i 259 ciklusa, Health spao na 99% 😅
Мени не приказује оволико детаља о бстерији, како си то подесио?

@PoslednjiDon ta sekcija zavisi od csc i regulacija po regijama; znaci ili imaš csc u telefonu koji nije za ovo tržište ili nemaš android 15 (ili noviji) na telefonu.
XME - Малезија изгледа...
Како промијенити и има ли смисла?

Kolega koji je kupio u random maloj radnji isto dobio sa XME csc-om. Lako se menja preko racunara, mozes to lagano sa chatGPT korak po korak. Jedino ako te bas zanima BH ima smisla, inace ne.
Овај је купљен у ЦГ у "мањој" радњи такође 😅

Ja sam vec pisao na nekadasnjem s25 +, za god dana i nesto preko 300 ciklusa punjenja , vecinom sporo na orig.punjacima i to oko 20-100% bat i dalje bila na 100% helta. Imam mogucnost da ga nisanim tako jer i kuci i na poslu mogu lagano-sporo da punim. Sada posle ovih apdejtova ni na s24 u ni na s25 u nemam tu stavku....Nije da mi fali ali bar znam da je takvo punjenje OK - za mene. Zato sam i pokupovao orig.punjace od 25w jer je mala razlika u brzini punjenja sa 45w, a duplo su jeftiniji.

Poslednja izmena:
Već spao health?
Nesto to brzo .
Realno do nekih 100 ciklusa, baterija zadrzava svoj puni kapacitet, posle toga tesko (a i taj puni kapacitet nije svaki dan bas do daske. Razlika zna da bude oko +-100-200mah)
Ali software malo laze i tako to. Jer ako ti padne jos na pocetku, bice panike i kukanja na sve strane.
Tako da je to sasvim normalno.
2. Ne svaki telefon zapocinje svoj zivotni vek sa skroz identicnom baterijom. Typical ti je 5000mah, ali neko pocne sa nesto manje, neko za nesto vise i tako to. Nekome spadne BH sporije, nekome brze.
Jednom proveravao preko racunara taj BH na samsung note 10. Ne mogu se setim bas, ali ako nekome treba, mogu da potrazim. Nisam siguran dal radi na novije modele kao s25 i s26 sto imaju u softweru to.

Znaci bukv nemam predstavu na koju magiju ovaj sot.

Prilozi

• Screenshot_20260516_154808_Device care.jpg
    Screenshot_20260516_154808_Device care.jpg
    70.8 KB · Pregleda: 76
Odlična je baterija, juče ceo dan na nekoj montaži. Skinuo telefon sa punjača u 6h, stavio na punjač u 23h sa 18%.

Prilozi

• 1000103915.jpg
    1000103915.jpg
    36 KB · Pregleda: 78
Не знам на колико је battery health, имам csc који то не показује...
Телефон је у употреби годину дана и то "јакој" наравно да се осјећа разлика у односу на сам почетак употребе али није ништа узбуњујуће.
Надоградња на 8.5 ће причекати још неко вријеме јер сам ограничен на 750mb интернета (радим на броду), али након надоградње иде и на фабричка подешавања. Након тога ћемо судити...

Pitanje nije u vezi sa S25 telefonima ni sa UI8.5 ali pišete o Gemini-ju pa da se nadovežem. Da li Gemini sa telefona može da pozove nekoga iz imenika a da mu komandu kažete na srpskom? Siri je ovo radila još pre mnogo godina bez ikakvih problema a ja nisam nikad uspeo da nateram android da uradi tako nešto bez mnogo grešaka. Korisno bi mi bilo za vreme vožnje.
Napisao sam da ovo radi na OneUI 8.5.

I.meni baterija duže drži nego na 8.0.
Divno su ovo napravili, vidi se da mogu kada žele.

Meni je baterija na 93% kapaciteta nakon 230 ciklusa.
isto je bila nan93% kapaciteta i nakon 100 ciklusa i 150 ciklusa i 200 ciklusa, tako da vjerujem da softverski sve to ide, da nema veze sa pravom hemijom baterije.

Sa druge strane, neka izdrži 3 godine, neću doći do 1000 ciklusa a garantuje se na S25 seriju i 2000 ciklusa do opadanja baterije ispod 80%. I dalje može da se koristi poslije toga ali se preporučuje zamjena. Gledao sam telefone na 65% baterije, rade super samo ih ne treba spuštati ispod 30%.

Prilozi

• Screenshot_20260507_065402_aBattery.jpg
    Screenshot_20260507_065402_aBattery.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 15
Nazad
Vrh Dno