Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja stavljam često nazalne trake. Meni pomažu jer dosta otvaraju disajni put. I pored operacije devijacije nosa, fizionomija je takva da se pri jačim i bržim uzdisajima nosne duplje slepljuju a ovo sprečava tako nešto.

Koji od ova tri bicikla je najbolja kupovina? Treba mi nešto što opuštenije i što bliže poziciji sedenja kao na trekking/hybrid biciklu, znam da ne može da bude isto ali bar što bliže. Ako je neka referenca, probao sam Scott Speedster Gravel 30 XL i previše mi je agresivan.

Cube Nuroad Pro 1x Cues
Mada mi bode oči ova oguljena slova, ali mislim da ću ipak otići da probam čisto da vidim da li mi ovaj model odgovara pa da lovim na oglasima drugi neki.

Specialized Diverge 1x Apex
Mislim da sam ovde na granici što se veličine tiče, čak i na Specialized sajtu mi na moju visinu (191cm) predlaže 61 veličinu. No, čitam da je ovaj jedan od najudobnijih gravel modela.

Cannondale Topstopne 1 2x GRX

Inače, kupio sam juče prvi put kacigu. Šta god sam probao izgledam kao Toad iz Super Maria, ali bezbednost ispred estetike 🙂

Jel neko od vas koristio one trakice za disanje? Navodno bolji protok od 60 do 80 odsto.

Baš me zanima da li je neko uporedjivao vožnju sa i bez njih.

Ja sam to koristio (i kao sredstvo protiv hrkanja 😆 ) i mozda se malo lakše diše (naročito tek kad se stavi) ali kakav crni bolji protok od 80%...

Koji od ova tri bicikla je najbolja kupovina? Treba mi nešto što opuštenije i što bliže poziciji sedenja kao na trekking/hybrid biciklu, znam da ne može da bude isto ali bar što bliže. Ako je neka referenca, probao sam Scott Speedster Gravel 30 XL i previše mi je agresivan.

Cube Nuroad Pro 1x Cues
Mada mi bode oči ova oguljena slova, ali mislim da ću ipak otići da probam čisto da vidim da li mi ovaj model odgovara pa da lovim na oglasima drugi neki.

Specialized Diverge 1x Apex
Mislim da sam ovde na granici što se veličine tiče, čak i na Specialized sajtu mi na moju visinu (191cm) predlaže 61 veličinu. No, čitam da je ovaj jedan od najudobnijih gravel modela.

Cannondale Topstopne 1 2x GRX

Inače, kupio sam juče prvi put kacigu. Šta god sam probao izgledam kao Toad iz Super Maria, ali bezbednost ispred estetike 🙂

odlicna su sva 3

Cannondale (2x11 GRX za istu cenu kao Cube koji ima losiji pogon)

Nije to lošiji pogon. Nisu ista kategorija i uska namena, ali naprotiv daleko je od lošeg. I izdržljiviji je. Pitanje koliko je Canondale rabljen, Cube je nov
Jedino mi boja bode oči kod Cubeta 😁, sva tri (bi trebalo da) su dobri bajsevi. Pogledaj koji ti najbolje leži kad su svi već kod istog prodavca

Inače nije baš da se kod gravela pozicija u vožnji može opistati kao opušteno

Canonnodale je odličan osim što je u boji 💩 😆

Da mada mi nekako ne smeta ... pretpostavljam da je uticala na nižu cenu 🙂
Speci precenjen

Nije to lošiji pogon. Nisu ista kategorija i uska namena, ali naprotiv daleko je od lošeg. I izdržljiviji je. Pitanje koliko je Canondale ravljen, Cube je nov
Jedino mi boja bode oči kod Cubeta 😁, sva tri (bi trebalo da) su dobri bajsevi. Pogledaj koji ti najbolje leži kad su svi već kod istog prodavca

Inače nije baš da se kod gravela pozicija u vožnji može opistati kao opušteno
nije los pogon naravno, losiji je od GRX 810

naravno treba uzivo videti i probati

Bolje da ga ja ne sretnem na tom Cube🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
jos malo china stuff 🙂

Kod Cube-a me najviše privlači boja, a kod Cannondale-a odbija 🙂 Iskreno se nadam da je Cannondale lepši uživo, da je više cimet nego izmet 😀

Pitanje koliko je Canondale rabljen, Cube je nov
Jedino mi boja bode oči kod Cubeta 😁
Nekako mi Cannondale deluje u boljem stanju nego Cube. Iako prodavac piše NOV NOV NOV za Cube, vide se ogrebotine i oguljena farba na viljušci, plus oguljena slova gore i na Cube logo sa leve strane.

?
Smeta ti nežno plava ili ti je "poznat" bajs?

