Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ponude za dinar odredjeni broj meseci možeš da dobiješ tek kada podneseš zahtev za raskid UO i onda daju mnogo bolje uslove da te zadrže nego ove što nude kada nazovu za produženje UO. Naravno, prvo zovu i nude to ko i tebi, mene juče zvali i ponudili da predjem na premium po ceni basic godinu dana, gde sam je odmah prekinuo i rekao da imam druge ponude od 12m za dinar, da mi premium ne treba, tj nista mi ne treba sem neta, pored 2 male bebe ne stignem nista da gledam, sem YT i dečijeg sadržaja, da pita koga treba da pita dal mogu da se izjednače sa ponudom od 12m za dinar, ako ne, odlazim i to je to. Zapisala se, javiće se neko. Ali opet dokle god 27 maja zvanično ne najavim raskid, neće ponuditi odredjeni broj meseci za dinar.
Ok, podneću zahtev za raskid svakako, a onda ću videti da li im treba dugogodišnji korisnik.
Mada, ovih 12m za dinar, što si tražio meni deluje dosta nerealno za stare korisnike, jer bi to značilo da plaćaš 2000 din mesečno naredne dve godine, ako uzimaš Basic paket.
To bi bilo povoljnije od bilo čega što drugi nude, nisam siguran da će ti to dati.
Ne znam šta trenutno A1 nudi kao opciju za nove korisnike, zvaću ih da vidim kako stoje stvari.

Usledio opet poziv, digli su ponudu na 6m dinar ili 12m 50% sto mu dodje isto ali ko sta vise preferira i onda redovna cena. Za sada nemaju ponude od 12m. Ovo je sve još dok sam pod UO.
Sto se tice onog tumačenja člana ugovora o raskidu UO, u prethodnim postovima, dal može 30 dana da se podnese ranije zahtev za raskid, ili tek kad istekne, sama mi je rekla ako pristanem da se javim, ako ne, mogu vec 27 maja da podnesem zahtev za raskid 30 dana pre. Naravno, podneću, da vidimo hoće li se dici broj free meseci tad 😁.

Ok, podneću zahtev za raskid svakako, a onda ću videti da li im treba dugogodišnji korisnik.
Mada, ovih 12m za dinar, što si tražio meni deluje dosta nerealno za stare korisnike, jer bi to značilo da plaćaš 2000 din mesečno naredne dve godine, ako uzimaš Basic paket.
To bi bilo povoljnije od bilo čega što drugi nude, nisam siguran da će ti to dati.
Ne znam šta trenutno A1 nudi kao opciju za nove korisnike, zvaću ih da vidim kako stoje stvari.
Pogledaj moj post posle tvog, a za A1, ne vredi da zoveš zvanično, već preko agenta, poslaću ti broj u PP, pa njega pitaj koja je sad ponuda. Oni uvek imaju bolje ponude nego zvanične. Prošlu UO sam na ime raskida dobio 12m dinar, sad mi je to spomenula, ali ne u smislu da više ne mogu, nego kao tada je bila ta opcija, sada je max 6m kao. Ali možda to može i na 9 ili 10 da se izvuče, videćemo 🙂.

Usledio opet poziv, digli su ponudu na 6m dinar ili 12m 50% sto mu dodje isto ali ko sta vise preferira i onda redovna cena. Za sada nemaju ponude od 12m. Ovo je sve još dok sam pod UO.
Sto se tice onog tumačenja člana ugovora o raskidu UO, u prethodnim postovima, dal može 30 dana da se podnese ranije zahtev za raskid, ili tek kad istekne, sama mi je rekla ako pristanem da se javim, ako ne, mogu vec 27 maja da podnesem zahtev za raskid 30 dana pre. Naravno, podneću, da vidimo hoće li se dici broj free meseci tad 😁.
Hvala ti za ove informacije, meni su rekli da će me zvati za par dana i sad znam šta mogu da tražim.
Ako ne mogu da dobijem barem ovo što si ti naveo, onda ni ja nemam izbora, nego da raskinem ugovor.
Meni bi odgovarala ova ponuda od 12m 50%, prihvatio bih to, u suprotnom idem, sada po prvi put mogu da biram gde ću da pređem.

