Ako nema, uzmes pa na avistu i cao
Upravo.
Treba ga isplatiti i čekati neko vreme za relativno malu zaradu.
I ovo je tačno, ali što i da ne ako neko ima vremena da se bavi time. Konkretno, ako bi neko držao samo kredit na štednom računu, za 12 meseci njegovog trajanja (računa, ne kredita, koji traje mesec duže) dobio bi najviše 2900 dinara kamate, a tačan iznos zavisi od dana plasiranja kredita i politike u smislu kad se povlače rate.
U međuvremenu, stigao je odgovor na prigovor koji sam im slao povodom mojih problema. Sam prigovor je, očekivano, ocenjen kao osnovan, ali je odgovor praktično beskoristan:
Nakon razmatranja Vašeg obraćanja i sprovedenih provera svih relevantnih činjenica i okolnosti, obaveštavamo Vas da je Banka, postupajući po Vašem dopisu, promptno preduzela
sve potrebne aktivnosti i izvršila detaljne analize sistema. Tom prilikom su problemi koje navodite u svom obraćanju prijavljeni vendoru zaduženom za razvoj i odražavanje rešenja, uz zahtev za identifikaciju nedostataka i prevazilaženje istih.
Mislim, super, trebao im je pun mesec da samo proslede probleme koje sam im predočio. Pre toga su me čak zvali na telefon da još jednom potvrde u čemu je problem, iako sam sve detaljno objasnio (sa snimcima ekrana) u dva mejla i tri prethodna telefonska poziva, koji se valjda snimaju. Sve u svemu, zasad ništa od moje štednje. Isti odgovor je dobila i druga klijetkinja koju sam pominjao, a kojoj je nalog potpuno blokiran jer joj sistem iz nekog razloga vidi samo staru isteklu ličnu kartu preuzetu iz Eurobanke.
Što mi je najsmešnije, u petak su se pojavili novi tehnički problemi. Naime, sada prijava na elektronsko bankarstvo ide unosom korisničkog imena i odobrenjem preko mobilnog bankarstva. Podržana je i promena korisničkog imena, budući da je prvo dodeljeno neko random, tipa ABCD1234. E, sad, meni recimo radi prijava, ali ne i promena korisničkog imena. Rođaku (stari klijent, ranije sam ga pominjao) radi promena, ali prijava ne, znači obrnuto. A ovoj drugoj klijentkinji ne radi ni jedno ni drugo, hit stvarno.