Šta je novo?

Poco F8 Pro/Ultra

Pitam bilo koga ko ima pro ili ultru. 🙂

Da napišem i ja koju reč o F8 Ultra.

Telefon je za ove pare odličan. Nekoliko dana ga testiram i zaista ne mogu da nađem neku realnu manu uzimajući u obzir koliko sam ga platio.

Međutim, gledano u globalu izvesnih mana naravno ima i spomenuo bih baš njih, možda nekome bude bitno:
  • Širokougaona kamera je prilično loša.
  • Selfi kamera nije ništa posebno.
  • Često se uočava preterani post-processing kod slika sa 5x optičkim zumom. Slike nekada ne deluju dovoljno prirodno. Ekspozicija, kontrast i same boje često značajno odstupaju od glavne kamere. Isključio sam sve AI funkcionalnosti u podešavanjima kamere, sa njima i većim digitalnim zumom je tek ozbiljno fejk.
  • Zvuk sa zvučnika niti je nešto mnogo glasan niti je kvalitet reprodukcije nešto značajno bolji od npr. iPhone 15 Pro.
  • Baterija nije ništa posebno. Testirao sam ga napolju na sunčanom danu, namerno držao max brigthness, napravio oko 200 slika, uključeni sve vreme 4G net i hotspot i sa 3h SOT-om na kraju dana pao je na oko 20%. Sa druge strane, puni se brzo i sa 67W punjačem.
  • Subjektivno ne volim cigle od telefona, a ovaj u odnosu na lagani F5 zaista tako deluje.

Kakav hotspot u testiranju baterije? Poznato je da ce hotspot isisati bateriju u rekordnom roku.

Može to još mnogo gore - ako dodaš aktivnu gps navigaciju, povezan smart watch i temperaturu vazduha od 35c - dobićeš neki moj prosečan dan na letovanju u inostranstvu kad mi zapravo jedino i znači kakva je ta baterija.

No, naravno, daleko od toga da je to relevantan test, samo sam napisao jer mi već sad ne deluje da je baterija bolja od mog F5, čijom baterijom u iole ozbiljnijoj upotrebi nisam bio zadovoljan.

Da li je normalno da sa isključenim wifi-om, mobilnom mrežom i gps-om u stanju totalnog mirovanja potroši 4% za 4 sata. Inače mi brzo curi baterija, ne znam da li može i 5 sati SoT da izgura.

Da li je normalno da sa isključenim wifi-om, mobilnom mrežom i gps-om u stanju totalnog mirovanja potroši 4% za 4 sata. Inače mi brzo curi baterija, ne znam da li može i 5 sati SoT da izgura.
Naravno da nije normalno, pod uslovom da nemaš šurnaest pozadinskih procesa, u šta sumnjam, mada ni onda ...
Je l' je "sela" baterija na svoje mesto?

Naravno da nije normalno, pod uslovom da nemaš šurnaest pozadinskih procesa, u šta sumnjam, mada ni onda ...
Je l' je "sela" baterija na svoje mesto?
Iskreno ne znam više ni sam. Izguram ceo dan to stoji. Ali imam utisak da mi traje isto kao i kod f3, koji sam imao pre ovog, kada je bio nov a očekivao sam više zbog jačine baterije. Ali to je valjda to, nije loše. Izgleda da sam očekivao više nego što treba.

Iskreno ne znam više ni sam. Izguram ceo dan to stoji. Ali imam utisak da mi traje isto kao i kod f3, koji sam imao pre ovog, kada je bio nov a očekivao sam više zbog jačine baterije. Ali to je valjda to, nije loše. Izgleda da sam očekivao više nego što treba.
Inače telefon je odličan da ne pomisli neko da hejtujem ili tako nešto.

Opštepoznato je da Snapdragon troši bateriju u mirovanju. Naravno, potrebno je da pogasiš i telemetriju (Authorisation & revocation, Withdrawal of consent, Personalized ads, itd).

Nazad
Vrh Dno