Ja imam situaciju da sam podneo zahtev za raskid 30 dana pre isteka UO i niko me nije zvao u vezi neke ponude...
U poslednjih 7 dana(rok za vracanje opreme), nakon isteka otkaznog roka od 30dana, kontaktirao sam vise puta korisnicku sluzbu telefonom da me neko pozove u vezi ponude, sa objasnjenjem da treba da vratim opremu ali da cujem pre toga, da li imaju neku ponudu, medjutim, nista...
Poslednji dan roka za vracanje opreme, opet pozovem, objasnim i oni se cude zasto me uopste niko nije zvao, jer vide da postoji "urgencija" u sistemu, odem u poslovnicu i tamo objasnim i ispricam sve, kad oni skontaju da je (zahtev za raskid) ostalo nesto "otvoreno" i da koleginica koja je to radila nije nesto zavrsila kako treba, ali da je zahtev podnet i da je validan i da ako hocu, mogu da vratim opremu ili moze da ga ponisti, pa ako hocu ipak da raskinem, da ponovo podnesem zahtev za raskid i opet ima otkazni rok.
Ponistili smo taj zahtev i sada koristim bez UO...
18.4 je ponisten taj zahtev za raskid, 22.4 poslao email da me neko kontaktira sa ponudom, 24.4 stigao povratni email da je prosledjeno nadleznoj sluzbi i da ocekujem poziv, ali i dalje me niko nije kontaktirao...
Tako sam ocekivao i prethodnih mesec i nesto, pa niko nije pozvao....
U poslovnici ponudili 3m po 1din.
Update situacije...

Kako me niko nije kontaktirao nakon emaila sa zahtevom za neku ponudu za obnovu UO od 24.4., 7.5 opet posaljem email(replay) sa pitanjem koliko jos treba da cekam, jer me niko nije zvao...
Konacno 11.5. dobijam email da su poslali urgenciju i nakon 20-ak min i poziv sa ponudom od 12m 50% za Net TV Premium, pa kasnije jos jedan poziv sa 8m po 1din, sve sam odbio jer sam trazio 12 ili 10m po 1din.
Juce(12.5.) otisao ponovo do poslovnice i podneo zahtev za raskid, danas me odmah kontaktirali i ponudili 10m po 1din, rece mi da su skoro imali i opciju 12m po 1din., ali da vise nemaju mogucnost da daju toliko.
Prihvatio 10m po 1din, ostalo mi je i 5 slotova za Eon app.

Meni ističe u oktobru mesecu, nemam neke alternative a i skockao sam kuću da više ne želim da vidim da neko buši po kući.

Inače mi SBB jedini izašao u susret da mi omogući dva dvb-c hibrida da mogu da imam lajv i plus da vraćam program. Ja ću da idem na varijantu verovatno 12 meseci po 50 odsto niže. To bi mi bilo oke. No, videćemo do tada šta će se već izdešavati.

Pa valjda i nije neophodno da ti neko opet buši po kući? Recimo, imao si optiku i ako pređeš kod drugog provajdera isto na optiku, valjda koriste postojeću infrastrukturu tj kablove, nema razloga da buše opet bilo šta i menjaju? Ako grešim, ispravite me.

Ja sam miran još 6 meseci što se tiče ugovora, ali kad istekne, A1 mi deluje kao sasvim ok opcija, neko je čak i pominjao da su nudili 14 meseci po dinar što je sasvim ok.

Doduše, ne mogu da grešim dušu, stvarno su ok bili do sad, smetnje i prekidi su bili izuzetno retki, nemam nikakve zamerke, čak su mi i na neku foru dali dva ona njihova boxa za 2 TV-a a koliko znam ljudi su uglavnom dobijali 1 box i 1 onaj D3 mini. Kod konkurencije mi je primamljivo to što je trenutno niža cena, veći broj meseci gratis, kao i sve arene premium i hbo premium kanali, dok trenutno na eon full paketu nemam ni HBO, a ni arenu premium 4 i 5 koje su mi značajne pošto često pratim sport.

Ako grešim, ispravite me.
Ne koriste iste kablove, makar nisu kod mene kad sam prelazio sa MTS-a na SBB. MTS-ov su isekli i ostavili na tavanu, a svoj su doveli celom dužinom. Možda je drugačije kad je stvarno ista infrastruktura, tipa kada Yettel ili A1 ili ko već koristi MTS-ovu, ali SBB-ova je svugde nezavisna. Svakako, to je odvojen koncept od bušenja. Ako već imaš spremne rupe ili bužire, mogu se iskoristiti za nove kablove, posebno u kućama. Za stanove sam čuo da je složenija situacija, mada ne znam tačne detalje.

čak su mi i na neku foru dali dva ona njihova boxa za 2 TV-a a koliko znam ljudi su uglavnom dobijali 1 box i 1 onaj D3 mini
Redovno su davali i do tri smart uređaja bez doplate u giga gradovima.

Da pohvalim samo sto imamo kanal na 325 (DoxTV) slucajno sam ga otkrio. Podseca na Discovery kao kad je bio gledljiv 🙂
Ako slucajno imate predlog za slican kanal, dobrodoslo je , hvala

Što se tiče dokumentaraca ima ih i često na HRT-u na poziciji 444. Večeras ide emisija o padu aviona MH17. DW (na engleskom) je takođe interesantan kanal ali su ga smestili na poziciju 518. Njihove emisije sa prevodom daju na N1 i RTV 2.