Inaće koliko vidim lik ima poveći izbor "opasnih" bajseva
Ako mu je Skot Spidster bio agresivan velike su šanse da će biti i ova tri. Onda neka gleda nešto ovako
ili

Ova Merida mi je promakla, a baš lepo izgleda i deluje da je baš ono što tražim što se geometrije tiče. I još dosta jeftiniji. Mada vidim da je L veličina, pa ne znam da li će biti malen. Doduše, na njihovom sajtu za gravel L je do 192cm a tu se uklapam. Ali mogao bih svakako probati jer vidim da je od istog prodavca kao i ona tri.

realno te ogrebotine su najmanji problem, i sam ces ih napraviti 🙂

vidi ih uzivo, provozaj, uzmi koji ti se cini kvalitetniji za voznju i naravno da ti vise odgovara, ako je na kraju boja ta koja ce presuditi uzmi ono sto ti je lepse, ti ces ga voziti 🙂

Merida je isto odlicna (i jeftinija) i black je black 🙂
ostane ti 200eur za neku opremu da dokupis 🙂

Poslednja izmena:
Iskreno se nadam da je Cannondale lepši uživo, da je više cimet nego izmet 😀
...
za Cube, vide se ogrebotine i oguljena farba na viljušci, plus oguljena slova gore i na Cube logo sa leve strane.
...
Ova Merida mi je promakla... ono što tražim što se geometrije tiče. I još dosta jeftiniji. ... L je do 192cm a tu se uklapam. ..probati jer vidim da je od istog prodavca kao i ona tri.
Da, više je cimet. Video sam već takvu boju, lepša je uživo
Ogrebotine nastaju kod transporta, prilikom "preuzimanja" bajsa 😁😁😁Aj' da ne grešim dušu, možda i jeste izgreban u transportu pa je stoga i završio ovako
Takođe tipujem na Meridu (ali nemoj ni da bežiš od Fuji-a) i svakako isprobaj svaki, to sam ti već napisao. Svi predloženi su od istog prodavca
Finansijski momenat je naravno uvek bitan

Ja kad sam uzeo scott metrix 20, oko sezonu ipo sam kukao na poziciju sedenja bila mi je nezgodna u poredjenju sa mtb
Vise ne primecujem uopste to..sve je stvar navike

I sta je interesantno, metrix ima ravan korman i krenem u voznju sa drugarom koji cube nuroad, uski hvat taj mi je bas bio nezgodan..opet to je stvar navike

Ja imam dilemu vec dva leta, uzeo bih mtb za frusku goru i ne mogu da se odlucim da li e bike ili obican.
Da li hocu da predjem vise km za istu kolicinu truda ili ne 🙂
Da li hocu za 1500€ da uzmem odlican ful sus ili osrednji emtb 😃 dok ja razmisljam leta prolaze

Gravel je za brda,makadam,nije ovo za drum,to je sporo do bola
Za asfalt samo Carbon drumas,2x10 ultegra ili bolje naravno

Planiram isto neki gravel za Staru planinu i Tupiznicu

Ko hoce bicikl za sminku moze kupiti i one sa traktorskim gumama koji idu 8 kmh

Gravel je za brda,makadam,nije ovo za drum,to je sporo do bola
Za asfalt samo Carbon drumas,2x10 ultegra ili bolje naravno

Planiram isto neki gravel za Staru planinu i Tupiznicu

Ako mislis offroad na Staroj ili oko Tupiznice onda gravel def ili mtb, ali ako hoces asfaltom (gde ga ima) moze i tu drumas lagano.

Vozim drumasa,ktm revelator ali me mami Tupiznica a od Manjinca pa do vrha makadam,kupio bih gravela

Stara planina extra put do hotela ali uspon kriminalan,nikako da se okurazim

Bio kolima i onaj zid od 20% nisam siguran da moze bicklom

Kalna=Babin zub,to ko izveze presao igricu

Vozim drumasa,ktm revelator ali me mami Tupiznica a od Manjinca pa do vrha makadam,kupio bih gravela

Stara planina extra put do hotela ali uspon kriminalan,nikako da se okurazim

Bio kolima i onaj zid od 20% nisam siguran da li moze bicklom

Kalna=Babin zub,to ko izveze presao igricu
Ma moze isao sam ja do gore, pre neki dan isao knjazevac - tresibaba - crni vrh, ako hoces do tupiznice mozes knjazevac - kalicina pa odatle na gore bolji je put nego iznad Manjinca, do babinog zuba skroz (ili do hotela) osim ako bas nisi u kondiciji ne bih preporucio.

Spor, ako juris rezultat i ne znam sta..
Ako uzivas, menjas podloge, asfalt-suma itd onda nema konkurenciju

Kad kupujete gravele, jel tražite i određeni odnos zupčanika napred-nazad da bi mogli da savladate i jače uspone? Recimo naiđe brdo, nekih 10-14 stepeni i 800-1000m uspona, tucanik, da ne kažem gravel 🙂... Koji prenos koristite? Ja na 3x9 SLX sa pogonom 48/36/26 i kasetom 12-36 lagano pokrivam i ravno i brdovito. Nisam detaljno gledao, ali u odnosu na GRX, CUES bi trebalo da bolje pokriva razne terene svojim odnosima zupčanika. Možda je od Shimana i jedini naslednik starih, vrhunskih 3x9/10 sistema.

Ovako nešto, haha..

IMAG1490.jpg
IMAG1807.jpg

Inače, jeste baš sporo.
Naročito kada sam doradio pogon i napred postavio najmanji zupčanik koji sam mogao smestiti.. (a pozadi najveći, naravno)

IMG_20200618_082705.jpg

Ali, kao što rekoše naviše - baš u toj (ne) brzini i jeste čar.

Ovakvi predeli nagrađuju spremnost na celodnevni izlazak od svega nekoliko kilometara.

IMG_20200724_065413-01.jpeg

To je neko drugo iskustvo kada se zora susretne usput..

IMG_20191005_062556.jpg

Poslednja izmena:
Istini za volju, i duž asfaltnih puteva ima zanimljivosti.

IMG_20200529_124938.jpg

Kao npr ova "šuma duhova", kako sam je nazvo..

IMG_20200529_125134.jpg

Ne znam, ali zamišljam da je interesantno autom proći noću pored.

Nazad
Vrh Dno