Šta je novo?

AMD Ryzen 9000

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@darkage2000
Ko je i gde spominjao i radio stress test par minuta, kao i Hw Monitor, odakle vadis to?

Koliko se to razlikuju core i eff clock kod tebe i koliko treba kod mene da se razlikuju, sta je dobra vrednost?
Nikada se nisam ni bavio core i eff razlikom, pa ne znam da li treba eff da bude veci, manji...i koliko?

Poslednja izmena:
Koristim Hwinfo64, ono sam samo okacio kada sam pocetkom aprila odgovarao kolegi na pitanje koliko sam dobio na frekvenciji, pa sam otisao, vratio na default, upalio cisto da se zagreje, pa vratio na +200, da se vidi da se zaista pod naporom dobija 200Mhz.
Tada imao Hwmonitor na desktopu, bilo najlakse, jer je bilo reci o malware-u, te nesto sa drugarom isprobavao.

Ovo trenutno koristim, najvise zato sto sam testirao magistralu i memoriju, pa cak pre sat vremena otisao i kupio novu Hynix.
TM5 i OCCT su jedini koji mi resavaju nestabilnost memorije koja zabode jednom u 2 dana, a prolazi sve testove satima.
1778173012261.png

Nego malo tudjih slika vidim, pa sam mislio da kada nesto kazem, ne moram da dokazujem slikama, ali eto 🙂

Evo od 19. aprila slika, vidi se eff clock:
1778173516363.png

Evo od jutros slika:

1778173608794.png

Ma kako god da je, bitno je da si ti zadovoljan. Šteta što nisi uzeo 9950x3d2. Score bi ti se duplirao ok je 9850x3d ali ipak.

Ja komp koristim za igranje i office/bleju, 9950x3d ne bih platio, a ne dvojku 🙂 I ovo sam kupio samo zato sto mi je 5800x3d bottleneckovao 5090 cak i na 4k native, a dlss da ne spominjem. To je za ljude koji ipak rade nesto na kompu i treba im ozbiljan cpu.

Ja komp koristim za igranje i office/bleju, 9950x3d ne bih platio, a ne dvojku 🙂 I ovo sam kupio samo zato sto mi je 5800x3d bottleneckovao 5090 cak i na 4k native, a dlss da ne spominjem. To je za ljude koji ipak rade nesto na kompu i treba im ozbiljan cpu.
Dobro ja radim na kompu, modeliranje, vizualno programiranje, unreal i svašta nešto, pa mi dobro dodje 9950x3d. Čudi me da 5800x3d ne može lepo da gura 5090. Ja imam 4090 i razmišljam se da je udomim i kupim 5090. Naravno volim i da se poigram. Zato nešto ni neću da guram procesor do granice, znam ja da to može još, ali stabilnost je meni jako važna.

Bottleneckuje i 4090, barem moju Zotac aimp na 3050 core i 12200 mem.
Prosto, 2k dlss(4k na quality) sa rt/pt je cpu zahtevniji od native 2k. Jos Remnant 2 mi je bottleneckovao, Unreal 5ica ga unistila.
9850 mi je savrseno legao.

Nazad
Vrh Dno