Meni ističe u oktobru mesecu, nemam neke alternative a i skockao sam kuću da više ne želim da vidim da neko buši po kući.

Inače mi SBB jedini izašao u susret da mi omogući dva dvb-c hibrida da mogu da imam lajv i plus da vraćam program. Ja ću da idem na varijantu verovatno 12 meseci po 50 odsto niže. To bi mi bilo oke. No, videćemo do tada šta će se već izdešavati.
Na to i idu, da ljudi po inerciji ostanu i plaćaju njima pretplatu, koja je sada najskuplja od svih provajdera.
Problem je što sbb više ne postoji i sad nam svima nude Yettel pakete, gde osnovni Net+TV košta 4100 dinara.
Pitanje je koliko će još dugo da ostane i EON platforma i Box-ovi, a sbb paketi se potpuno ukidaju, ostaju samo Yettelovi, to su mi lično rekli.
Inače sam zapanjen šta nekima od vas nude, ako ste stari korisnici, meni su rekli da je citiram - akcija koja traje još dva dana, da plaćam 3500 prvu godinu, a posle 4100 punu cenu za Basic paket.
Posle toga se nisu ni javljali, zato sam podneo zahtev u A1, a oni neka gledaju šta će.
Tu gde mi je izbušeno za njihove kablove proći će i bilo koji drugi, ne brinem se zbog toga.

Ja sam miran još 6 meseci što se tiče ugovora, ali kad istekne, A1 mi deluje kao sasvim ok opcija, neko je čak i pominjao da su nudili 14 meseci po dinar što je sasvim ok.
To za 14 meseci mi deluje kao naučna fantastika, meni su ponudili 6 meseci gratis uz opciju da možda bude i mogućnosti da se dodatno poboljša.
Ugovor sa sbb-om mi ističe za mesec i po dana, tako da se nadam da možda bude i neke bolje ponude do tada.

Bio sam i ja zadovoljan sbb-om dok je postojao kao samostalna firma, to je sad Yettel i oni se pitaju i određuju pakete.
Nemam iskustva sa tim Supernova provajderom, osim onoga što sam ovde pročitao, da su valjda deo Telekoma, a oni koliko vidim imaju povoljnije ponude od ovoga, slično kao i A1.
E sad, ako možeš da biraš samo između Supernove i sbb-a, to je druga stvar, kod mene je stigla optika prošle godine, sad mi sbb nije jedini izbor, vreme je da i oni to shvate i osetno poboljšaju ponudu, ako hoće da zadrže korisnike.

Nadam se da je ovo prava tema.

Da li ima nekoga sa Banjice- Beograd da podeli iskustva sa SBB optikom. Dosta su dugo ovde, znam da je bilo povremenih problema, ali iskreno ne mogu da steknem utisak koliko su cesti i ozbiljni obzirom da su komsije vrlo nezahtevni korisnici 😀

Jesi li siguran da je sbb optika u pitanju? Na banjici sam vidjao samo sbb koaks gde sam bio u gostima. Optika ima od mts-a.

Nemam iskustva sa tim Supernova provajderom, osim onoga što sam ovde pročitao, da su valjda deo Telekoma, a oni koliko vidim imaju povoljnije ponude od ovoga, slično kao i A1.
?? Supernova? ima povoljne ponude od koga? 😅
Supernova Plan 2, 3, 4 optički paketi imaju identične cene i sadržaj kao MTS Box 2, 3, 4 optika. Supernova coax samo bolje može da izgleda od MTS VDSL paketa. A

A pri tom je Supernova veća muka i dobijaju se lošije ponude kad posle kao postojeći korisnik sa isteklom UO želiš da "obnoviš ugovor" i pretiš, blefiraš ili čak stvarno podneseš zahtev za raskid ugovora.

@shamanNS

Na Telekom tj mts sam mislio, da imaju solidne ponude, u odnosu na Supernovu, koja je valjda takođe njihov brend.
Ali nebitno, trebalo je preciznije da se izrazim i proverim detaljnije, stvarno su najskuplji za optički NET+TV opciju.

Poslednja izmena:
Kod mene jos uvek se nista nije promenilo sacekacu do sutra hvala ti na odgovoru
Posle podnosenja zahteva za raskid ugovora, dobio sam 10m po dinar i dodatni paket za internet 100/10 (da bude 600/260) gratis celu ugovornu obavezu. Poslali su mi sms sa linkom ka ugovoru i da odgovorim sa DA, posle toga za manje od sat vremena je sve bilo u funkciji po novom ugovoru.

Nazad
Vrh Dno